Koper pisze:Powiedziałbyś jeszcze co lubisz (jakie scory) to Ci znajdziemy takie, które też powinny się spodobać.

Hm, powiem szczerze, że nie mam jakiegoś sprecyzowanego gustu. Lubię fanfary, marsze itd, ogółem tematy w stylu tych, którymi zasłynęli Williams, Goldsmith czy Silvestri, nie mam nic przeciwko patetycznej muzyce (gladiator, 13 wojownik), lubię chóry, ogółem epicką muzykę w stylu Lotr, SW, Gladiator, ale lubię też liryczne i wyciszone score'y - Lista Schindlera, Imperium Słońca, Papillon, TTRL. Dawniej strasznie nie lubiłem elektroniki, ale u Zimmera i Goldsmitha zaczęła mi naprawdę podchodzić (Chociaż nie zawsze - uwielbiam Pamięć Absolutną, ale taki Leviathan jest dla mnie trudny w odsłuchu). Poziom techniczny nei ma dla mnie tak dużego znaczenia - wiadomo, przyjemnie się słucha dobrze napisanych prac, ale takiego Lorenca samouka też bardzo lubię. Zresztą nie ma zbytnio znaczenia mój gust, bo np. taki KoH był dla mnie czymś zupełnie nowym z tymi chórami, a mi się spodobało. Nie przeraża mnie tzw ściana dźwięku, bo scory Silvestriego czy Davisa do matrixów wpadają mi w ucho. Za to nie zawsze mi podchodzi muzyka do komedii i nie trawię kiepskich syntezatorów. Ale walnąłem przemówienie
Koper pisze:Co do Black Rain to z bootlega warto znać te utwory:
* 3. Osaka
* 7. Joyce's Theme
* 12. Sorrow
* 14. The Overshadow
* 15. Chase To The Steel Plant
* 21. Sato's Escape/Nick's Arrest
* 23. Nick's Confession/Waiting
* 26. The Final Confrontation
* 27. Nick And Massa
a już koniecznie dwa ostatnie (jeśli Nick and Masa jest w krótszej wersji jak z oficjalki to bierz ten z oficjalki). Resztę sobie daruj.

Problem w tym, że mam często kłopoty ze zdobyciem płyt, poza tym w ciemno wole nie kupować, więc często słucham muzyki na youtube. Ale tam nei zawsze można znaleźć to, czego się szuka