CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Gandolfiniemu się dziś niestety zmarło, a tak się jakoś złożyło (wtf?) że dokładnie tydzień temu akurat skończyłem po 2 msc męczyć Rodzine Soprano. nie oglądałem nigdy tego serialu, ale po obejrzeniu teraz wszystkiego nie bardzo rozumiem aż takie zachwyty nad nim... ok, rola Tony'ego to wybitny geniusz. Ale sporo rzeczy nie przekonywało mnie - a może za późno go obejrzałem, a serial zestarzał się.. te komórki, archaiczne kompy, ciuchy... nie obejrzałbym drugi raz - a na pewno nie wszystkich 6 sezonów bo tego jest za dużo i nawet gra Gandolfiniego by mnie do tego nie skusiła. także całościowo to ogólnie jestem zawiedziony.
#FUCKVINYL
A dopiero co "Rodzina Soprano" po raz kolejny została wybrana najlepszym serialem
http://www.filmweb.pl/news/%22Rodzina+S ... %B3w-96195
Dla mnie Sopranos, wraz z Six Feet Under i The Wire, chyba już zawsze będą stanowiły wielką trójcę najwybitniejszych seriali wszech czasów i jakby nie wiem jak znakomite były ówczesne seriale (Mad Men, Breaking Bad czy Boardwalk Empire) to są one jednak nieosiągalne dla tamtego poziomu. A pierwsze sezony Sopranos rzeczywiście trącą myszką i myślę, że tak samo ciężko mi by się je oglądało jak pierwsze sezony Przyjaciół czy Bundych

http://www.filmweb.pl/news/%22Rodzina+S ... %B3w-96195
Dla mnie Sopranos, wraz z Six Feet Under i The Wire, chyba już zawsze będą stanowiły wielką trójcę najwybitniejszych seriali wszech czasów i jakby nie wiem jak znakomite były ówczesne seriale (Mad Men, Breaking Bad czy Boardwalk Empire) to są one jednak nieosiągalne dla tamtego poziomu. A pierwsze sezony Sopranos rzeczywiście trącą myszką i myślę, że tak samo ciężko mi by się je oglądało jak pierwsze sezony Przyjaciół czy Bundych

no właśnie, ale nie wiem czy aby tylko pierwsze
serial kręcili 8 lat a przez 6 sezonów wszyscy chodzą w tych samych śmiesznych ciuchach i dresach
postęp to tam widać tylko w tym jak Meadow i AJ dorastali
kompy jakie były takie były, to samo z komórkami i tą badziewną motorollą z klapką
ten serial obejrzałem do końca tylko dla Gandolfiniego w zasadzie... gdyby nie on, to bym zakończył po pierwszym czy 2 sezonie.

#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Hej Koper, jak temu facetowi ze Zbrodni Czasu udało się zabić jedną babę dwa razy, bo nie daje mi to spokoju

A ja mam inne pytanie. Oglądał ktoś Hua Mulan
Główna bohaterka przebiera się za mężczyznę - tak naprawdę nakłada tylko zbroję. I nikt za nic w świecie nie jest w stanie poznać że to kobieta
Żeby chociaż ona wyglądała jak Hilary Swank w Nie czas na łzy, a nie jak tutaj. Wygląda jak kobieta - uroda, długie włosy, mówi jak kobieta, zachowuje się jak kobieta i za Chiny cesarskie nikt nie jest w stanie stwierdzić, że to NIE JEST FACET. Jedyne dwa określenia jakie nasuwają mi się to LOL i WTF 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To Disney to lepiej załatwił, co? 

Zdecydowanie lepiej. Z resztą nie no, ten film trzeba zobaczyć... Robienie debila z widza w tym aspekcie sięga tam zenitu, naprawdę. Choć sam film jest dobrze zrobiony.
Jest taka scena jak się kąpie w jakimś jeziorku z innymi żołnierzami i pojawia się "suspens", że niby zaraz się mogą się wszyscy dowiedzieć prawdy. Jakby to trzeba było cycków do stwierdzenia, że to kobieta. Zwłaszcza, że wzięli do tej roli ładną i kobiecą aktorkę
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Hę, konkretnie o co chodzi, czegoś tam nie zrozumiał? Przecież tam wszystko było logicznekiedyśgrześ pisze:Hej Koper, jak temu facetowi ze Zbrodni Czasu udało się zabić jedną babę dwa razy, bo nie daje mi to spokoju![]()

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Co logiczne, co logiczne
Na początku jest naga baba denatka, do stanu nieżywości doprowadza ją ciąg przypadków od kraksy samochodowej, na końcu jest baba w przebraniu małżonki, ponownie denatka, do stanu nieżywości doprowadza ją ciąg przypadków od kraksy samochodowej. To jest ta sama baba
i tak jak dla bohatera to są różne perspektywy czasowe, tak dla baby linia czasu jest bez zmian, gdzieś mnie tam oszukują i nie zauważyłem gdzie, dlatego pytam 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie ma żadnej denatki. O ile pamiętam bohater po którejś z podróży w czasie, wpada na nią i po małej szamotaninie przypadkiem ogłusza, a następnie zdejmuje z niej ubranie by wyglądała tak, jak ją widział jeszcze przed podróżami - czyli na nagą i martwą (choć martwa jeszcze nie była).kiedyśgrześ pisze:Co logiczne, co logiczneNa początku jest naga baba denatka, do stanu nieżywości doprowadza ją ciąg przypadków od kraksy samochodowej, na końcu jest baba w przebraniu małżonki, ponownie denatka, do stanu nieżywości doprowadza ją ciąg przypadków od kraksy samochodowej. To jest ta sama baba
i tak jak dla bohatera to są różne perspektywy czasowe, tak dla baby linia czasu jest bez zmian, gdzieś mnie tam oszukują i nie zauważyłem gdzie, dlatego pytam
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Hej Koper nie zgadzam się z tą interpretacją, była martwa, ale nieważne, świetny filmu, w zasadzie tylko to chciałem napisać tym postem wcześniejszym, że mi się podobało i czekam na kolejne rekomendacje 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Obczaj sobie jakieś koreańskie thrillery. "Chaser" albo "Memories of Murder". "I Saw the Devil" mimo paru nieprawdopodobieństw też daje radę.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja od reżysera "Chasera" polecam "The Yellow Sea".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
O tym słyszałem, ale nie widziałem jeszcze.
Za to jakby ktoś chciał zobaczyć koreańską odpowiedź na Taken/Leona/Man on Fire to polecam "A-jeo-ssi" (AKA "The Man from Nowhere") - porządny, bezpretensjonalny sensacyjny dramacik z kilkoma fajnie nakręconymi sekwencjami akcji.
Za to jakby ktoś chciał zobaczyć koreańską odpowiedź na Taken/Leona/Man on Fire to polecam "A-jeo-ssi" (AKA "The Man from Nowhere") - porządny, bezpretensjonalny sensacyjny dramacik z kilkoma fajnie nakręconymi sekwencjami akcji.