Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
-
bladerunner
autor: bladerunner » ndz gru 26, 2010 23:56 pm
Koper pisze:
Nie, ale chyba bez powodu dany score nie jet za klasyka uważany? Ale Bladu pewnie ocenia po szybkim przesłuchaniu i nie zastanawia się nad kontekstem, oryginalnością, nie wsłuchuje w różne ciekawe aspekty... i potem wali takie noty, że FAIL za FAILem.

zależy od płyty, jeżeli jakieś nie słuchałem,a takową uważacie za klasyka słucham co najmniej 3 razy, akurat do większości tych Goldsmitów czyt. Under Fire, Wind And The Lion, Rambo 1, 2 wracałem często więcej niż 10 razy. Więc to nie jest tak, że Bladu wczoraj odpalił konto na rapida zassał 3/4 Goldów nie spał całą noc, żeby tylko pisać komenty na portalu

:P.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
a takie miałem właśnie wrażenie

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pn gru 27, 2010 00:05 am
Koper pisze:Nie, ale chyba bez powodu dany score nie jet za klasyka uważany? Ale Bladu pewnie ocenia po szybkim przesłuchaniu i nie zastanawia się nad kontekstem, oryginalnością, nie wsłuchuje w różne ciekawe aspekty... i potem wali takie noty, że FAIL za FAILem.

Spokojnie, ja byłbym ostatnią osobą, która by broniła Bladu, ze te herezje, które na temat Williamsa wygłasza, a szczególnie "Jurrasic Park". Sorry Bladu, to ma być złośliwe

Ale nie ukrywam, że i czasami mnie zdarzają się jakieś klasyki nad którymi nie potrafię się rozpływać i walić od razu maksymalnej oceny.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
bladerunner
autor: bladerunner » pn gru 27, 2010 00:08 am
Wawrzyniec pisze:
"Jurrasic Park". .
Dla imo chyba ton ten najbardziej przereklamwanych scorów EVER

.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
bladerunner pisze:Dla imo jeden chyba ton ten najbardziej przereklamwanych scorów EVER

.
Przestań już FAILować. To się robi niesmaczne.
Ty film w ogóle oglądałeś?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
bladerunner
autor: bladerunner » pn gru 27, 2010 00:11 am
Koper pisze:bladerunner pisze:Dla imo jeden chyba ton ten najbardziej przereklamwanych scorów EVER

.
Przestań już FAILować. To się robi niesmaczne.
Ty film w ogóle oglądałeś?
NO

i to wiele razy, bo lubię. Oj no piszę o swoim odczuciu, tak naprawdę jedyny Williams, który mi daje w pełni satysfakcje i porządnego Kopa to John ze Star Warsów.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pn gru 27, 2010 00:14 am
Dobre i tyle

Ale "Jurrasic Park" to ARCYDZIEŁO i jeden z cenniejszych soundtracków z mojej słabej i mizernej kolekcji.
Ale Koper ma też trochę racji, że czasami ma się odczucie, jakbyś specjalnie prowokował.
-
bladerunner
autor: bladerunner » pn gru 27, 2010 00:15 am
Wawrzyniec pisze:Dobre i tyle

Ale "Jurrasic Park" to ARCYDZIEŁO i jeden z cenniejszych soundtracków z mojej słabej i mizernej kolekcji.
Ale Koper ma też trochę racji, że czasami ma się odczucie, jakbyś specjalnie prowokował.
Ja mówię całkiem poważnie o tym problemie, że o ile w filmie to wypada genialnie , o tyle na płycie nie, to samo można powiedzieć o Indianie.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pn gru 27, 2010 00:26 am
Aha

-
bladerunner
autor: bladerunner » pn gru 27, 2010 00:37 am
Wawrzyniec pisze:Aha

Jeżeli Cię to pocieszy to Johna uważam za najlepszego kompozytora filmowego

.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Bladu, bo dla Ciebie na płycie to muzyka musi być prosta, łatwa i przyjemna, żeby bez zastanowienia wchodziła jednym uchem adrugim wylatywała. Ale nawet z takim podejściem Twoje wysokie noty dla paru Gregsonów to fail nad faile, zwłaszcza że one nie są dobre ani w filmie ani na płycie a normalny słuchacz załamuje się po 5 minutach i zmienia płytę.

-
Adam
- Jan Borysewicz
dajcież spokój wreszcie z tym hgw bo się padaczki nabawie

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Bladu wali tróje klasykom Goldsmitha czy Delerue a tej sieczce od HGW ładuje czwóry czy piątki. Przecież taki "Wolverin" to jakaś antymuzyka dla kina komiksowego. Wtórne to i miałkie. Prince of Persia to kolejne wtórności zażynające klisze z Zimmera, Powella i Silvestriego. Powstaje pytanie, kiedy ten chłopak się ogarnie?

-
Adam
- Jan Borysewicz
Koper pisze:Przecież taki "Wolverin" to jakaś antymuzyka dla kina komiksowego. Wtórne to i miałkie. Prince of Persia to kolejne wtórności zażynające klisze z Zimmera, Powella i Silvestriego.
zaraz wywołasz wilka z lasu i będzie pisał że to przełomowe prace

z Bladem trzeba jak z dzieckiem

udawać że się nie widzi to nie będzie pisał

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
tu niech sobie pisze, to temat o nim.

Byle w innych nie offtopił. Może jak tu sobie powypisuje swoje herezje to sobie daruje gdzie indziej, bo ja już nie mogę patrzeć na te jego faile na filmmusic, jak komentuje klasyki.