CONAN THE BARBARIAN & CONAN THE DESTROYER - Intrada

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: CONAN THE BARBARIAN & CONAN THE DESTROYER - Intrada

#226 Post autor: Adam » pt lis 23, 2012 21:53 pm

:mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#227 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 23, 2012 22:31 pm

I to podobna ja się łatwo podniecam. :roll: Kolejne wydania "Conana" , już się w nich gubię gdyż od c**ja ich jest, a tutaj reakcje jakby odnaleziono źródło młodości, wynaleziono perpetum mobile i odpowiedziano na pytanie o sens życia. Znaleziono fragment "Niedokończonej Symfonii" Schuberta, nie wydano po raz kolejny "Conana". Gdyby to jeszcze był jakiś mało znany tytuł, ale chyba każdy z nas zna tę muzykę na pamięć. OK, najwidoczniej od "Conanów" głowa nie boli i nie ma nic lepszego od wzbogacenia kolekcji składającej się z "Conana" i "Conana" o "Conana".
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#228 Post autor: Templar » pt lis 23, 2012 22:54 pm

4 wydania na krzyż, a wy się gubicie, to chyba z wami jest jednak problem :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#229 Post autor: Paweł Stroiński » pt lis 23, 2012 23:28 pm

Mam re-rec, oryginał Intrady się zdobędzie nie z Intrady i nie na płytach.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#230 Post autor: Koper » pt lis 23, 2012 23:32 pm

Templar pisze:4 wydania na krzyż, a wy się gubicie, to chyba z wami jest jednak problem :P
jakie na krzyż. Z tym nowym to dokładnie 4. Ale Wawrzek widać do 3 tylko liczyć umie. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#231 Post autor: Templar » pt lis 23, 2012 23:37 pm

Pomijam już fakt, że jak TDKR miał pierdyliard różnych wydań w dniu premiery - bonusowe utwory na CD, inne bonusowe na Amazonie, jeszcze inne bonusowe na iTunesie to się nie gubił, a tutaj 4 przez 30 lat i ma problem, fuck logic :mrgreen:

Koper pisze:Ale Wawrzek widać do 3 tylko liczyć umie. :D
A to i tak dobrze, niektórzy potrafią tylko do dwóch (Gaben i jego ekipa :P), no ale DNF się doczekałem, Conana też się doczekałem, to i HL3 się doczekam :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#232 Post autor: Paweł Stroiński » pt lis 23, 2012 23:43 pm

Tylko że tu się mylisz, bo Wawrzyńca nigdy te dodatki nie obchodziły (zresztą mi były potrzebne tylko do recki, tak samo suity), więc dla niego wydanie było jedno.

Templar

#233 Post autor: Templar » pt lis 23, 2012 23:45 pm

Nie obchodziły, ale jakoś nie pamiętam, żeby wylewał żale, że tyle wydań TDKR, a tutaj też go ten nowy Conan nie obchodzi, a żale wylewa, jakby co najmniej co tydzień nowe wydanie Conana wychodziło :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#234 Post autor: Paweł Stroiński » pt lis 23, 2012 23:48 pm

Chodzi mu o to, jak się tym ludzie podniecają, a nie, ile jest wydań. Uwielbiam score Poledourisa jak, przynajmniej prawie, każdy, to jeden z niewielu epickich score'ów, do których wracam regularnie, ale nie spuszczam się nad Intradą.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#235 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 23, 2012 23:55 pm

A co ma z tym wszystkim TDKR wspólnego i może jeszcze Sinister? :? Przecież tam nie ma sytuacji, że jeden score jest ciągle wydawany. To co to wydanie od Pragi, przy którym tutaj mieliśmy erupcje orgazmów już nie jest takie orgazmopenne, tylko teraz wydanie Intrady się liczy, a za rok pewnie kolejne się ukaże z niepublikowanym nagraniem z kantyny ze studia gdzie nagrywali. :roll:

Templar

#236 Post autor: Templar » pt lis 23, 2012 23:57 pm

Paweł Stroiński pisze:Chodzi mu o to, jak się tym ludzie podniecają, a nie, ile jest wydań. Uwielbiam score Poledourisa jak, przynajmniej prawie, każdy, to jeden z niewielu epickich score'ów, do których wracam regularnie, ale nie spuszczam się nad Intradą.
Bo jest się czym podniecać, w końcu jakieś porządne wydanie tego genialnego scoru, ostatnie to było 20 lat temu. Re-recu nie liczę, zresztą Wawrzek chyba sam nie jest fanem jakichkolwiek re-reców, także też nie powinien go liczyć :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#237 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 24, 2012 00:01 am

Ja nic nie rozumiem. :? Przed dwoma laty też słyszałem, że wreszcie mamy godne wydania Conana i ochy, achy itd. A teraz znowu to samo. Czyli ile razy będzie "Conan" wydawany tyle razy będzie to "wreszcie godne i odpowiednie wydanie tej muzyki". :?

Templar

#238 Post autor: Templar » sob lis 24, 2012 00:05 am

Jak Ty nie widzisz różnicy pomiędzy re-reciem, a kompletnym remasterem oryginalnego wydania to ja już nie mogę Ci pomóc, przykro mi :(

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#239 Post autor: Wojteł » sob lis 24, 2012 00:07 am

O przepraszam bardzo. Ja z rerecu byłem niezadowolony cały czas, a moje argumenty podawałem na forum jakieś 700 razy, więc ja się cieszę z oryginalnego completa
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Mefisto

#240 Post autor: Mefisto » sob lis 24, 2012 00:47 am

Wawrzyniec pisze:Ja nic nie rozumiem. :? Przed dwoma laty też słyszałem, że wreszcie mamy godne wydania Conana i ochy, achy itd. A teraz znowu to samo. Czyli ile razy będzie "Conan" wydawany tyle razy będzie to "wreszcie godne i odpowiednie wydanie tej muzyki". :?
spoko, za 2 lata znowu wydadzą

ODPOWIEDZ