Jonah Hex - Marco Beltrami & Mastodon

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Jonah Hex - Marco Beltrami & Mastodon

#1 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 03, 2009 15:16 pm

Za niespełna rok na ekranach kin ma się ukazać film "Jonah Hex". Z tego co chyba wiem, to film ten bazuje na jakimś komiksie i jest mieszanką westernu, kina akcji i sam nie mam pojęcia czego jeszcze? :wink: W każdym razie, może wyjdzie z tego nawet ciekawy film. Mnie oczywiście intryguje kto skomponuje muzykę do tegoż filmu, gdyż na razie, a propos kompozytora cisza. Chyba, że słyszałem za mało i może ktoś z Was wie coś więcej w związku z tym filmem? :)
Ostatnio zmieniony sob cze 12, 2010 00:36 am przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 10, 2009 13:04 pm

Wygląda na to, że jestem raczej jedyną osobą zainteresowaną tym projektem :lol: I wygląda na to, że chyba sam znalazłem odpowiedź na moje pytanie, choć odpowiedź jest dość dziwna:
Wygląda na to, że muzykę skomponuje John Powell, ale o tej wiadomości dowiedziałem się ze strony jakiegoś mocnego zespołu rokowo-metalowego "Mastodon". Na razie potwierdzenia ze strony samego Powella nie ma. Ale wiele na to wskazuje, gdyż chyba reżyser "Jonah Hex" współpracował już parę razy z Powellem.
Niby wiadomość dobra, gdyż Powell dobrym kompozytorem jest, ale gdzieś głęboko liczyłem, że muzyką zajmie się sam Hans Zimmer, który nie raz wypowiadał się, jak to uwielbia Ennio Morricone. I tutaj niby przy tym westernie mógłby oddać, że się tak wyrażę, swój osobisty hołd Ennio.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3 Post autor: Bucholc Krok » czw wrz 10, 2009 19:41 pm

Wawrzyniec pisze:ale gdzieś głęboko liczyłem, że muzyką zajmie się sam Hans Zimmer,
Chyba coś podobnego już dzisiaj czytałem w innym wątku? :D Może Hans nie ma czasu? A w zasadzie to przy czym on teraz dłubie?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 10, 2009 20:15 pm

Bucholc Krok pisze:Chyba coś podobnego już dzisiaj czytałem w innym wątku? :D Może Hans nie ma czasu? A w zasadzie to przy czym on teraz dłubie?
Hej, żeby było jasne, mnie nie zależy, aby do każdego filmu Hans Zimmer komponował muzykę, ale akurat w westernie chętnie bym go usłyszał :)
Trudno mi napisać co teraz aktualnie Hans komponuje, ale wiem do czego w najbliższym roku, może dwóch ma skomponować:
- "Sherlock Holmes"
- "It's Complicated"
- "Call of Duty 2: Modern Warfare 2"
- "jakiś beztytułowy film Jamesa L. Brooksa"
- "Inception"
- "Rango"

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#5 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 15, 2009 22:40 pm

Mam proste pytanie:
Czy John Powell ma jakąś swoją oficjalną stronę :?:
Gdyż jestem ciekaw czy komponuje on w końcu muzykę do "Jonah Hex" czy też nie? Gdyż ani potwierdzenia, ani zaprzeczenia nigdzie nie widziałem. Tak samo też nie wiem na ile jest pewna ta współpraca z tym "Mastodonem" i czy ma się ona tyczyć całej muzyki, czy tylko jakiś tam pojedynczych utworów? To wszystko chciałbym wiedzieć, gdyż jestem dość ciekawy tego filmu i ma się rozumieć muzyki Powella o ile w ogóle to on będzie za nią odpowiedzialny :?

P.S. Zauważyłem, że Powell ma profil ma MySpace, ale z tego co widziałem to ostatni raz logował się chyba w 2007 roku...

Mefisto

#6 Post autor: Mefisto » pt paź 16, 2009 01:34 am

ma oficjalną stronę, ale z tego co widzę, to nie działa obecnie

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#7 Post autor: Ele » pt paź 16, 2009 13:21 pm

Mefisto pisze:ma oficjalną stronę, ale z tego co widzę, to nie działa obecnie
Jeżeli ta oficjalna strona to www.johnpowellcomposer.com to nie jest oficjalna :) Jest ona prowadzona przez fanów, FAQ na to wskazuje (a raczej wskazywało)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#8 Post autor: Wawrzyniec » pt paź 16, 2009 17:50 pm

Więc chyba jednak nie ma oficjalnej strony. A szkoda, że nawet fanowska nie działa, gdyż może wiedziałbym coś więcej na temat "Jonah Hex". Ale w sumie na stronie fanów Hansa Zimmera & Friends podane jest, że to John Powell odpowiadać będzie za muzyką podobnie zresztą na IMDb. Jak zaś ma się układać ta współpraca z tym zespołem nie mam pojęcia?
Chociaż jeżeli Powell miałby rzeczywiście stać za muzyką to mam kolejny wyczekiwany score do kolejnego wyczekiwanego filmu :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#9 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 24, 2009 00:53 am

Nie wiem jak mam odczytać tę informację:

http://splashpage.mtv.com/2009/10/23/ma ... hex-score/

:? :?: :?

