MICHAŁ LORENC - RÓŻYCZKA (MARZEC 2010 - Polskie Radio)

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#91 Post autor: Koper » pt mar 26, 2010 17:21 pm

Wawrzyniec pisze:On odpowiadał za "additional music" :?: Czy też: "Orchestrator", "Assistant Mix Engeener", "Addtional Music Arranger", "Music Scoring Mixer", "Music Programmer", "Ambient Music Design", "Music Recordist", "Technical Score Assistant", "Synth Programming", "Music Technical Assistant", "Music Editor", "Samples Coordinator & Sound Reinforcement", "Technical Score Advisor"
:?: :?: :?:
Mniej płyt z RCP, a odejdzie Ci potrzeba zadawania takich pytań. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#92 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 17:22 pm

Wawrzyniec pisze:On odpowiadał za "additional music" :?: Czy też: "Orchestrator", "Assistant Mix Engeener", "Addtional Music Arranger", "Music Scoring Mixer", "Music Programmer", "Ambient Music Design", "Music Recordist", "Technical Score Assistant", "Synth Programming", "Music Technical Assistant", "Music Editor", "Samples Coordinator & Sound Reinforcement", "Technical Score Advisor"
idąc technikaliami Wawrzyńca - angielskimi ;-) : linear notes, product-start coordinator, technical release assistant..
bladerunner20 pisze:tekst:Adaś Krysiński I Łukasz Remiś
to akurat to tylko o biografii ;-)
Przygotowanie i opracowanie materiałów tekstowych do wydania:Adam Krysiński
yeap
No i znaczek Soundtracks.pl oczywiście się pojawił.
yeap, i to nie raz i pare innych rzeczy jeszcze ;-)
Koper pisze:Mniej płyt z RCP, a odejdzie Ci potrzeba zadawania takich pytań. ;)
dokładnie ;-) lepiej Wawrzyniec płytę kup a nie drąż :)

do oglądnięcia (photos copyright by Althazan) :

http://img683.imageshack.us/img683/8721 ... 741650.jpg

http://img338.imageshack.us/img338/7465 ... 728490.jpg
#FUCKVINYL

bladerunner

#93 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 17:31 pm

Wawrzyniec czeka na ost w sieci :P nie będzie kupował kota w Worku
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 17:32 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#94 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 17:32 pm

bladerunner20 pisze:Wawrzyniec czeka na ost w sieci :P nie będzie kupował kota w Worku
no i przez takich w Polsce się, prawie, nic nie wydaje :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#95 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 17:33 pm

umówmy się płyta jest dla osób, które mają ''wyrobione ucho''

Wiele osób będzie na pewno zawiedzionych kupnem tego scoru, szczególnie ludziska dopiero co poznające świat muzyki filmowej.

''zaczyna się od Gladiatora a kończy na Różyczce'' :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#96 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 17:38 pm

U niektórych : zaczyna się na Thin Red Line, i kończy na Thin Red Line ;-)
Kto zna choć ze 2 lub 3 scory Lorenca z tych popularniejszych nie będzie zawiedziony. Zresztą płyta już jest w Top10 w Merlinie więc tak źle to nie jest.. :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#97 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 26, 2010 17:41 pm

Adam Krysiński pisze:U niektórych : zaczyna się na Thin Red Line, i kończy na Thin Red Line ;-)
Nietrafiona aluzja :wink: A w ogóle Adam to musisz przyznać, że fajnie jest jak Twoje nazwisko na takim projekcie widnieje? A z Hansa się śmiał :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#98 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 17:41 pm

no ja pamiętam swoje pierwsze przesłuchanie, to oprócz cudownego motywu przewodniego, nie bardzo się zachwyciłem, płyta nabrała kolorów po 4-5 razie. Dramaturgia, solówka fortepianowa( to na prawdę płyta z muzyką Lorenca)??

Nie wiem jak muzyka się sprawuje w filmie.

