CONAN THE DESTROYER COMPLETE RE-REC by TADLOW

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: CONAN THE DESTROYER COMPLETE RE-REC by TADLOW

#16 Post autor: Koper » sob wrz 17, 2011 01:00 am

Dziwne, że nie napisałeś, że zmieniał pieluchę :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#17 Post autor: Bucholc Krok » sob wrz 17, 2011 09:55 am

Nie wpadłem na to. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Turek

#18 Post autor: Turek » sob wrz 17, 2011 10:02 am

Dobra, nie offtopić już :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#19 Post autor: Adam » sob wrz 17, 2011 12:03 pm

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#20 Post autor: Wawrzyniec » sob wrz 17, 2011 14:06 pm

Ja już trochę się gubię w tych wszystkich wersjach i wydaniach Conana, ale z tego co akurat pamiętam "Conan The Destroyer", nie urywał jakoś szczególnie dupy, ani filmowo, ani muzycznie. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#21 Post autor: Ghostek » sob wrz 17, 2011 18:57 pm

Wawrzyniec pisze:Ja już trochę się gubię w tych wszystkich wersjach i wydaniach Conana, ale z tego co akurat pamiętam "Conan The Destroyer", nie urywał jakoś szczególnie dupy, ani filmowo, ani muzycznie. :?
No dokładnie. A teraz lansuje się tę partyturę na jakiś niewiadomo jaki megakult.
Ja się pytam, co z innymi ścieżkami Basila? Co na przykład ze Starship Troopers? Tego bym sobie posłuchał w wydaniu complete z jakimiś alternate'ami i dobrym remasterem!! Tu, jakby to Adam powiedział, jest moc!
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » sob wrz 17, 2011 20:04 pm

Wyjdzie, bez obaw. Jak skończą Goldsmitha albo pomiędzy kolejnymi jego płytami. Coś wydawać trzeba, no nie? ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#23 Post autor: Adam » ndz wrz 18, 2011 08:28 am

Tomasz Goska pisze:No dokładnie. A teraz lansuje się tę partyturę na jakiś niewiadomo jaki megakult.
zacznijmy od tego że tego - prawie - nikt nie kupi, bo 95% podnieca się intradą już, a nie tym tworem i to jeszcze z samoróbkowym designem :)
#FUCKVINYL

Turek

#24 Post autor: Turek » ndz wrz 18, 2011 10:54 am

Adam pisze: zacznijmy od tego że tego - prawie - nikt nie kupi, bo 95% podnieca się intradą już, a nie tym tworem i to jeszcze z samoróbkowym designem :)
Adam Wszechwiedzący :D A ja was zapewniam że złapiecie się za głowe jak bidnie będzie brzmiał ten stary Destroyer, nawet w remasterze, w porównaniu do tego co nagrają Prażanie. Tu jestem ABSOLUTNIE pewny :) A wam to się liczy tylko to że oryginał :) Nic więcej bo jest pierwszy :)

Turek

#25 Post autor: Turek » ndz wrz 18, 2011 11:18 am

Dla Adama i tych co twierdzą że wszyscy rzucą w kąt re-rec Barbariana, albo że on nie ma żadnej wartości bo idzie oryginał, oraz że Destroyer Pragi niepotrzebnie jest nagrywany przytoczę tylko cytaty naszych użytkowników na temat BARBARZYŃCY -
Adam pisze:
conan is here!!!! conan is here!!!!!

this score breaks my balls!!!

moje varese wymięka!
Adam pisze::) ja też popuściłem w gacie :D genialne wydanie, w pale się nie mieści..
Adam pisze:genialne jak Cyd i Lawrence, bezbłędne..
Adam pisze: cóż tu mówić o wrażeniach, płyta świetna, to wkońcu Conan.. Wykonanie rzetelne, przyłozyli się..
Łukasz Wudarski pisze:Miazga.
Varese to kit przy tym. Jakość piękna (nawet jak na FLAC :P). Chór mi się w sumie bardziej podoba, ma taką wyrazistość. Moc wielka w tym tkwi.
Warto kupić oryginał, co też chyba zrobię.
Wydanie Varese od tej pory odchodzi do lamusa. Myślę że Basil byłby zadowolony z tego wykonania.
Mefisto pisze:po prostu mi kapcie spadły po odsłuchu prologu :shock:
CO ZA MOC!!! Miałem już więcej kaski na osty nie wydawać w tym roku, ale chyba sobie nie daruję :D Dobrze, że nie ma limitu :D
Mefisto pisze:W sumie jestem już po odsłuchu całości - MIAZGA! Co prawda całość jednak przydługawa i na dobrą sprawę połowa drugiej płyty jest zbędna (tylko dla fanów), no ale nie umniejsza to faktu, że pozycja obowiązkowa i chyba najlepsze wydanie roku :D
Koper pisze:wrażenia bardzo, bardzo pozytywne. Oczywiście można by się zastanawiać w wielu momentach czy nowa wersja lepsza od starej, czy drobne zmiany aranżacyjne w stosunku do tego co znamy z wyd. Varese i filmu wyszły na plus, czy odwrotnie, czy chór momentami aby nie mało dynamiczny, niemniej kolejny świetny re-recording Prażan i wreszcie dostaliśmy to, na co tak długo czekaliśmy! :)
Tomek pisze:Clemmensen machnął już rewizję recki na Filmtracks. Jedno zdanie:

Simply put, no better film score album has debuted in 2010.