Czy mam rozumieć, że za całym projektem będzie odpowiadał wyłącznie Mastodon? Czy jednak mimo wszystko jest w ten projekt zaangażowany John Powell? Chyba jednak wolałbym, aby Powell też był zaangażowany, gdyż nie wiem czy sam zespół jest w stanie stworzyć odpowiednią oprawę muzyczną do filmu :?

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#10 Post autor: Ele » sob paź 24, 2009 23:05 pm

http://www.firstshowing.net/2009/10/23/ ... jonah-hex/

Jest tam wzmianka o Powellu :) Czyli będzie zaangażowany w score.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#11 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 25, 2009 13:15 pm

Ele pisze:Jest tam wzmianka o Powellu :) Czyli będzie zaangażowany w score.
W sumie tak, ale z tego co zrozumiałem to ten zespół trochę tej muzyki na rzecz tego filmu skomponował. A więc chyba sytuacja chyba nie będzie wyglądała jak w przypadku "Transformersów 2" gdzie tylko jeden utwór ("NEST") bazuje na piosence Linkin Park, a resztą się już Jablonsky sam zajął. Tutaj wynika bardziej, że otrzymamy "Music Composed By John Powell & Mastodon" - chyba tak :?

Matija34
Gość od wnoszenia fortepianu

#12 Post autor: Matija34 » śr lis 04, 2009 02:44 am

Wawrzyniec wspomnial o nadchodzacym It's Complicated Hansa Zimmera.
Podejrzewam,ze to bedzie muzyka bliska Holiday czyli niewatpliwie warto zwrocic uwage na ten projekt.
Moje obawy sa co do wydania.
Jezeli wypuszczą na rynek jedną suite jak w Something's Gotta Give to niewatpliwie bede rozczarowany.
pewnego dnia trafilem na bootlega Something's Gotta Give a tam w prawie kazdym utworze sfx w rodzaju odglosow falującego morza.
Wszystko w rekach Varese Sarabande.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#13 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 04, 2009 18:20 pm

Matija34 pisze:Wawrzyniec wspomnial o nadchodzacym It's Complicated Hansa Zimmera.
Podejrzewam,ze to bedzie muzyka bliska Holiday czyli niewatpliwie warto zwrocic uwage na ten projekt.
Moje obawy sa co do wydania.
Jezeli wypuszczą na rynek jedną suite jak w Something's Gotta Give to niewatpliwie bede rozczarowany.
Ale z drugiej strony do "Holiday" została już muzyka normalnie wydana, więc może będzie dobrze. Chociaż co do tych wszystkich wydań jakie istnieją na rynku to ja nie jestem specjalistą, choć są zapewne osoby na tym forum, które w tym siedzą :wink:
Uważam jednak też, że nim się ukaże "It's Complicated" mamy jeszcze trochę czasu, więc po co się już zamartwiać.

A co do czasu to jednocześnie muszę przyznać się, że chyba popełniłem trochę się pospieszyłem Mea Culpa, z tym "Jonah Hex". Gdyż film z tego co wyczytałem na IMDb to premiera zapowiedziania jest na sierpień, a więc jeszcze parę miesięcy podczas, którym sporo się może zdarzyć. W pozytywnym kontekście ma się rozumieć :wink:

Matija34
Gość od wnoszenia fortepianu

#14 Post autor: Matija34 » sob lis 07, 2009 07:22 am

Powell jest naprawde dobrym kompozytorem,wiec mysle,ze warto zaczekac.

Nie zamartwiam sie,az tak bardzo wydaniem do albumu It's Complicated,poniewaz mamy jeszcze na Swieta duzo wazniejszy projekt autorstwa niemca,ale im wiecej Hansa tym lepiej.Mam nadzieje,ze Sherlock Holmes bedzie wypasiony

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#15 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 08, 2009 17:15 pm

Matija34 pisze:Powell jest naprawde dobrym kompozytorem,wiec mysle,ze warto zaczekac.
A to, że warto czekać to już inna kwestia. Mój jedyeny problem jest taki, że w ogóle trzeba tak długo czekać. Myślałem, że ten film będzie gdzieś na na styczeń, luty, marzec, a to jednak jeszcze trochę więcej czekania. Po za tym interesuje mnie też bardzo współpraca z tym zespołem Mastodon. Ciekawe co z tego wyjdzie? Ale na to wszystko rzeczywiście przyjdzie nam, a może lepiej powiedziane, mi trochę poczekać :wink:

ODPOWIEDZ