REMAKI
Re: REMAKI
Jest i zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=pibSpJBGPI4
Wygląda w porządku. Księga dżungli Disneya z 2016 to była na dobrą sprawę "aktorska" wersja animacji z 1967. Mogwli od Warner Bros ma być wierniejszą adaptacją książki.

https://www.youtube.com/watch?v=pibSpJBGPI4
Wygląda w porządku. Księga dżungli Disneya z 2016 to była na dobrą sprawę "aktorska" wersja animacji z 1967. Mogwli od Warner Bros ma być wierniejszą adaptacją książki.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dajcie spokój, te cyfrowe zwierzątka wyglądają jeszcze gorzej jak u Disneya, a jeszcze do tego te kliszowe widoczki a la Avatar, w Hollywoodzie widzę totalny brak wyobraźni, non stop zżynanie czegoś, co raz się sprzedało.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
dobry zwiastun! o cgi bym się nie martwił bo do premiery prawie pół roku  jak będzie bliższe książce i tak jak w zwiastunie (w którym widać mrok) to jestem na mega tak! to ostatnie z Debneyem było fajne, no ale nie oszukujmy się, że to była bajeczka tylko dla rodzin. Co do scoru to wątpię by ten noname przebił Debneya..
 jak będzie bliższe książce i tak jak w zwiastunie (w którym widać mrok) to jestem na mega tak! to ostatnie z Debneyem było fajne, no ale nie oszukujmy się, że to była bajeczka tylko dla rodzin. Co do scoru to wątpię by ten noname przebił Debneya..

jak będzie bliższe książce i tak jak w zwiastunie (w którym widać mrok) to jestem na mega tak! to ostatnie z Debneyem było fajne, no ale nie oszukujmy się, że to była bajeczka tylko dla rodzin. Co do scoru to wątpię by ten noname przebił Debneya..
 jak będzie bliższe książce i tak jak w zwiastunie (w którym widać mrok) to jestem na mega tak! to ostatnie z Debneyem było fajne, no ale nie oszukujmy się, że to była bajeczka tylko dla rodzin. Co do scoru to wątpię by ten noname przebił Debneya..NO CD = NO SALE
						- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Swoją drogą ciekawe czy ten nowy Lion King od Disneya też będzie miał akcję umiejscowioną na Pandorze.  

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
						- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A jak Ty byś to zrobił?
Owszem, w połowie lat 90-tych udało im się nakręcić film z udziałem prawdziwych zwierząt ale też ten film nie ma wiele wspólnego z książką Kiplinga, jeśli chcieliby nakręcić sceny z książki to nic by z tego nie wyszło.
Co do widoczków, to nasze rodzime "W Pustyni i w Puszczy" kręcono w realu i w Afryce, a widoczki też są kliszowe, jak z folderu

Obecnie już i tak jest lepiej, niż np. u Lucasa w latach 2002 - 2005: w nowej trylogii Star Wars mieliśmy 100% green screen, nawet bez scenografii (+ kilka plenerów we Włoszech i chyba w Tunezji?), u tak krytykowanego Jacksona w "Hobbitach" było już sporo plenerów i bardzo dużo scenografii, makiet, itp. Nawet u Gunna w pierwszych "Strażnikach Galaktyki" jest sporo prawdziwej scenografii (więzienie Kylm, kokpit Milano, itp.) i mamy coś na kształt Golluma z WP, gdyż Sean Gunn, ubrany w zieloną prezerwatywę, grał na planie Rocketa, żeby aktorzy nie musieli gapić się na tenisową piłeczkę na kiju

Mystery: Nie do końca jest tak, jak piszesz - animacja Disneya to bardzo uproszczona wariacja na temat powieści Kiplinga, natomiast film z 2016 roku idzie trochę w inną stronę. Mowgli rozumie, że jest człowiekiem ale akceptuje to i pozostaje w dżungli, świadom swojej odmienności ale jednocześnie też tego, że należy do tego świata. Książkowy Mowgli zostaje odtrącony zarówno przez dżunglę jak i przez świat ludzi i żyje na styku obu światów jako wyrzutek i tak może być w tym nowym filmie.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John 

Tylko on, Elton John

- Radosław Rozbicki
- Asystent orkiestratora
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W ogóle!
 To już było tyle razy a ostatnio rok temu, więc udawanie że robi się to samo tylko mroczniej i na Pandorze nie ma żadnego sensu.
 To już było tyle razy a ostatnio rok temu, więc udawanie że robi się to samo tylko mroczniej i na Pandorze nie ma żadnego sensu. 
Nie wiem co Ci nie pasują widoczki z filmu z 1973r., tej nowszej wersji nie znam. Ale wątpię, by Afryka wyglądała tam jak Pandora.

