DHL miał mi dzisiaj dostarczyć paczkę z Music Box Record, przyszło mi powiadomienie, że podałem nieprawidłowy adres a na śledzeniu paczki mam, że odbiorca wyprowadził się spod danego adresu
Gdzie i jak kupować?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Gdzie i jak kupować?
Jakie głupoty ...
DHL miał mi dzisiaj dostarczyć paczkę z Music Box Record, przyszło mi powiadomienie, że podałem nieprawidłowy adres a na śledzeniu paczki mam, że odbiorca wyprowadził się spod danego adresu
Zadzwoniłem do nich i okazało się, że dostali dyspozycję z góry, żeby nie dostarczać paczek do Sosnowca bo był jakiś problem z samolotem z Niemiec przez śnieżyce, tylko czemu pisało, ze kurier odebrał paczkę w Katowicach? Niby ma być teraz na jutro ale dziwne to trochę.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Jest w ogóle dostępne jakieś wydanie CD z muzyką z Anime "One Piece"?
Na Empik.com są jakieś krótkie i drogie płyty z filmów pełnometrażowych, na necie są openingi i jest muzyka ale czy jest coś na CD?
Na Empik.com są jakieś krótkie i drogie płyty z filmów pełnometrażowych, na necie są openingi i jest muzyka ale czy jest coś na CD?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
Amazon wykrecil mi ciekawy numer ostatnio. Mialem w pre orderze zamowione Night after Night Howarda i nanjnowszy album Petera Gabriela i/o. Howard to Sony i zawsze do Kanady ich wydania dochodza z opóźnieniem. Zamówienia miałem zlozone jeszcze we Wrześniu I Pazdzierniku. Obydwa z premiera 1 Grudnia. 1 Grudzien przyszedl. Nic nie wyslane. Dzien pozniej przyszla wiadomość, ze nie maja daty na dostarczenie tego i w ogole nie wiedza kiedy bedzie dostepne. Wchodze na strone a tam obydwa albumy dostepne przez Amazon z dostawa na nastepny dzien
. Co jest grane. Lacze sie z ichnim chatem. Krotka wymiana zdan i zostaje przekierowany do nastepnego dzialu. Krotka wymiana zdan i zostalem przekierowany na polaczenie telefoniczne. Krotka wymiana zdan I przekierowali mnie do kolejnego dzialu. Za kazdym razem to kolejna eskalacja bo kolejne dzialy nie wiedza jak sobie z tym poradzic. W końcu ten ostatni poszedl do swojego kierownika bo jedyne co potrafil zaproponowac to skasowanie tych zamowien i zebym se zlozyl je od nowa.
Problem w tym ze ceny sie zmienily i to znaczaco na niekorzysc. Oni podobno nie moga po swojej stronie zlozyc mi nowego zamowienia i skorygowac cen recznie. Jedyne rozwiazanie, na które się zgodziłem to zloze nowe zamowienie a oni zostawia notke o roznicy w cenie i w momencie jak juz wszystko dostane to mam sie z nimi skontaktowac i mi oddadza roznice. Na wszelki wypadek zrobilem sobie zdjecie poprzednich zamowien żeby miec dowód
Night after Night juz dostalem po jednym dniu a Peter Gabriel ma przyjsc we wtorek. Zobaczymy. Zawsze moge im to odeslac bo mimo ze ten Gabriel to specjalne wydanie z Blurayam ale jego cena wzrosla z 38 do 52 kanadyjskich dolarow i tyle nie mam zamiaru placic. Normalnie to wszystko to jakis Ghost in the Machine i niemoc ze strony obslugi klienta.
Problem w tym ze ceny sie zmienily i to znaczaco na niekorzysc. Oni podobno nie moga po swojej stronie zlozyc mi nowego zamowienia i skorygowac cen recznie. Jedyne rozwiazanie, na które się zgodziłem to zloze nowe zamowienie a oni zostawia notke o roznicy w cenie i w momencie jak juz wszystko dostane to mam sie z nimi skontaktowac i mi oddadza roznice. Na wszelki wypadek zrobilem sobie zdjecie poprzednich zamowien żeby miec dowód
Night after Night juz dostalem po jednym dniu a Peter Gabriel ma przyjsc we wtorek. Zobaczymy. Zawsze moge im to odeslac bo mimo ze ten Gabriel to specjalne wydanie z Blurayam ale jego cena wzrosla z 38 do 52 kanadyjskich dolarow i tyle nie mam zamiaru placic. Normalnie to wszystko to jakis Ghost in the Machine i niemoc ze strony obslugi klienta.
