bardzo ciekawa ankieta
Best of 2009. Zapraszam do udziału w ankiecie
-
bladerunner
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Bardziej byłbym skłonny stwierdzić, że to aranżacja tematu podyktowanego w 160BPM, a nie kopia. Bo skoro w takich kategoriach byśmy to potraktowali, to wszelkie konotacje do tematu głównego np. we Władcy Pierścieni trzeba by było nazwać selfplagiatem. Takie zabiegi (odbywające się tylko i wyłącznie w zakresie jednej partytury) mają na celu tworzenie pewnego kontinuum myśli przewodniej kompozytora. Choć nie zaprzeczam, że czasami przeładowywani jesteśmy kolejnymi i kolejnymi interpretacjami tematycznymi
)

Koper, cieszmy się że Tranów Zimmer nie napisał, bo wtedy to by go Wawrzyniec papieżem zrobiłKoper pisze:Parę GENIALNYCH kawałków to ma "Misja" Morricone albo "Star Wars" Williamsa a nie jakieś "Transforemery" Jablonsky'ego. Panowie, nie szastajmy pojęciem geniuszu na lewo i prawo.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra Panie Koper, mój osobisty recenzencie roku, będę na przyszłość ostrożniejszy ze słowem "genialny". Niech więc będzie tak "Transformers 2" posiadają parę naprawdę fajnych kawałkówParę GENIALNYCH kawałków to ma "Misja" Morricone albo "Star Wars" Williamsa a nie jakieś "Transforemery" Jablonsky'ego. Panowie, nie szastajmy pojęciem geniuszu na lewo i prawo.
WRONGParę GENIALNYCH kawałków to ma "Star Wars" Williamsa
Tak, tak bardzo zabawne. A w sumie zważywszy na oryginalność "Transformerów" to i takie stwierdzenie można byłoby wysunąć, ale to nie miejsce na takie dyskusje. A po za tym dokopywanie mi Zimmerem robi się chyba już trochę nudne drogi doktorze Jekyll czy raczej mam powiedzieć panie Hyde?Koper, cieszmy się że Tranów Zimmer nie napisał, bo wtedy to by go Wawrzyniec papieżem zrobił Tak to jest tylko pan Jabłoński
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Wreszcie jakieś rozsądne wyniki...Mystery Man pisze:Podsumowanie roku przez moviemusicuk.
http://www.moviemusicuk.us/award09.htm
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oczywiście jest parę kategorii, w których się zgadzam, albo mogę się zgodzić... W sumie to w pełni to się mogę jedynie zgodzić w kategoriach "BEST ORIGINAL SONG", "BEST RE-RELEASE OR RE-RECORDING" i "BEST SCORE - COMEDY OR ROMANTIC COMEDY", a tak to raczej jestem w stanie się z niektórymi werdyktami zgodzić, a reszta raczej na "nie". "Drag Me To Hell" to świetny score Younga, bardzo go lubię, ale jednak w kategorii "BEST SCORE - FANTASY, SCIENCE FICTION OR HORROR", dałbym wiadomo komu
"BEST SCORE – GAME" - dobra jest ta praca Inona Zura, ale dla mnie jednak Jeremy Soule pozostanie najlepszy
A co do "BEST SCORE - ANIMATION" to w sumie też mogę się zgodzić, chociaż "Up" Giacchino też bardzo lubię.
A co do reszty, to oczywiście ja tradycyjnie płynę pod prąd

A co do reszty, to oczywiście ja tradycyjnie płynę pod prąd
A no rzeczywiście dobra muzyka. Do tego dochodzi jeszcze niedawne "Daybreakers" i naprawdę moje oczekiwania co do następnego score'u Christophera Gordona robią się coraz większeZ tym, że w piątce zamiast "Pope Joan" powinien być "Mao's Last Dancer".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Kolejne nominacje, tym razem rodzime, czyli nominowani do Złotego Kraba 
Muzyka
James Horner - Avatar
Thomas Newman - Revolutionary Road
Michael Giacchino - Up
A.R. Rahman - Slumdog Millionaire
Jan A.P. Kaczmarek - The Visitor
Składanka
(500) Days Of Summer
Inglourious Basterds
Man On Wire