CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#376 Post autor: Marek Łach » czw mar 17, 2011 11:04 am

Z tego co mi znajomi opowiadali, to nie byłeś wyjątkiem. :D Pewnie scena z płodem zniszczyła Ci psychikę. :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#377 Post autor: Mystery » czw mar 17, 2011 11:17 am

Marek Łach pisze:Z tego co mi znajomi opowiadali, to nie byłeś wyjątkiem. :D Pewnie scena z płodem zniszczyła Ci psychikę. :P
Takich szczegółów nie pamiętam :wink: Odświeżyłbym go sobie, ale boję się, że zatrę o nim te wspomnienia, tak jak niegdyś o "Kwiatach na poddaszu". W mojej głowie od zawsze jawił się jako przerażająco-straszne przeżycie z dzieciństwa, toteż jakiś rok temu go sobie odświeżyłem i niestety z lekka zawiodłem się jego poziomem, pomijając już fakt, że straszny w ogóle nie był :wink: Choć wynikła z tego fajna ciekawostka, a mianowicie, że pamiętałem kołysankę Younga :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#378 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 17, 2011 16:12 pm

A Buki też się bałeś? Gdyż znam wiele osób, które Buki się panicznie bały. Ja się nie bałem, jakby co :)
Jak już się czegoś bałem, to za wcześnie oglądnąłem "Skowyt" czy jak mu tam. W każdym razie byłem za młody na film o wilkołakach, zważywszy, że nie przepadam za zwierzetami psowatymi.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#379 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 17, 2011 16:25 pm

Wawrzyniec pisze:A Buki też się bałeś? Gdyż znam wiele osób, które Buki się panicznie bały. Ja się nie bałem, jakby co :)
Ale pewnie się bałeś tego:

Obrazek

(jeśli obrazka nie widać trzeba robić "refresh" do skutku)

:D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#380 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 17, 2011 16:32 pm

Wow, nawet nie kojarzę tej postaci, więc trudno mi powiedzieć, czy się jej bałem. :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#381 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 17, 2011 16:47 pm

Nie chodzi tylko o postać, ale o bajkę ogólnie. :)

http://www.youtube.com/watch?v=1pKVVmmp ... re=related
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#382 Post autor: Koper » czw mar 17, 2011 17:24 pm

Marek Łach pisze:Orca

Nooo w końcu to obejrzałem. Raczej zabawny filmik, momentami taki uroczo nieudolny, ale to w sumie tyle, bo poza tym jest głupiutki i naciągany. Ciekawa główna rola Dumbledore'a, sceny "grozy" nieszczególnie się udały.
Hę? O jakiego Dumbledora, o czym Ty gadasz? Ty właściwy film oglądałeś?

"Orca" Michaela Andersona jest zrobiona całkiem pomysłowo, jak na dostępne środki, próbuje być trochę ambitniejszym thrillerem, ale oczywiście zbytnia naiwność fabuły, że pozostaje tylko "fajnym filmem klasy B". Jednak nieźli aktorzy, fajne zdjęcia no i genialny score sprawiają, że nie jest to zły film.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#383 Post autor: Mystery » czw mar 17, 2011 17:26 pm

Chodziło mu o Harrisa, ach te Potteryzmy :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#384 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 17, 2011 17:26 pm

Koper pisze:Hę? O jakiego Dumbledora, o czym Ty gadasz? Ty właściwy film oglądałeś?
Toż chyba gra tam przecież Richard Harris, czy nie :? Chyba gra, z tego co kojarzę.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#385 Post autor: Koper » czw mar 17, 2011 17:29 pm

A, to Harris jest utożsamiany z Dumbledorem? Bo przecież kipnął po bodaj drugiej części (i na co mu to było?) i kto inny jest Dumbledorem w większej ilości filmów o HP.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#386 Post autor: Marek Łach » pt mar 18, 2011 15:41 pm

Oczy Julii

Hiszpańskiego straszenia c.d. Nie jest to za wybitne, nie jest też złe, nie epatuje jakąś tandetą, ale coś mnie nie przekonuje. Momentami na granicy przestylizowania, które popada w absurd (złowieszcze niewidome kobiety, kilometry posępnych korytarzy pod centrum dla niepełnosprawnych...). Rozwiązanie intrygi też nieszczególne. Ogląda się w miarę dobrze, bezboleśnie, ale to kolejny hiszpański horror, który do gatunku nie wnosi nic specjalnie ciekawego. Poprawna, orkiestrowa muzyka.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#387 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 18, 2011 22:59 pm

Rango

Świetna animacja :D W sumie ten film to coś więcej niż animacja to świetna przygoda i klimat rodem ze spaghetti westernów. Do tego niesamowita animacja i zdjęcia ILM. Świetne dobrane głosy (widziałem wersję oryginalną), dobry humor i ciekawe przesłanie.
Jak ktoś lubi klasyczne westerny powinien być zadowolony.

P.S. Film jak na animację niby dla dzieci od 6 lat dość brutalny :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#388 Post autor: Bucholc Krok » sob mar 19, 2011 11:47 am

Kiedy recenzja?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#389 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 19, 2011 11:51 am

Chodzi Tobie o soundtrack? Tak jak w temacie o muzyce napisałem, zastanawiam się nad nią. Ale prawdopodobnie zabrałbym się za nią dzisiaj, to sam, nie wiem może do tygodnia by się ukazała :?

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#390 Post autor: Marek Łach » wt mar 22, 2011 11:10 am

No Country For Old Men

Pierwszy seans od 3 lat. Podobało mi się nawet bardziej niż wtedy. Arcydzieło thrillera.

ODPOWIEDZ