Nie chcieli wysłać bo ceny skoczyły. W Polsce Empik czy Świat Książki bez słowa wysyłają maila że nie można zrealizować zamówienia z powodu braku towaru u dystrybutora. Towar znika ze sklepu na 2, 3 dni, a potem pojawia się na nowo ze znacznie wyższa cena i dostępny do wysyłki od ręki. Pisałem o konkretnych przykładach tutaj nie raz. Kilka razy mnie tak wyrolowali z preorderami.
NO CD = NO SALE
- lis23
Ja odebrałem Gabriela w Empiku w sobotę i było kilka zamówionych sztuk bo normalnie na półce nie ma, ani wydania 2CD, ani 2CD +Blu-Ray. W dniu premiery było tylko 13 salonów z dostępną płytą a po kilku godzinach już tylko cztery.
Co do "One Piece" to na Amazonie jest wersja 3CD z muzyką z Anime ale drogo sobie wołają, bo prawie 300 zł: One Piece Bgm Collection. Ogólnie to chciałbym kupić dwa wydania:

Tego drugiego nie ma na polskim Amazonie, jest w jakimś innym sklepie ale tam chcą 28 Euro ale pisze: 120,34 zł + podatek + 82,87 zł za wysyłkę - Musicjapanet.
Co do "One Piece" to na Amazonie jest wersja 3CD z muzyką z Anime ale drogo sobie wołają, bo prawie 300 zł: One Piece Bgm Collection. Ogólnie to chciałbym kupić dwa wydania:

Tego drugiego nie ma na polskim Amazonie, jest w jakimś innym sklepie ale tam chcą 28 Euro ale pisze: 120,34 zł + podatek + 82,87 zł za wysyłkę - Musicjapanet.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- MichalP
Peter przyszedl, a po kontakcie z obsluga klienta i przekierowaniu do kolejnego dzialuAdam pisze: ↑pn gru 04, 2023 07:07 amNie chcieli wysłać bo ceny skoczyły. W Polsce Empik czy Świat Książki bez słowa wysyłają maila że nie można zrealizować zamówienia z powodu braku towaru u dystrybutora. Towar znika ze sklepu na 2, 3 dni, a potem pojawia się na nowo ze znacznie wyższa cena i dostępny do wysyłki od ręki. Pisałem o konkretnych przykładach tutaj nie raz. Kilka razy mnie tak wyrolowali z preorderami.
- lis23
Music Box Records bierze od razu kasę z konta, nawet jeśli produkty to pre order i nie ma daty premiery?
Nie wiem, czy brać już teraz nowości z La Li, czy poczekać do stycznia bo np. w sklepie Intrady Hook już wyprzedany i tymczasowy brak towaru.
Nie wiem, czy brać już teraz nowości z La Li, czy poczekać do stycznia bo np. w sklepie Intrady Hook już wyprzedany i tymczasowy brak towaru.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Lisu, zapamiętaj że tylko Amazon nie ściąga z góry za preordery. Pytałeś już o to nie raz.
Dopiszę nawet o kłamliwym sklepie Disney Emporium, który w FAQ ma dumnie napis, że jak czegoś nie mają, to za to nie ściągają kasy. A to gówno prawda, bo oczywiście ściągają od razu - kupiłem Aladdyna razem z Avatarem 2, i ściągnęli hajs za oba, a Aladdyna nie maja na stanie bo czekają na kolejną partię i wysłali mi bez niego.
Dopiszę nawet o kłamliwym sklepie Disney Emporium, który w FAQ ma dumnie napis, że jak czegoś nie mają, to za to nie ściągają kasy. A to gówno prawda, bo oczywiście ściągają od razu - kupiłem Aladdyna razem z Avatarem 2, i ściągnęli hajs za oba, a Aladdyna nie maja na stanie bo czekają na kolejną partię i wysłali mi bez niego.
NO CD = NO SALE
- lis23
Adam, Możesz dać link, gdzie można kupić "Aladyna' z DLC i nowego Indianę Jonesa, o ile jeszcze będą dostępne?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
NO CD = NO SALE
- lis23
A jak to wygląda z wysyłką z USA?
Płyta kosztuje 25 dolców + 16 dolców za wysyłkę, ile mogą dowalić w Polsce?
Płyta kosztuje 25 dolców + 16 dolców za wysyłkę, ile mogą dowalić w Polsce?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
wrzuć sobie do koszyka z podaniem adresu i ci przeliczy, Disney dolicza jeszcze podatek, tak samo jak MBR, a potem dolicz jeszcze 25% (najwyżej będziesz się cieszył potem, jak się skończy finalnie tylko na 10 czy 15%)
PYTAŁEŚ O TO JUŻ STO RAZY. za każdym rzutem zadajesz to samo pytanie...