Nietrafiona aluzja
No bardzo nietrafiona :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#99 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 17:43 pm

Wawrzyniec pisze:A w ogóle Adam to musisz przyznać, że fajnie jest jak Twoje nazwisko na takim projekcie widnieje? A z Hansa się śmiał :wink:
Troszeczkę mylisz sytuacje.. ;-) Hansu przy swoich nie kiwnął palcem praktycznie, a u mnie nazwisko znalazło się z innego powodu.. ot taka mała różnica :) no i honorarium troszkę mniejsze :) Więc proszę mnie do Hansa nie porównywać , jakże bym śmiał mu uwłaczać!

No i moje naziwsko nie pierwszy raz się pojawia bo to nie pierwsze wydanie, choć prawda że to największy projekt, jak narazie ;-)
bladerunner20 pisze:Dramaturgia, solówka fortepianowa( to na prawdę płyta z muzyką Lorenca)??
no przecież nie z moją :D klimat jest jaki jest bo to film z akcją w latach 60 więc jazz musiał być. a fortepian nieraz się pojawiał w przeszłości, choć nie w takich luźnych utworach jazzowych.
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 20:33 pm przez Adam, łącznie zmieniany 4 razy.
#FUCKVINYL

bladerunner

#100 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 17:44 pm

Mógłbyś skomponować jakiś utwór :P

Dasz mi swój autograf Adaś ?:)
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 17:45 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#101 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 26, 2010 17:45 pm

Mylisz troszkę sytuację. :wink: Ty śmiałeś się jak Zimmer opowiadał jak to jego mamie miło się zrobiło, kiedy zobaczyła jego imię i nazwisko w napisach końcowych. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#102 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 17:46 pm

bladerunner20 pisze:Dasz mi swój autograf Adaś ?:)
jak mnie Balfe zrobi swoim padawanem to wtedy ;-) Dajcież mi święty spokój :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#103 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 17:47 pm

Wawrzyniec pisze:Ty śmiałeś się jak Zimmer opowiadał jak to jego mamie miło się zrobiło, kiedy zobaczyła jego imię i nazwisko w napisach końcowych. :)
mnie nie ma więc mogę się śmiać i pokazywać że porównanie do Hansa jest błędne ;-)
#FUCKVINYL

bladerunner

#104 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 17:48 pm

Zimmer wybudował sobie pomnik za życia i głupie słowa krytyki ze strony chłopaków z forum, są ciut niedorzeczne i uwłaczające i śmieszne.
A może Krytykowania Zimmera ze strony Adasia to zagrywka marketingowa :D :D :D :wink:

W stylu jaki to Michał jest cudowny a Hans do bani :D

Nie oszukujmy się Michał Lorenc, choć świetny kompozytor to nie ta sama klasa Co Zimmer.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#105 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 17:50 pm

bladerunner20 pisze:A może Krytykowania Zimmera ze strony Adasia to zagrywka marketingowa :D :D :D :wink:
bynajmniej nie. mogę wypowiedzieć się bo żyjemy w wolnym kraju że facet w wywiadach się ośmiesza często i jest sztuczny. ja się mogę ośmieszać bo nie jestem osobą publiczną. ale choćby wywiad Pawłą pokazuje że Hansu do słitnaśnych mediów mówi co innego, a prywatnie co innego - czyli gra i tyle. i nie tylko ja go za to krytykuję.
W stylu jaki to Michał jest cudowny a Hans do bani :D Nie oszukujmy się Michał Lorenc, choć świetny kompozytor to nie ta sama klasa Co Zimmer.
tego nigdy nie powiedziałem, napisałem pare razy pół żartem pół serio że Lorenc zawstydził Hansa, Schifrina i Glassa swoim "Nic" i tyle. i prawda że to zupełnie inna klasa - a czy twierdziłem że jest inaczej?
Ostatnio zmieniony pt mar 26, 2010 17:51 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