Komentarze Marka odnośnie MM to miód na moje wrażenia

Co tu dużo pisać, serial geniusz, Draper kozak, nic tylko czekać na kolejny sezon
Ja widziałem ostatnio "Znikający punkt". Ależ mnie zaskoczył ten film. Spodziewałem się raczej czegoś w stylu "Pojedynku na Szosie", a dostałem pełen alegorii i symboli obraz o wolności i buncie jednostki, swoją wymową robiący nie mniejsze wrażenie jak Easy Rider czy Hair, wow, just wow!
W związku z nadchodzącą Oscarową galą zobaczyłem jeszcze "Blue Valentine". Świetne kino, pretendujące do 10 najlepszych filmów ubiegłego roku. Kapitalnie zagrane, niezwykle realistyczne, prawdziwe i gorzkie, lubię takie

Bardzo dobrze został wykorzystany zabieg pomieszania chronologii, przez co cały film zyskał na przewrotności, a wiele scen na emocjach, pozostawiawszy widza z wieloma myślami w głowie. Jestem na tak.
Jako wierny fan i wyznawca Allena, tradycyjnie przed polską premierą, skusiłem się jeszcze na jego najnowszy film. O ile ostatni "Whatever Works" uznaję za film udany i najlepszy od czasu "Match Point" tak "You Will Meet a Tall Dark Stranger" strasznie mnie zawiódł, oczywiście miło się oglądało, choć z takimi aktorami to nie problem, było parę niezłych tekstów, scen, również przewrotnych, ale jak dla mnie to film o niczym z tematem, choć podanym w nieco innej otoczce, wałkowanym już tysiąckrotnie, do kina na pewno się nie wybiorę, a to zawsze dla Allena robiłem, nie chcę mi się oglądać tego po drugi raz ...