Soundtrack Collector - historie z życia portalu wzięte
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Na japończykach nie jest to takie trudne. Tylko na początku tak się wydaje...Bucholc Krok pisze:Z wytwórnią jest większy problem, bo napitolą kilka nazw wytwórni (na obi i na okładce) i bądź tu mądry.

Czasem nr katalogowy od razu wskazuje na wytwórnię, np. jak pierwsza literka to "U" (UCCL, UCCO...) to Universal Japan, jak "BVxx" to BMG Japan, jak "ESxx" to EPIC/SONY, jak "VICx" to Victor Japan, jak "VJxx" to Virgin Japan, itd.itp...
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
E, to ja wiem.Althazan pisze: Czasem nr katalogowy od razu wskazuje na wytwórnię, np. jak pierwsza literka to "U" (UCCL, UCCO...) to Universal Japan, jak "BVxx" to BMG Japan, jak "ESxx" to EPIC/SONY, jak "VICx" to Victor Japan, jak "VJxx" to Virgin Japan, itd.itp...

- Łukasz Waligórski
- Początkujący orkiestrator
- Kontakt:
Na SC to ja dodaję tylko linki do recenzji. Zabawna historia się z tym wiąże, bo niedawno dodałem tak kilkanaście linków pod rząd, a po chwili dostałem maila z SC żebym zrobił to jeszcze raz, bo w nazwie strony, na które są te recki, nie wpisałem że jest po polsku - MuzykaFilmowa.pl (in Polish). I trzeba było wszystko robić od nowa 

To znaczy, że Universal Japan wydał tę płytę w Japonii, bo Deutsche Grammophon nie ma tam swojej filiiBucholc Krok pisze:E, to ja wiem.Tylko co robić jeśli kod jest UCCL a dodatkowo na obi jest logo np. Deutsche Grammophon?. W USA płytę wydała właśnie DG i wtrynili jej logo w Japonii na obi w 2 miejscach i jeszcze na wkładkę. DG nie ma nic wspólnego z japońskim wydaniem?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A dlaczego jest logo DG w kilku miejscach?Althazan pisze: To znaczy, że Universal Japan wydał tę płytę w Japonii, bo Deutsche Grammophon nie ma tam swojej filii![]()
Jest na tylnej wkładce, ale na OBI nie ma..Na pewno znajdziesz przy dacie wydania (przy kółeczkach "P", "R" albo "Y") nazwę Universalu - gwarantuję

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
I tu pojawia się problem. Pisać tylko Universal, czy DG i Universal. Ja bym był skłonny do tego drugiego. Widziałem na SC jakąś inną płytę wydaną w Japonii przez Universal z logiem DG na OBI (pewnikiem na tylnej okładce też jest) i ktoś wklepał tylko DG. 

Ostatnio zmieniony ndz sty 24, 2010 20:43 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Płytę w Japonii wydał Universal to pisać Universal. Co tu za problem? Gdzie indziej wydał DG to pisać DG, ale przecież chodzi nam o to kto wydał daną płytę w Japonii, a tam DG NIE MA przecież...Bucholc Krok pisze:I tu pojawia się problem. Pisać tylko Universal, czy DG i Universal. Ja bym był skłonny do tego drugiego. Widziałem na SC jakąś inną płytę wydaną w Japonii przez Universal z logiem DG na OBI (pewnikiem na tylnej okładce też jest) i ktoś wklepał tylko DG.