LaLa - BATMAN 2CD / KRULL 2CD / PREDATORS (27.07.2010)
bo rynek płytowy u nas tego typu jest stricte hermetyczny. dołóz do nas kilka loginów z allegro i gwarantuje Ci że to 90% zamawiających w tym kraju z takiego SAE, do tego dołóż że np Althazan zamawia też dla kilku osób po kumpelsku przy okazji. w kraju nikt płyt nie kupuje a co dopiero z usa
to są pojedyńcze przypadki jak nasze Bucholc nie łudź się 
NO CD = NO SALE
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
-
Turek
Słuchałem tego Batmana nowego i jak dla mnie... dobrze że dają też pierwszy album zremasterowany, bo ten score z 1 cd, bezpośrednio z filmu nie oferuje wielu nowości. Jak ktoś ma soundtrack to wg mnie wydanie LaLi można odpuścić. Dużo tutaj zbędnego underscore, nieco niepotrzebnych, krótkich utworów. Owszem sama idea wydania szerszego jest godna pochwały i dla fanów jest idealnym prezentem ale OST dla wielu będzie absolutnie wystarczający. Jedyny fragment którego mi nieco brakuje na OST, względem wydania Lali, to pierwsza minuta utworu Showdown, która nie trafiła na pierwszą edycję scoru.
Ciekawe jak względem pierwszego wydania prezentować się będzie Batman Returns?
Ciekawe jak względem pierwszego wydania prezentować się będzie Batman Returns?
Dokładnie takie same zdanie mam. "Kompletny" score (CD1) oprócz fajnego utworku "Batman To The Rescue*/Batmobile Charge*/Street Fight", bodajże z akcji ze środka filmu, nie prezentuje żadnego więcej nowego materiału względem podstawowego wydania Warner Bros., który byłby wart uwagi. Reszta nowego to właściwie sam underscore, jakaś tam muzyka źródłowa itp. Wydanie La-Li jest raczej dla kolekcjonerów Elfmana i mega-fanów muzyki z "Batmana". Ja zostaję przy swoim krążku Warnera
Co do Batman Returns, uważam, że ten score jest dużo bardziej "schizofreniczny" od jedynki, i jego kompletna wersja będzie jeszcze cięższa do przetrawienia od pierwszej części. Niemniej za jego rolę w filmie wystawiam mu *****
No ale nie wszystko zawsze świetnie przekłada się z filmu na płytę 
Co do Batman Returns, uważam, że ten score jest dużo bardziej "schizofreniczny" od jedynki, i jego kompletna wersja będzie jeszcze cięższa do przetrawienia od pierwszej części. Niemniej za jego rolę w filmie wystawiam mu *****

-
Turek
nie zgodze się, dźwięk na wersji lali jest o wiele lepszy, również zmasterowanego scoru na drugiej płycie. a co do batmana 2, to czytałem gdzieś na fsm że ponoć materiału jest tak dużo z alternatami, że nie dadzą na drugiej płycie zmasterowanego pierwszego albumu.. ale nie mogę teraz namierzyć tego posta..
NO CD = NO SALE
-
bladerunner
skąd wiesz, że lepszy jak słuchasz płyt na kompie?Adam Krysiński pisze:nie zgodze się, dźwięk na wersji lali jest o wiele lepszy, również zmasterowanego scoru na drugiej płycie. a co do batmana 2, to czytałem gdzieś na fsm że ponoć materiału jest tak dużo z alternatami, że nie dadzą na drugiej płycie zmasterowanego pierwszego albumu.. ale nie mogę teraz namierzyć tego posta..
-
bladerunner
uwierz mi że to dobry zestaw, którego polecają nawet do kin domowych 
http://pclab.pl/art15865-4.html
http://pclab.pl/art15865-4.html
NO CD = NO SALE
Miedwiediew to ma dobry sprzęt grającybladerunner20 pisze:dobry sprzęt stereo nie 5.1 zaczyna się gdzieś od kwoty 3 tysięcy.Adam Krysiński pisze:ale sprzęt mam dobry do słuchania, poza tym to słychać.

Najtańszy jest szpulowy magnetofon firmy Technics Rs-1500 US (1). Jego wartość to zaledwie 800 euro (ok. 3200 zł). Same głośniki (2) wymagają wyłożenia po 30 tys. euro (ok. 120 tys. zł) za sztukę. Supernowoczesny gramofon Avid Acutus (3) pochłonął 15 tys. euro. Urządzenia grające wsparte są przez trzy korektory dźwięku (4) po 3 tys. euro za sztukę. 9 tys. euro wart jest przedwzmacniacz (5). Odtwarzacz DC Naimi to wydatek rzędu 4 tys. euro. (6) No i jeszcze dwa wzmacniacze po 10 tys. euro. (7) W sumie piękny komplet za dokładnie 117 800 euro.
-
bladerunner