To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
-
Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
autor: Marek Łach » czw mar 17, 2011 11:04 am
Z tego co mi znajomi opowiadali, to nie byłeś wyjątkiem.

Pewnie scena z płodem zniszczyła Ci psychikę.

-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » czw mar 17, 2011 11:17 am
Marek Łach pisze:Z tego co mi znajomi opowiadali, to nie byłeś wyjątkiem.

Pewnie scena z płodem zniszczyła Ci psychikę.

Takich szczegółów nie pamiętam

Odświeżyłbym go sobie, ale boję się, że zatrę o nim te wspomnienia, tak jak niegdyś o "Kwiatach na poddaszu". W mojej głowie od zawsze jawił się jako przerażająco-straszne przeżycie z dzieciństwa, toteż jakiś rok temu go sobie odświeżyłem i niestety z lekka zawiodłem się jego poziomem, pomijając już fakt, że straszny w ogóle nie był

Choć wynikła z tego fajna ciekawostka, a mianowicie, że pamiętałem kołysankę Younga

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » czw mar 17, 2011 16:12 pm
A Buki też się bałeś? Gdyż znam wiele osób, które Buki się panicznie bały. Ja się nie bałem, jakby co
Jak już się czegoś bałem, to za wcześnie oglądnąłem "Skowyt" czy jak mu tam. W każdym razie byłem za młody na film o wilkołakach, zważywszy, że nie przepadam za zwierzetami psowatymi.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw mar 17, 2011 16:25 pm
Wawrzyniec pisze:A Buki też się bałeś? Gdyż znam wiele osób, które Buki się panicznie bały. Ja się nie bałem, jakby co
Ale pewnie się bałeś tego:
(jeśli obrazka nie widać trzeba robić "refresh" do skutku)

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » czw mar 17, 2011 16:32 pm
Wow, nawet nie kojarzę tej postaci, więc trudno mi powiedzieć, czy się jej bałem.

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw mar 17, 2011 16:47 pm
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Marek Łach pisze:Orca
Nooo w końcu to obejrzałem. Raczej zabawny filmik, momentami taki uroczo nieudolny, ale to w sumie tyle, bo poza tym jest głupiutki i naciągany. Ciekawa główna rola Dumbledore'a, sceny "grozy" nieszczególnie się udały.
Hę? O jakiego Dumbledora, o czym Ty gadasz? Ty właściwy film oglądałeś?
"Orca" Michaela Andersona jest zrobiona całkiem pomysłowo, jak na dostępne środki, próbuje być trochę ambitniejszym thrillerem, ale oczywiście zbytnia naiwność fabuły, że pozostaje tylko "fajnym filmem klasy B". Jednak nieźli aktorzy, fajne zdjęcia no i genialny score sprawiają, że nie jest to zły film.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » czw mar 17, 2011 17:26 pm
Chodziło mu o Harrisa, ach te Potteryzmy

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » czw mar 17, 2011 17:26 pm
Koper pisze:Hę? O jakiego Dumbledora, o czym Ty gadasz? Ty właściwy film oglądałeś?
Toż chyba gra tam przecież Richard Harris, czy nie

Chyba gra, z tego co kojarzę.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
A, to Harris jest utożsamiany z Dumbledorem? Bo przecież kipnął po bodaj drugiej części (i na co mu to było?) i kto inny jest Dumbledorem w większej ilości filmów o HP.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
autor: Marek Łach » pt mar 18, 2011 15:41 pm
Oczy Julii
Hiszpańskiego straszenia c.d. Nie jest to za wybitne, nie jest też złe, nie epatuje jakąś tandetą, ale coś mnie nie przekonuje. Momentami na granicy przestylizowania, które popada w absurd (złowieszcze niewidome kobiety, kilometry posępnych korytarzy pod centrum dla niepełnosprawnych...). Rozwiązanie intrygi też nieszczególne. Ogląda się w miarę dobrze, bezboleśnie, ale to kolejny hiszpański horror, który do gatunku nie wnosi nic specjalnie ciekawego. Poprawna, orkiestrowa muzyka.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » pt mar 18, 2011 22:59 pm
Rango
Świetna animacja

W sumie ten film to coś więcej niż animacja to świetna przygoda i klimat rodem ze spaghetti westernów. Do tego niesamowita animacja i zdjęcia ILM. Świetne dobrane głosy (widziałem wersję oryginalną), dobry humor i ciekawe przesłanie.
Jak ktoś lubi klasyczne westerny powinien być zadowolony.
P.S. Film jak na animację niby dla dzieci od 6 lat dość brutalny

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob mar 19, 2011 11:47 am
Kiedy recenzja?
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » sob mar 19, 2011 11:51 am
Chodzi Tobie o soundtrack? Tak jak w temacie o muzyce napisałem, zastanawiam się nad nią. Ale prawdopodobnie zabrałbym się za nią dzisiaj, to sam, nie wiem może do tygodnia by się ukazała

-
Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
autor: Marek Łach » wt mar 22, 2011 11:10 am
No Country For Old Men
Pierwszy seans od 3 lat. Podobało mi się nawet bardziej niż wtedy. Arcydzieło thrillera.