KLAUS DOLDINGER - SYMPHONIC PROJECT

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: KLAUS DOLDINGER - SYMPHONIC PROJECT

#16 Post autor: Koper » pt mar 30, 2012 09:50 am

A mnie się tam podoba te ujazzowienie tych tematów. Tzn. niby wolę je w oryginale, ale fajnie było usłyszeć coś innego, nawet jeśli nadawało im to zupełnie inny charakter - saksofon w suitcie z NSO właściwie wyrzucał ją z gatunku fantasy. :) Pozostałe tracki mi się podobały, warto zwrócić uwagę, że przynajmniej jeszcze ostatni track to muzyka filmowa (z niemieckiego serialu z lat 70. jednego z pierwszych w karierze filmowej Klausa), a jak ta aranżacja ma się do oryginału: http://www.youtube.com/watch?v=gvalGxHcgCw tutaj chyba obyło się bez kontrowersyjnych zmian, bo oryginalnie to było jazzujące już. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#17 Post autor: kiedyśgrześ » pt mar 30, 2012 09:59 am

A do mnie ta płyta nawet jeszcze nie dotarła, pewnie dlatego, że z płatnością też się nie spieszyłem :)

Nic to, na niemieckim Amazonie znalazłem sampelki i będzie mi się podobało :) Jazzy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#18 Post autor: Koper » pt mar 30, 2012 10:04 am

To jak dojdzie, to miłego słuchania.

A Doldingera to mogliby swoją drogą na FMF zaprosić. Tak po sąsiedzku. Miło by usłyszeć na żywo Niekończącą albo Das Boot. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#19 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 30, 2012 14:26 pm

Doldinger jakby co to podczas koncertów sam na tym saksofonie gra. Ale to wie pewnie każdy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#20 Post autor: Koper » pt mar 30, 2012 15:01 pm

no raczej :P

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#21 Post autor: Tomek » pt mar 30, 2012 17:43 pm

Koper pisze:warto zwrócić uwagę, że przynajmniej jeszcze ostatni track to muzyka filmowa (z niemieckiego serialu z lat 70. jednego z pierwszych w karierze filmowej Klausa)
Pewnie dlatego mi nie podeszło... :P :D
Obrazek

ODPOWIEDZ