DO WSZYSTKIEGO, CO JEST WYSYŁANE SPOZA UNII EUROPEJSKIEJ (nie dotyczy wyłącznie sklepów Amazon) DOLICZASZ SOBIE 25 % CENY CAŁOŚCI , A POTEM EWENTUALNIE SIĘ CIESZYSZ, JAK NA MIEJSCU PRZYJDZIE DO ZAPŁATY MNIEJ.
bo czasami będziesz miał NP. 8,50 zł, a czasami 68 zł jak ja z Japonii od złodziei, co było aż 30% całości, nie wiadomo czemu.
ostatni raz odpisuję na ten temat.
PYTAŁEŚ O TO JUŻ STO RAZY. za każdym rzutem zadajesz to samo pytanie...
DO WSZYSTKIEGO, CO JEST WYSYŁANE SPOZA UNII EUROPEJSKIEJ (nie dotyczy wyłącznie sklepów Amazon) DOLICZASZ SOBIE 25 % CENY CAŁOŚCI , A POTEM EWENTUALNIE SIĘ CIESZYSZ, JAK NA MIEJSCU PRZYJDZIE DO ZAPŁATY MNIEJ.
bo czasami będziesz miał NP. 8,50 zł, a czasami 68 zł jak ja z Japonii od złodziei, co było aż 30% całości, nie wiadomo czemu.
ostatni raz odpisuję na ten temat.
NO CD = NO SALE
- MichalP
Chyba juz wiem, czemu przesylki z USA tak podrozaly w ostatnich latach. Poczta USA zgadala sie z jakim posrednikiem: Globegistics, ktory im te paczki odbiera i dostarcza do ich centrow przesylkowych. Mialem juz tak z paczkami z Lali, ale wszystko odbywalo sie w Los Angeles, jak se to przerzucali po 10 razy pomiedzy roznymi magazynami na jednej ulicy.
Teraz zamowilem z Intrady i kiedys przesylka z Intrady szla z Oakland do San Francisco, ktore jest doslownie przez most i z tamtad wylatywalo z kraju. Teraz przejal to posrednik i sie z tym kuzwa wozi po calej Kalifornii. Trzy miasta pozniej moja przesylka wyladowala w Los Angeles tez
, to jakies troche ponad 500km, a teraz mi wyszlo z Los Angeles i dalej wedruje po Kalifornii. Za kazdym razem mam skan o przyjeciu tego na magazyn i wyslaniu dalej, czyli musza wyladowac z kontenera/ciezarowki, zeskanowac i zapakowac z powrotem
. 3 dni pozniej nie zanosi sie zeby to przejela poczta USA i cos z tym zrobila konkretnego. Kasa sie wszystkim zgadza, tylko logiki w tym nie ma ani troche. Normalnie mam wrazenie, ze po tym calym Covidzie ludziom sie zupelnie w glowach poprzestawialo i cala logistyka i logika poszla w rozsypke 
Teraz zamowilem z Intrady i kiedys przesylka z Intrady szla z Oakland do San Francisco, ktore jest doslownie przez most i z tamtad wylatywalo z kraju. Teraz przejal to posrednik i sie z tym kuzwa wozi po calej Kalifornii. Trzy miasta pozniej moja przesylka wyladowala w Los Angeles tez
Logiki nie ma, a winni są nieudolni menedżerowie hołdujący bożkowi outsourcingu. Najprościej zwolnić ludzi, którzy to do tej pory robili wewnątrz firmy, zamówić takie usługi na zewnątrz, tyle, że trzeba wiedzieć co się zamawia i napisać dobrą specyfikację (czyli , że ma iść najkrótszą trasą, określić terminy, kary itp. itd.). Ale jako że to są ludzie nowi, to nie mają pojęcia czym zarządzają, tylko mają ciąć koszty, więc wybierają firmę, mają fakturę i w księgowości wszystko się zgadza. Dopiero po kilku latach ich następcy dostrzegają, że te firmy również muszą zatrudnić ludzi i im płacić i to więcej, bo jeszcze muszą zarobić
- lis23
Warto sprawdzać inne oddziały Amazon niż polski - na Amazon.pl box 3CD One Piece Bgm Collection był za 280 zł, dzisiaj podrożał na 419 zł ale na Amazon.de znalazłem za 180 zł.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John