Fajnie, tylko do czego to wszystko ma się odnosić?lis23 pisze: ↑śr maja 23, 2018 06:39 amObecnie już i tak jest lepiej, niż np. u Lucasa w latach 2002 - 2005: w nowej trylogii Star Wars mieliśmy 100% green screen, nawet bez scenografii (+ kilka plenerów we Włoszech i chyba w Tunezji?), u tak krytykowanego Jacksona w "Hobbitach" było już sporo plenerów i bardzo dużo scenografii, makiet, itp. Nawet u Gunna w pierwszych "Strażnikach Galaktyki" jest sporo prawdziwej scenografii (więzienie Kylm, kokpit Milano, itp.) i mamy coś na kształt Golluma z WP, gdyż Sean Gunn, ubrany w zieloną prezerwatywę, grał na planie Rocketa, żeby aktorzy nie musieli gapić się na tenisową piłeczkę na kiju

PS: Lisu, dlaczego gadające zwierzaki w Babe albo Folwarku Zwierzęcym nie są CGI?
						- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Widze, że znowu cała dyskusja ogranicza się do narzędzi, a nie samej historii. To co z tego, czy coś jest CGI, czy animatroniczne, jeżeli historia jest słaba, lub źle opowiedziana. I tak znowu podabm ten sam przykład, ale proszę tutaj mamy animatronicznego nie CGI-stwora. Patrzcie ile w pracy włożono w jego stworzenie, patrzcie jak naturalnie wygląda i czy przez to film jest lepszy?
youtu.be/cGuvVPqa5RA
No właśnie...

youtu.be/cGuvVPqa5RA
No właśnie...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
						- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak czysto obiektywnie: wygląda lepiej niż ten CGI kulawy tygrys z trailera Mowgliego. 
Czy film jest przez to lepszy? Gdyby wszystko inne było w obu filmach na tym samym poziomie, to tak. O ten jeden element byłby lepszy.

Czy film jest przez to lepszy? Gdyby wszystko inne było w obu filmach na tym samym poziomie, to tak. O ten jeden element byłby lepszy.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiesz gdyby wyglądało fake CGI, to bym sobie mówił: "To tylko CGI, Luke Skywalker nie doi kosmicznej krowy". Ale tak ja ją mam przed oczyma i nawet za wiele lat wyglądac to będzie realnie  

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Czyli sam przyznajesz że efekt animatroniczny jest lepszy od CGI, bo daje bardziej realny wygląd.  

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak przyznaję, że ten efekt jak Luke Skywalker Mistrz Jedi, naciska na te sterczące sutki i wypływa z nich ciesz jest bardzo realistyczny i nawet za kilkadziesiąt lat będzie tak samo realistycznie wyglądał.  

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Chodziło mi o tę nowszą wersję "W Pustyni i w Puszczy", na której byłem w kinie, z której mam soundtrack i nawet album "Making Of" 
Co do "Księgi Dżungli", to chyba jeszcze nikt nie zrobił wiernej ekranizacji, więc ja czekam.
Dlaczego? Bo teraz CGI jest tańsze i wygodniejsze, niż uganianie się za prawdziwymi zwierzętami
Wawrzyniec - Ty Jesteś jakiś nawiedzony, czy co? Ciągle o tym Luke'u i o tej "krowie" ... Skoro tak Cię to oburza, to może załóż jakiś komitet obrony jedynego wizerunku Luke'a Skywalkera, czy coś
  Skoro tak Cię to oburza, to może załóż jakiś komitet obrony jedynego wizerunku Luke'a Skywalkera, czy coś   

Dla fanów "Kubo i Dwie Struny" - zwiastun nowego filmu z serii "Transformers":
https://www.youtube.com/watch?v=UpoHVpLTZwA

Co do "Księgi Dżungli", to chyba jeszcze nikt nie zrobił wiernej ekranizacji, więc ja czekam.
Dlaczego? Bo teraz CGI jest tańsze i wygodniejsze, niż uganianie się za prawdziwymi zwierzętami

Wawrzyniec - Ty Jesteś jakiś nawiedzony, czy co? Ciągle o tym Luke'u i o tej "krowie" ...
 Skoro tak Cię to oburza, to może załóż jakiś komitet obrony jedynego wizerunku Luke'a Skywalkera, czy coś
 Dla fanów "Kubo i Dwie Struny" - zwiastun nowego filmu z serii "Transformers":
https://www.youtube.com/watch?v=UpoHVpLTZwA
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John 

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Odstawianie popeliny zawsze jest tańsze jak zrobienie czegoś w trudniejszy, bardziej wymagający sposób.
Nie zrozumiałem dowcipu