FSM - Miklos Rozsa BOX

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#16 Post autor: Adam » sob lis 28, 2009 22:38 pm

Bucholc Krok pisze:Może pan Adam? ;)
pan Adam (oł gasz) wklepuje tylko wtedy, gdy w pracy znajdzie chwilę i przede wszystkim, tylko to co jest bliskie sercu czy upodobaniom do wklepania :) Poza tym dodawanie tracklist/coverów do np. takich wydań-zgniataczy (np. BTTF 2CD 8) ) czasem może się przydać, bo ktoś kliknie na twój profil, a jeśli masz jak ja, nieukryte dane (bo po co?), czasem można fajne kontakty załapać, bo jakiś jankes zobaczy u mnie jakiegoś Lorenca a dla niego to holy grail i mi napisze czy nie mam innej sztuki. Potem się takiemu delikwentowi odpisuje że mam za 50$ i git majonez ;-) A tak serio - dodawanie coverów/utworów przekłada się chyba na obsługę na SC, od roku zauważyłem że zdecydowanie szybciej mnie obsługują, bo od tegoż czasu staram się dużo i wydatnie działać, na ile czas mi pozwoli.

Ostatnio zrobiłem duży upload dyskografii Iwashiro (plyty, covery, tracklisty), która troszkę za wcześnie przed mikołajem mi przyszła - ehh ta poczta nigdy nie przyśle wtedy kiedy jest potrzebna ;-)

Co do nowego LaLandu to mnie nic nie interesuje, ale traklistę Fugitive 2CD mogłem Althazan'owi sprzątnąć, nie chciało mi się :P Howard mnie nie kręci :P .. Nie bić ;-)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#17 Post autor: Althazan » ndz lis 29, 2009 00:06 am

Adam Krysiński pisze:Howard mnie nie kręci :P .. Nie bić ;-)
No nie wiem... Chyba czas pręgierz przygotować... ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#18 Post autor: Adam » wt gru 08, 2009 11:51 am

jak tam miłośnicy Wielkich Boxów z FSM? :) Idzie to w ogóle? Bo poprzednie boxy za wyjątkiem Treasury MGM, chyba zalegaja wirtualne półki w sklepach www? :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#19 Post autor: Althazan » wt gru 08, 2009 12:03 pm

No ze 100 już na pewno sprzedali... ;)

Wielkie przedsięwzięcie - chwała im za to. Ale cena... :shock:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#20 Post autor: Bucholc Krok » wt gru 08, 2009 12:54 pm

Rozsy nie liczymy, bo jeszcze nie ma go w sprzedaży (jest tylko pre-order). A zalega od dawna tylko box Bernsteina w zasadzie. Superman ma już drugie wydanie.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#21 Post autor: Bucholc Krok » wt gru 29, 2009 16:57 pm

PLEASE NOTE: This item has a planned release date of EARLY JANUARY 2010 and is only available for PRE-ORDER at this time.
1. (...)
2. Release dates are subject to change. All dates are estimates and subject to manufacturer revisions beyond our control.

Czyli cały czas "towar się robi", jak to kiedyś mawiali magazynierzy, gdy się czekało w hurtowni pół godziny na wydanie zakupionych rzeczy. Może czekają do końca roku na zamówienia "pre-order", później je zamkną i wyprodukują tylko tyle sztuk, ile było zamówień plus coś dla krewnych i znajomych królika? :) A może już wyprodukowli, tylko się okazało, że jest jakiś feler i teraz robią od nowa? To wydanie coś nie ma szczęścia..

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#22 Post autor: Althazan » wt gru 29, 2009 22:44 pm

Przy takiej ilości płyt na BOX nie ma się co dziwić...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#23 Post autor: Adam » wt gru 29, 2009 22:53 pm

Bucholc Krok pisze:Może czekają do końca roku na zamówienia "pre-order", później je zamkną i wyprodukują tylko tyle sztuk, ile było zamówień
Ja bym tak zrobił na ich miejscu, więc popieram taki tok myślenia i ciekawe czy własnie tak nie jest :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#24 Post autor: Bucholc Krok » śr gru 30, 2009 06:58 am

Althazan pisze:Przy takiej ilości płyt na BOX nie ma się co dziwić...
To po co się rzucali na głęboką wodę? :)
Adam Krysiński pisze:Ja bym tak zrobił na ich miejscu, więc popieram taki tok myślenia i ciekawe czy własnie tak nie jest :)
Ale to by była granda! :) Moim zdaniem za szybko ogłosili wydanie tego BOX-u. Żeby się jeszcze nie okazało, że wyjdzie razem z tym zapowiadanym na 2010r. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#25 Post autor: Adam » wt sty 05, 2010 12:39 pm

The boxes are only now being trucked from Los Angeles to Craig in Virginia. They should arrive at SAE midweek next week, and ship to customers immediately thereafter. Believe me, we regret the delay...we had to have two of the discs repressed (for glitches, fixed now), then the usual assembly and shrink wrapping issue took more time than anticipated. Boxes are hard!!!

Thanks all.

Lukas Kendall

Panowie, chyba coś się dzieje i na dniach boksiki będą, dla tych rzeszy chętnych ;-)

bladerunner

#26 Post autor: bladerunner » wt sty 05, 2010 13:06 pm

Szanuje miklosa i cenię dużo bardziej niż wielu innych kompozytorów np hansa :) , ale ta cena. :(

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#27 Post autor: Adam » wt sty 05, 2010 13:07 pm

bladerunner20 pisze:ale ta cena. :(
ano :(

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#28 Post autor: Althazan » wt sty 05, 2010 13:33 pm

Adam Krysiński pisze:Panowie, chyba coś się dzieje i na dniach boksiki będą, dla tych rzeszy chętnych ;-)
Właśnie. Dla tych wszystkich pięciu będą? ;)
A poważnie - to z tą ceną trzeba być naprawdę miłośnikiem Rozsy, żeby tyle wysupłać...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#29 Post autor: Adam » wt sty 05, 2010 13:35 pm

mhm, ciekawe czemu nie pomyśleli np. by zrobić to jako 2 volumy... ludzie by wtedy napewno więcej zechciało kupić, jakby cena była np 70 czy 80$..

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#30 Post autor: Althazan » wt sty 05, 2010 13:37 pm

Adam Krysiński pisze:mhm, ciekawe czemu nie pomyśleli np. by zrobić to jako 2 volumy... ludzie by wtedy napewno więcej zechciało kupić, jakby cena była np 70 czy 80$..
Jednak nie sądzę. Okazałoby się, że chciałbym kupić BOX-a dla dwóch scorów, ale jeden byłby w jednej części, a drugi w drugiej... ;)

ODPOWIEDZ