:D

"Conan" już dotarł i przesłuchany. Jakość nagrania fantastyczna, "mokra" jak Clemmensen pisze, z delikatnym pogłosem, perkusje brzmią wspaniale ("Witch Wolf"! :-). Kilka zmian może hardcore'owców zniesmaczyć, ale myślę, że są do zaakceptowania. Ciekawa sprawa, że część orkiestracji oparta jest o nowe instrumentacje i delikatne zmiany w utworach, które Basil przygotował na koncert w Ubedzie.

Jedyny zonk to brak jakichkolwiek zdjęć czy oryginalnych artów z filmu w książeczce, ale pewnie w grę wchodziły sprawy finansowe i licencyjne.
Tomek pisze:Nowy "Conan" jest bardzo ładnie wydany od strony graficznej i merytorycznej (bardzo dobre opisy utworów, wstępy, posłowia Fitzpatricka itd.) i ma dynamiczne, 'mokre' brzmienie - brzmi IMHO znakomicie. Nie bez kozery taki tetryk i malkontent w sprawach dźwięku jak Clemmensen, nie nazwałby tego albumem roku
Tomek Goska w czasie rozmowy ze mną na gg określił Conana tak" "IMPRESSIVE"

Użytkownik Osito - "No, fantastyczna płyta. Z tych rozgniatających"

Mystery u mnie na lastfm - "No, miażdżące jest. Perkusja, blacha, chór, smyki, wszystko!"

Wojtek - "rerecording jest bardzo dobry"

Althazan - "Ten score przetrwa wieki, ma swojego ducha..."

Film-o-znawca - "Aż mnie dreszcz przeszedł przy pierwszym przesłuchaniu!!! Udana recka napisana z pasją a samo nowe nagranie po prostu super (imho chór też daje radę ;) Myślę że Basilowi by się podobało. Doskonała Score! "

Bladu - "...o ile muzyka zawarta na wydaniu Varese była tylko dobra, a do tego dochodziła jeszcze średnia jakość dźwięku, o tyle ten complete to potęga . "

Paweł Stroiński - "Raine oczywiście wypada dużo lepiej. Nie ma przede wszystkim błędów w nagraniu, nagranie samo jest fantastyczne. Nie mogę nie polecić tego epickiego klasyka."
Ostatnio zmieniony ndz wrz 18, 2011 15:04 pm przez Turek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#26 Post autor: Bucholc Krok » ndz wrz 18, 2011 11:33 am

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#27 Post autor: Ghostek » ndz wrz 18, 2011 11:41 am

Ten Impressive to odnośnie Barbarzyńcy, a raczej tego, jak został nagrany. Mówiłem ci wiele razy, że sam score nie rzuca mnie na kolana, więc nie wiem po co mnie cytujesz? Dla PR-ki? :)
Tym bardziej podkreślałem, że Destroyer w ogóle mi nie podchodzi, więc na re-rec nie czekam... nawet na wydanie complete.
Obrazek

Turek

#28 Post autor: Turek » ndz wrz 18, 2011 11:43 am

Tomasz Goska pisze:Ten Impressive to odnośnie Barbarzyńcy, a raczej tego, jak został nagrany. Mówiłem ci wiele razy, że sam score nie rzuca mnie na kolana, więc nie wiem po co mnie cytujesz? Dla PR-ki? :)
Tym bardziej podkreślałem, że Destroyer w ogóle mi nie podchodzi, więc na re-rec nie czekam... nawet na wydanie complete.
Wiem Tomku :) zapomniałem dodać w poście że cytaty dotyczą reakcji na praskiego Barbariana... Już dodane :)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#29 Post autor: muaddib_dw » ndz wrz 18, 2011 11:51 am

Mnie na liście Turka nie ma, trwam przy swoim, tylko oryginał się liczy :!:

Turek

#30 Post autor: Turek » ndz wrz 18, 2011 13:00 pm

muaddib_dw pisze:Mnie na liście Turka nie ma, trwam przy swoim, tylko oryginał się liczy :!:
Czyli co, w ogóle re-reców pewnie w ogóle nie powinno się nagrywać, przecież tylko oryginały się liczą ?:)

ODPOWIEDZ