SZACUN :D

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: SZACUN :D

#1096 Post autor: Mystery » ndz wrz 21, 2014 23:03 pm

Brawo. No i mały akcent z filmówki, podczas wręczenia pucharu zagrało Independence Day :)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1097 Post autor: Kaonashi » ndz wrz 21, 2014 23:23 pm

A gdy Polacy podnosili puchar poleciał "Bugler's Dream" Arnaud'a.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Templar

#1098 Post autor: Templar » ndz wrz 21, 2014 23:45 pm

Dla mnie największym wygranym to jest Antiga, człowiek, którego krytykowano już od samego wyboru na trenera reprezentacji, a za Kurka to już niektórzy chcieli go wieszać i przy okazji toczono też bekę z jego zastępstwa, czyli Miki, a ten jak się okazało mocno się przyczynił do sukcesu naszej drużyny, dzisiaj to już w szczególności był niezastąpiony. Nawet po naszej pierwszej serii zwycięstw na tym turnieju pełno było komentarzy, że Antiga nie ma jaj, wygrywamy tylko ze słabymi drużynami, a jakaś pierwsza lepsza nas wyeliminuje, dzisiaj to już ostatecznie zamknął dupy wszystkim narzekaczom :D

hp_gof

#1099 Post autor: hp_gof » pn wrz 22, 2014 00:16 am

Mnie wrzody ze stresu popękały :D Co jak co, ale nikt nie powie, że 1) organizatorzy nas "przepchnęli" do finału 2) że nie zasługujemy na ten tytuł - dwa razy pokonaliśmy Brazylię i chuj! To nie przypadek! Ale trzeba przyznać, że gdyby nie kibice, to nie byłoby tak kolorowo. Polskie mistrzostwa są po prostu wyjątkowe, nigdzie nie ma takiej atmosfery - potwierdziło to Euro, potwierdziła to również ta impreza.
Coś ostatnio Polska ma dobrą passę. Teraz zimą Ida jeszcze niech zdobędzie Oscara i będzie pięknie! Wszystkie polskie kompleksy wyleczymy :P

Templar

#1100 Post autor: Templar » pn wrz 22, 2014 00:21 am

hp_gof pisze:Coś ostatnio Polska ma dobrą passę.
Żeby tak jeszcze nasi kopacze ją utrzymali w październiku, tak wiem, mam bujną wyobraźnię :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1101 Post autor: Wawrzyniec » pn wrz 22, 2014 00:28 am

Templar pisze:
hp_gof pisze:Coś ostatnio Polska ma dobrą passę.
Żeby tak jeszcze nasi kopacze ją utrzymali w październiku, tak wiem, mam bujną wyobraźnię :P
Właśnie nie chciałem psuć dobrej zabawy, moim jakby co zgermanizowanym trollingiem. Wiadomo wszystko pięknie i ładnie i nie zabraniam ludziom się cieszyć. Tak samo jak nie zamierzam odmawiać pewnej dyscyplinie sportowej racji buty, ale to były Mistrzostwa Świata... w Siatkówce.
A więc Polska jest Mistrzem Świata... w Siatkówce. Oczywiście dobre i to, ale nie to samo co Mistrzostwo Świata w Piłce Nożnej 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1102 Post autor: hp_gof » pn wrz 22, 2014 00:29 am

Inwestujmy lepiej w to, w czym jesteśmy dobrzy :D Poza tym zawsze ceniłem wyżej siatkówkę od nogi. Piłka nożna zawsze wydawała mi się strasznie prymitywna. Sorry, guys 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1103 Post autor: Wawrzyniec » pn wrz 22, 2014 00:33 am

A ja za siatkówką nigdy nie przepadałem, też dlatego, że w szkole na lekcjach WFu głównie w nie się grało. I zawsze po tych grach okropnie bolały mnie ręce i palce. A więc pewnie gdyby nie siatkówka to mógłbym zostać jakimś wielkim multiinstrumentalistą. :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#1104 Post autor: Templar » pn wrz 22, 2014 00:40 am

Wawrzyniec pisze:Właśnie nie chciałem psuć dobrej zabawy, moim jakby co zgermanizowanym trollingiem. Wiadomo wszystko pięknie i ładnie i nie zabraniam ludziom się cieszyć. Tak samo jak nie zamierzam odmawiać pewnej dyscyplinie sportowej racji buty, ale to były Mistrzostwa Świata... w Siatkówce.
A więc Polska jest Mistrzem Świata... w Siatkówce. Oczywiście dobre i to, ale nie to samo co Mistrzostwo Świata w Piłce Nożnej 8)
Ale Niemcom coś tak łatwo ten mecz ze Szkocją nie poszedł, także ja wierzę w cud na Narodowym tego 11 października, bilety już w szufladzie mam :P Wygraliśmy w tym roku z Niemcami w siatkówce, koszykówce, w piłce ręcznej, czas najwyższy dopisać do tej listy piłkę nożną :P

Mefisto

#1105 Post autor: Mefisto » pn wrz 22, 2014 02:50 am

Kaonashi pisze:A gdy Polacy podnosili puchar poleciał "Bugler's Dream" Arnaud'a.
Ludzie, co Wy macie z tymi apostrofami?

Arnauda - dobrze

Arnaud'a - źle

Barry'ego - dobrze

Doyle'a - dobrze

hp_gof

#1106 Post autor: hp_gof » pn wrz 22, 2014 09:59 am

Jak używam imienia i nazwiska, to odmieniam tylko pierwszy człon: (kogo, czego?) Alexandre'a Desplat (choć to brzmi jak: Alexandra Desplat :mrgreen: ). Jeśli tylko nazwisko, to: (kogo, czego?) Desplata. Aczkolwiek głupio jest mi dodawać to "a" ze świadomością, że Desplat wymawia się "despla" i jak dodasz "a", to nie powinno się czytać "desplata", tylko "desplaa" :mrgreen:
No ale z drugiej strony nie mówimy Szopę, tylko Szopen i Szopena. Więc chyba łatwiej jest wymówić: Desplata. Whatever.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1107 Post autor: Wojteł » pn wrz 22, 2014 14:56 pm

O ile mi wiadomo, to francuskie nazwiska zakończone spółgłoską, odmienia się zgodnie z polskimi zasadami - czyli nie trzymamy się kurczowo Despla, tylko mówimy o Desplacie, jaramy się Desplatem, ganimy Desplata itd :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

hp_gof

#1108 Post autor: hp_gof » pn wrz 22, 2014 15:54 pm

No tak też mi się wydawało, ale nie mogę się przemóc :D

Mefisto

#1109 Post autor: Mefisto » pn wrz 22, 2014 16:12 pm

Patrzcie jaki cwany lis - znowu na Desplat(a) zszedł :P

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1110 Post autor: Kaonashi » pn wrz 22, 2014 16:28 pm

Szczypior pisze:
Kaonashi pisze:A gdy Polacy podnosili puchar poleciał "Bugler's Dream" Arnaud'a.
A zaraz po tym leciał kawałek Olympic Fanfare and Theme Big Johna :)
No tak mi się wydawało, że leciał jeszcze jakiś olimpijski Williams, ale w domu było u mnie bardzo głośno i nie szło wszystkiego wyłapać :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