CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#76 Post autor: Mystery » pn gru 13, 2010 10:28 am

Adam Krysiński pisze:ee przecież Smok dostanie nominacja na 99% też :)
No nie wiem, góra na 9.9 % :wink: Dwóch bajek nie nominują, a z Tangled i Iluzjonistą (Despicable Me to też mocny zawodnik), Smokowi nie będzie łatwo nawet w swojej kategorii.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#77 Post autor: Koper » pn gru 13, 2010 16:28 pm

Wawrzyniec pisze:Mieliśmy jakieś filmy o weteranach z Iraku, złych Republikanach, gejach walczących o swe prawa i jakiś ekologiczny film?
to chyba chwilowo nie jest w modzie w USA. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Turek

#78 Post autor: Turek » pn gru 13, 2010 17:47 pm

Ja ostatnio przypomniałem sobie True Lies - super zabawa na ponad dwie godziny ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#79 Post autor: Koper » pn gru 13, 2010 18:10 pm

Turek pisze:Ja ostatnio przypomniałem sobie True Lies - super zabawa na ponad dwie godziny ;)
Obrazek
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Turek

#80 Post autor: Turek » śr gru 15, 2010 20:42 pm

Świat wg. Kiepskich - odcinek pt. "Majty polskie". Dla mnie najlepszy odcinek w historii tego serialu, ze świetnymi tekstami ("arkadiusz zasrany", dialog łóżkowy Ferdka i Halinki na temat występu Haliny na wybiegu Paździocha). Fantastyczne aktorstwo (Grabowski - rządzi!), Paździoch ekstra, jest i Walduś, multum prześmiesznych scen -, paździoch po stracie gaci, rozmowa przy stole, przesłuchanie do kolekcji mody - i wejście tego dziadka -

Ferdek: "Biorę Pana do kolekcji"

Dziadek: "Jakiej kolacji?"

Ferdek : "Będziesz Pan modelem!"

Dziadek : "Jakim menelem chuliganie!"

Wszystko jest tak zagrane że miazga!

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#81 Post autor: Bucholc Krok » śr gru 15, 2010 20:57 pm

Przypomnijcie, jak oni tam nazywają Wojewzwódzkiego, bo za cholerę nie mogę sobie przypomnieć. :)

bladerunner

#82 Post autor: bladerunner » śr gru 15, 2010 20:58 pm

Turek pisze:Świat wg. Kiepskich - odcinek pt. "Majty polskie". Dla mnie najlepszy odcinek w historii tego serialu, ze świetnymi tekstami ("arkadiusz zasrany", dialog łóżkowy Ferdka i Halinki na temat występu Haliny na wybiegu Paździocha). Fantastyczne aktorstwo (Grabowski - rządzi!), Paździoch ekstra, jest i Walduś, multum prześmiesznych scen -, paździoch po stracie gaci, rozmowa przy stole, przesłuchanie do kolekcji mody - i wejście tego dziadka -

Ferdek: "Biorę Pana do kolekcji"

Dziadek: "Jakiej kolacji?"

Ferdek : "Będziesz Pan modelem!"

Dziadek : "Jakim menelem chuliganie!"

Wszystko jest tak zagrane że miazga!
Chyba wolę czapkę, niewidkę..

Turek

#83 Post autor: Turek » śr gru 15, 2010 21:00 pm

Bucholc Krok pisze:Przypomnijcie, jak oni tam nazywają Wojewzwódzkiego, bo za cholerę nie mogę sobie przypomnieć. :)
KUBA RARYTAS :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#84 Post autor: Bucholc Krok » śr gru 15, 2010 21:05 pm

Rarytas? A nie nazywali go jeszcze jakoś? Mnie się chrzaniło coś z końcówką las/los. :)

A te "Majty" są na YT może? Coś nie mogę znaleźć a odcinka jakoś nie kojarzę..

Turek

#85 Post autor: Turek » śr gru 15, 2010 21:05 pm

Bucholc Krok pisze: A te "Majty" są na YT może? Coś nie mogę znaleźć a odcinka jakoś nie kojarzę..
Na ipli :)

bladerunner

#86 Post autor: bladerunner » śr gru 15, 2010 21:05 pm

CZapka niewidka też fajna :cry:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#87 Post autor: Koper » śr gru 15, 2010 23:18 pm

Nie przepadam za Kiepskimi (zdecydowanie wolę Bundych), drażni mnie chałupnicza realizacja. Na plus trza im zaliczyć, że to chyba jedyny polski serial, w którym po domu się chodzi w kapciach. ;)

Turek

#88 Post autor: Turek » czw gru 16, 2010 13:18 pm

Koper pisze:Nie przepadam za Kiepskimi (zdecydowanie wolę Bundych), drażni mnie chałupnicza realizacja.
Ta realizacja dodaje swojskości, swoistego uroku,l łatwiej uwierzyć że wszystko jest prawdziwe. Na dodatek wszystko tam zdaje się być takie realne - Kiepscy nie mają w domu mebli kolorowych z Ikei, męczą ich przyziemne kłopoty, nie chodzą na obcasach po domu ani w markowych ciuchach nie gadaja do siebie per "kochanie", itd Wszystko jest takie ludzki i prawdziwe przez to ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#89 Post autor: Adam » czw gru 16, 2010 13:30 pm

jak w hucie :D
#FUCKVINYL

Turek

#90 Post autor: Turek » czw gru 16, 2010 15:00 pm

O, na dodatek w odcinku kiepskich pt. "Majty Polskie" występuje jakaś polska kuzynka Kurylenkowej :D No podobieństwo duże ;D

ODPOWIEDZ