"Slipstream" - Bernstein z Perseverance

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jerzy
Parkingowy przed studiem nagrań

Re: "Slipstream" - Bernstein z Perseverance

#16 Post autor: Jerzy » sob kwie 30, 2011 19:26 pm

Althazan pisze:Obrazek

Bardzo ciekawe wydanie, świetna muzyka, bardzo dobry remastering i... prawdziwie kolekcjonerskie wydanie - okazuje się bowiem, że Esterhammer nie miał wszystkich praw do wydania scoru. Sprawa została zgłoszona do sądu, pozostały nakład został wycofany, jak ktoś kupił swój egzemplarz, to może się cieszyć okazem kolekcjonerskim... :D Firma posiadająca prawa do taśm matek od lat odmawia licencji na wydanie i twierdzi, że będzie tak robić nadal...
Rewelacja w czwartek odebrałem paczkę z Perseverance m.in. z tym wydaniem. Nawet nie zdążyłem odfoliować:D
Opinia jest jak d..., każdy ma swoją.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#17 Post autor: Adam » sob kwie 30, 2011 20:51 pm

to będziesz bogaty :) mnie się przy tym tytule nie udało a chciałem kupić jak przesłuchałem. trudno :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Jerzy

#18 Post autor: Jerzy » sob kwie 30, 2011 21:16 pm

Niezły bajzel się z tego zrobił. Faktycznie całe wydanie jest wycofane. Swoją drogą ciekawe jak się ta cała sprawa skończy :?:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#19 Post autor: Adam » sob kwie 30, 2011 21:17 pm

no już poszli do sądu także zobaczymy, albo się dogadają albo nie, tak czy siak Robin będzie musiał zmniejszyć interes bo troszkę go to będzie kosztowało :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Jerzy

#20 Post autor: Jerzy » sob kwie 30, 2011 21:25 pm

To będzie niezła polka :lol: A tak na marginesie to jak oceniacie Perseverance jako wydawcę muzyki filmowej :?:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#21 Post autor: Adam » sob kwie 30, 2011 21:26 pm

EPIC FAIL. najgorsze bootlegi mają ładniejsze designy. Kiepska jakośc dźwięku przechodząca w żenującą ala rain man. ja u nich nie kupię żadnej płyty już dopóki nie przesłucham jej najpierw całej dobrze i nie zobaczę książeczki.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#22 Post autor: muaddib_dw » sob kwie 30, 2011 22:25 pm

Loch Ness jest bardzo ładnie wydane, świetna jakość + gruuba książeczka. Fakt Sonia czy Rain Man to wyglądają i brzmią jak bootlegi.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#23 Post autor: Bucholc Krok » ndz maja 01, 2011 09:42 am

Jerzy pisze:A tak na marginesie to jak oceniacie Perseverance jako wydawcę muzyki filmowej :?:
Zależy od wydania. Niestety nowe płyty często mają rysy.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Jerzy

#24 Post autor: Jerzy » ndz maja 01, 2011 18:30 pm

muaddib_dw pisze:Loch Ness jest bardzo ładnie wydane, świetna jakość + gruuba książeczka.
Zastanawiam się nad tym tytułem. Jak się prezentuje od strony muzycznej :?: Film widziałem tylko w przelocie i dość dawno temu, w związku z tym muzy nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#25 Post autor: Adam » wt maja 03, 2011 08:43 am

LOOOOL - ostatnie wydanie Vernea Glennie-Smitha z Perseverance ma dwa długie utwory (11 z cd1 - 19 minutowy i 2 z cd2 - 9 minutowy - razem mają aż 28 minut!) w obskurnym mono, o czym nikt nie raczył wspomnieć, dopóki ludzie nie podostawali przesyłek :mrgreen: co się okazało? te dwa traki są zaznaczone na tylnej okładce że są w mono, i tylko tam, bo na stronie nikt o tym nie raczył wspomnieć :D kolejna żenada Robina i kompletnie nie zrozumiała, bo przecież ten score ma ledwo parę lat, a nie jest mega starociem :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#26 Post autor: muaddib_dw » wt maja 03, 2011 10:52 am

Jerzy pisze:
muaddib_dw pisze:Loch Ness jest bardzo ładnie wydane, świetna jakość + gruuba książeczka.
Zastanawiam się nad tym tytułem. Jak się prezentuje od strony muzycznej :?: Film widziałem tylko w przelocie i dość dawno temu, w związku z tym muzy nie pamiętam.
Bardzo ładna muzyka, bogata tematycznie z fajnym folkiem i klimatem, gorąco polecam z pewnością się nie zawiedziesz a tu masz suitę http://www.youtube.com/watch?v=pNunXYqXhwk i jeszcze jedną http://www.youtube.com/watch?v=X2ymspPU ... re=related

bladerunner

#27 Post autor: bladerunner » wt maja 03, 2011 15:46 pm

muaddib_dw pisze:
Bardzo ładna muzyka, bogata tematycznie z fajnym folkiem i klimatem, gorąco polecam z pewnością się nie zawiedziesz a tu masz suitę http://www.youtube.com/watch?v=pNunXYqXhwk i jeszcze jedną http://www.youtube.com/watch?v=X2ymspPU ... re=related
świetny remastering słychować to nawet na moim pizdowatym sprzęcie, ładny Design całości, ale muza przeciętna strasznie i na jedno kopyto.

3/5

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#28 Post autor: Adam » śr maja 04, 2011 11:40 am

Facet jest rozkoszny :mrgreen: tłumaczenie oficjalne czemu nie powiedział że 30 min scoru Glennie-Smitha z Verne'a jest w mono:

By: Robin Esterhammer (Member)

Again, this wasn't done to deceive anyone. I was made aware of the mono master tapes (each episode came on its own master) we got from Nick, the composer, when Chas was mastering them, and then I put the notice on the tray card. The reason I didn't put it on the Web site was simply that I didn't deem it important enough. It's 2 tracks out of 28. It's still good music from a great composer, and that' s what you want, isn't it? would we have sold any less if it had been posted on the Web site? I highly doubt that.

But rest assured that from now on, EVERYTHING will be disclosed.

czyli wg niego na 28 utworów jak 2 są w mono (i to łącznie trwające 1/4 całego czasu jakie ma wydanie) to nie musiał o tym wspominać :lol:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#29 Post autor: Tomek » wt cze 07, 2011 17:06 pm

Zaskoczenie bardzo in plus. Świetny, porywający temat przygodowy, gdzieś tam słychać nawet echa "7 wspaniałych", ciekawy underscore, muzyka ciekawa i kolorowa. Zdecydowanie najlepsze jest otwierające "Prologue and Pursuit" oraz 13-minutowy finał. No i użycie specyficznych dla Bernsteina fal martenota (to również bardzo mi pachniało Jarre'm :) . Kolejny plus to wykonanie London Symphony Orchestra oraz czas trwania poniżej 50 minutek.

Ktoś już słuchał? Althazan? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#30 Post autor: Ghostek » śr cze 08, 2011 17:52 pm

Tomek pisze:
Ktoś już słuchał? Althazan? :)
Ja. Średnio podeszło po pierwszym odsłuchu, ale może dlatego, że słuchałem w samochodzie. Może w domu obadam po raz kolejny i wypowiem się szerzej.
A temat faktycznie, zacny.
Obrazek

ODPOWIEDZ