Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#181 Post autor: Adam » ndz wrz 05, 2010 14:01 pm

zależny kogo pytasz ;-) u Wurgera za dużo Hiszki to nie widzę na tych półkach ;-)
#FUCKVINYL

Turek

#182 Post autor: Turek » ndz wrz 05, 2010 16:31 pm

Wurger ma wszystkie Medal of Honor!!! Ja też chcę... :( :(

bladerunner

#183 Post autor: bladerunner » ndz wrz 05, 2010 16:52 pm

Turek pisze:Wurger ma wszystkie Medal of Honor!!! Ja też chcę... :( :(
Nie można mieć wszystkiego :wink:

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#184 Post autor: Wurger » ndz wrz 05, 2010 18:26 pm

Hisaishiego to ja mam tylko z 4 plyty i wszystkie z krzaczkami wiec trudno odnaleźć :) ,ale jeśli ktoś ma płytę Yamato to je szybko znajdzie :D Koledzy Krakowa maja znacznie więcej Hisaishiego :)
U mnie z japońskich kompozytorów najwięcej jest tylko plyty Taro Iwashiro :D

Turek napisał
Wurger ma wszystkie Medal of Honor!!! Ja też chcę...
A, ze jestem fanem gry MOH to udało mi sie zdobyć wszystkie oficjalne i nieoficjalne wydania muzyki z tej gry :D A newet z Call of Duty 2 G.Revella... :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#185 Post autor: Adam » ndz wrz 05, 2010 19:59 pm

Wurger pisze:Hisaishiego to ja mam tylko z 4 plyty
nieładnie :P
Koledzy z Krakowa maja znacznie więcej Hisaishiego :)
cóż, jedni mają więcej tego, drudzy tego ;-)
U mnie z japońskich kompozytorów najwięcej jest tylko plyty Taro Iwashiro :D
zauważyłem postępy, ale to i tak jeszcze zdecydowanie za mało ;-):P - no i lepiej zacząć od zbierania Taro niż Hiszka, bo większy z niego kameleon muzyczny :P Ja na szczęście mam już z Hisaishiego i Iwashiro absolutnie wszystko co chciałem kiedykolwiek mieć (oczywiście nie chciałem mieć wszystkiego z nich nigdy heh). Ewentualne zakupy to w przyszłości, jeśli coś ciekawego napiszą. Tydzień temu wyszedł np. nowy Hisaishi, ale portfel odpocznie bo to.. najgorszy jego score dekady IMO (słabsze od Lalek) - nudy takie że po 3 utworach można zasnąć, taki styl Tomka Njumana dla bardzo ubogich - nic się nie dzieje, zero pomysłu, zero chwytliwego tematu i 3 instrumenty na krzyż.. JUż po samych klipach nawet człowiek ma dość, także podziwiam się za przesłuchanie całości. Bardzo negatywne zaskoczenie dla mnie i mówię to jako posiadacz bardzo wielu jego płyt. Odpuście synkowie Akunina... Odpuście.. :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#186 Post autor: Łukasz Waligórski » ndz wrz 05, 2010 20:49 pm

Ciekawe... ja nowego Hisaishiego kupiłem w ciemno i już do mnie leci... posłuchamy, ocenimy, napiszemy... ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#187 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 06, 2010 19:45 pm

Rety, ale bajzlu narobiliście..
Wurger pisze:Pasek Obi powkładałem na pierwsza stronę pudełka płyty,aby moja druga polowa znów mi nie marudziła, ze nie może znaleźć Zimmera.. :wink:
Można też było odwrócić pudełka tak, żeby OBI były z tyłu. :)
Wiedźmin jest wydaniem o którym pisał Adas z nadrukowanym autografem G. Ciechowskiego :)
Dawno go kupiłeś? Jakoś nie mogę nigdzie trafić.
A swoja pierwsza płytę z soundtrackiem kupiłem w 1997 roku (dzięki audycją ś.p. Tomaszowi Beksińskiemu)
Którą?

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#188 Post autor: Łukasz Waligórski » pn wrz 06, 2010 21:34 pm

No i nowy Hisaishi dzisiaj dotarł... po pierwszym odsłuchu stawiam coś między 3 a 4... baaaardzo spokojna muzyka. Coś na sen.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#189 Post autor: Adam » wt wrz 07, 2010 08:42 am

wg mnie kompletna porażka, max 2,5/5 i to z sentymentu dla nazwiska. praca bez polotu, zamulająca, zero chwytliwości, do obierania ziemniaków i nikt by nie zauważył że coś gra :) no ale to może ja mam taki gust..
#FUCKVINYL

bladerunner

#190 Post autor: bladerunner » wt wrz 07, 2010 18:19 pm

Wurger Shreka 2 masz wersję EU? :?: bo widziałem japońca na Ebayu jak byś ewentualnie chciał :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#191 Post autor: Koper » wt wrz 07, 2010 22:43 pm

Adam Krysiński pisze:wg mnie kompletna porażka, max 2,5/5 i to z sentymentu dla nazwiska. praca bez polotu, zamulająca, zero chwytliwości, do obierania ziemniaków i nikt by nie zauważył że coś gra :) no ale to może ja mam taki gust..
Jak Łukasz daje 3-4, to faktycznie musi być gdzieś koło 2-2,5. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#192 Post autor: Łukasz Waligórski » wt wrz 07, 2010 23:01 pm

Z tego co się zorientowałem, Adam ocenia całą płytę po kawałkach kompozycji usłyszanych w kiepskiej jakości na jakiejś stronie internetowej... mało poważne. Ale nie będę z tym dyskutował, bo nie mam na to ochoty i to nawet nie jest miejsce na to. Tak samo jak nie będę dyskutował o moim stosunku do Hisaishiego... zwłaszcza że chyba jestem jedynym tutaj człowiekiem, który tak konkretnie przestudiował jego biografię i dokonania. :wink:

I to tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#193 Post autor: Koper » wt wrz 07, 2010 23:02 pm

Łukasz Waligórski pisze:zwłaszcza że chyba jestem jedynym tutaj człowiekiem, który tak konkretnie przestudiował jego biografię i dokonania. :wink:
Ale co to ma do rzeczy w ocenie płyty akurat?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#194 Post autor: bladerunner » wt wrz 07, 2010 23:03 pm

Łukasz Waligórski pisze:I to tyle w tym temacie.
dobranoc :)
Koper pisze:Ale co to ma do rzeczy w ocenie płyty akurat?
No właśnie :?

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Kontakt:

#195 Post autor: Łukasz Waligórski » wt wrz 07, 2010 23:07 pm

Koper pisze:Ale co to ma do rzeczy w ocenie płyty akurat?
Czytaj ze zrozumieniem Koper. To zdanie nie odnosi się do oceny tej płyty, tylko tego jak ogólnie oceniam Hisaishiego i dlaczego darzę go takim szacunkiem.

ODPOWIEDZ