CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#826 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 22, 2012 14:12 pm

Dla mnie "Dom Zły" to akurat jest slasher. :P Chociaż i tak za tym filmem nie przepadam. "Wesele" i "Róża" lepsze. I ja mu nie zabraniam kręcić takich filmów, ale jakoś do niego przekonać się nie mogę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#827 Post autor: Koper » czw mar 22, 2012 18:36 pm

Jego kino jest tak dołujące, że aż polskie na maksa. :D Aż się dziwię, że "Wesele" miało jako taki happy-end. :)
Dlatego też, tak jak Wawrzek, nie jestem fanem Smarzowskiego, choć trzeba mu oddać, że przynajmniej ma jakiś styl i coś w filmach do powiedzenia.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#828 Post autor: Adam » wt mar 27, 2012 08:42 am

Marasa to zainteresuje szczególnie i innych krakusów i hutusów:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... a=branzowe

:evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#829 Post autor: Marek Łach » wt mar 27, 2012 14:41 pm

Słyszałem, tragedia. :( Dobrze, że moje ulubione Barany wydają się nie do ruszenia (czyżby?...).

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#830 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 27, 2012 15:02 pm

Też wiem. :( Moja młodsza siostra poszła dzisiaj na specjalną akcję protestacyjną i konferencję, która właśnie się w kinie ARS odbywa.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#831 Post autor: Bucholc Krok » sob kwie 07, 2012 19:10 pm

Muszkieterowie - nowe pokolenie (2005r.). Pierwszy odcinek na Tele 5. Na pierwszy rzut oka widać, że za dużo kasy na tę produkcję nie mogło pójść, ale jeśli chodzi o pomysły to się nie krępowali - maszyna latająca napędzana ludzkimi mięśniami (oczywiście działa), łódź podwodna (w którymś z dalszych odcinków) i kto wie co jeszcze. Gra aktorska przeciętna - Cejrowski w Jerozolimie lepiej zagrał. Chyba obejrzę kolejny odcinek dla tej łodzi. :) Co do muzyki to można powiedzieć, że była.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#832 Post autor: kiedyśgrześ » ndz kwie 08, 2012 00:05 am

Muzi V Nadeji czeski film :) czesaka standardowa komedia, muzyka Jan P. Muchow (NRD) Dlaczego o tym wspominam? Dlatego, że ilekroć zdarzy mi się obejrzeć jakiś czeski, hiszpański, niemiecki, francuski itd. ... europejski film, staram się zapomnieć, że w Polsce jest jakieś kino, są jacyś twórcy, reżyserzy, aktorzy, kompozytorzy, celebryci... nie ma... pustynia... patrzę w prawo, patrzę w lewo, nic się nie dzieje :)

Dowód muzyczny gdzieś od 4-tej minuty :):

http://www.youtube.com/watch?v=v-1mf3rZ ... ure=relmfu
Obrazek

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#833 Post autor: bladerunner22 » ndz kwie 08, 2012 18:53 pm

Wyjazd Integracyjny uwaga nawet mnie się podobał . Klapa podobno straszna film zjechany, a ja powiem , że dla mnie był po prostu przeciętny, ale naprawdę kilka momentów komediowych miał fenomenalnych, dobrze wypadająca muzyka w filmie (głównie piosenki ) . Generalnie tragedii nie ma .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#834 Post autor: Marek Łach » ndz kwie 08, 2012 20:16 pm

A ja widziałem dzisiaj fragment Unstoppable na C+. ;) Ciekaw jestem, jakby policzyć, ile w tym filmie jest kadrów kręconych kamerą jeżdżącą wokół głównych bohaterów. Normalnie jak na rollercoasterze.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#835 Post autor: Marek Łach » pn kwie 09, 2012 12:02 pm

Margin Call

Dobry film! Co prawda napięcie trochę siada pod koniec, ale 2/3 filmu to znakomity thriller... bez żadnych sensacyjnych akcji. :) Ekonomiści i analitycy siedzą, gadają i zastanawiają się, jak zrobić przekręt stulecia. :) Ciekawe spojrzenie na przyczyny kryzysu finansowego i doborowa obsada (Spacey, Irons!). Polecam.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#836 Post autor: Koper » pn kwie 09, 2012 12:37 pm

Marek Łach pisze:A ja widziałem dzisiaj fragment Unstoppable na C+. ;) Ciekaw jestem, jakby policzyć, ile w tym filmie jest kadrów kręconych kamerą jeżdżącą wokół głównych bohaterów. Normalnie jak na rollercoasterze.
No co Ty. Nie obejrzałeś do końca tego arcydzieło jednego z genialnych braci-reżyserów i jeszcze z genialnym scorem? :P :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#837 Post autor: kiedyśgrześ » wt kwie 10, 2012 06:26 am

Marek Łach pisze:Margin Call

Dobry film! Co prawda napięcie trochę siada pod koniec, ale 2/3 filmu to znakomity thriller... bez żadnych sensacyjnych akcji. :) Ekonomiści i analitycy siedzą, gadają i zastanawiają się, jak zrobić przekręt stulecia. :) Ciekawe spojrzenie na przyczyny kryzysu finansowego i doborowa obsada (Spacey, Irons!). Polecam.
Mnie się nie podobał, widz został potraktowany tak samo jak przy produkcji HBO Too Big to Fail, zero wejścia w farsz, jesteście za głupi, dla was to rocket science (nasz bohater przeszedł do banku z NASA :)), zresztą w obu filmach jest identyczna scena, zatroskany bohater przyglądający się anonimowemu tłumowi na ulicy, nic nie rozumiejącemu, nic nie podejrzewającemu. Moim zdaniem takie filmu niczemu nie służą... a może jednak służą :)
Koper pisze:No co Ty. Nie obejrzałeś do końca tego arcydzieło jednego z genialnych braci-reżyserów i jeszcze z genialnym scorem?
Mnie to interesuję skąd tam się wzięła arabska muzyka (rytmika) :?: :!: :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#838 Post autor: Marek Łach » wt kwie 10, 2012 10:17 am

kiedyśgrześ pisze: zero wejścia w farsz, jesteście za głupi, dla was to rocket science
Hmm tzn. ?

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#839 Post autor: kiedyśgrześ » wt kwie 10, 2012 10:50 am

W tym filmie nasi bohaterowie patrzą z rozdziawionymi gębami na mistyczne ekrany komputerów, których zawartość o ile pamiętam nie jest specjalnie eksponowana i nikt nie próbuje tłumaczyć co się dzieje, Spacey jest ambiwalentny, Irons zły, ten trzeci, którego nazwiska nie pamiętam dobry, tyle ma nam wystarczyć, mnie to nie satysfakcjonuje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#840 Post autor: Marek Łach » śr kwie 11, 2012 14:44 pm

Kto jest dobry? :) Wszystkie płotki w tym filmie są wtłoczone w machinę, czy tego chcą czy nie chcą - nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek tutaj kierował swoje działania szlachetnością. Postać Quinto to niby młody idealista, ale nawet słowem nie piśnie o słuszności czy moralności, a bohater grany przez Tucciego jedyne czego chce to święty spokój i bezpieczeństwo na starość. ;) Jak dla mnie to przekrój korporacyjnych charakterów jest tutaj fajnie oddany.

A że film nie wyczerpuje tematu od strony "ekonomicznej" - no bo w końcu dotyka tylko jednej przyczyny, jednej firmy i jednego zdarzenia. Tak w skali mikro. Zasługą angielskiego tytułu jest to, że dowiedziałem się na własną rękę, czym jest cały ten "margin call". ;)

ODPOWIEDZ