no więc w czym problem?Mystery pisze:choć z stwierdzeniem " one of the dullest albums I can remember hearing from him" idzie się zgodzić, ostatnio podobne wrażenia były 5 lat temu przy okazji Monte Carlo i Cars 2.
Michael Giacchino - Zootopia / Zootopia 2
Re: Michael Giacchino - Zootopia
NO CD = NO SALE
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Wow, jednak nie tylko mnie "nie" podeszłaMystery pisze: " one of the dullest albums I can remember hearing from him" idzie się zgodzić, ostatnio podobne wrażenia były 5 lat temu przy okazji Monte Carlo i Cars 2.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A czy to nie wynika jednak z samego filmu i nie było zamierzone?
" Zootopia " nie ma zbyt wielu momentów ekspozycyjnych ( takowym mógłby być przyjazd Judy do miasta ale tam wsadzono piosenkę ) a całość opiera się głównie na dialogach i muzyka pełni tu bardziej rolę tła. W takim " Up " już sam początek stanowi ekspozycję/retrospekcję i wtedy Giacchino raczy nas najlepszym motywem, tutaj nie miał takiej okazji.
" Zootopia " nie ma zbyt wielu momentów ekspozycyjnych ( takowym mógłby być przyjazd Judy do miasta ale tam wsadzono piosenkę ) a całość opiera się głównie na dialogach i muzyka pełni tu bardziej rolę tła. W takim " Up " już sam początek stanowi ekspozycję/retrospekcję i wtedy Giacchino raczy nas najlepszym motywem, tutaj nie miał takiej okazji.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
muza jest nijaka i nieciekawa bo film jest nijaki i nieciekawy czy co?lis23 pisze:A czy to nie wynika jednak z samego filmu i nie było zamierzone?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Filmik taki se. Taka jednorazowa rozrywka z motywem policyjnym na froncie.
Muzyki Majkela praktycznie nie stwierdzono. Poza fragmentem Ticket to Write ginie w tle.
Muzyki Majkela praktycznie nie stwierdzono. Poza fragmentem Ticket to Write ginie w tle.

Bajka, bajce nie równa, akurat Zootopia nie potrzebowała nie wiadomo jakiego scoru jak np klasyczny Disneyowski Frozen czy superbohaterski Big Hero6, tam oczekiwania względem Giacchino na pewno byłby wyższe, ale tu muzyka swoje podstawowe funkcje spełniała i widać, że Disney to jednak nie Pixar.Adam pisze:A czy to nie wynika jednak z samego filmu i nie było zamierzone?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
już tego Michaela tak nie tłumacz co chwila, jak jego adwokat.Mystery pisze:Bajka, bajce nie równa, akurat Zootopia nie potrzebowała nie wiadomo jakiego scoru jak np klasyczny Disneyowski Frozen czy superbohaterski Big Hero6, tam oczekiwania względem Giacchino na pewno byłby wyższe, ale tu muzyka swoje podstawowe funkcje spełniała i widać, że Disney to jednak nie Pixar.Adam pisze:A czy to nie wynika jednak z samego filmu i nie było zamierzone?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Po prostu szukam powodów dlaczego to odpowiednio nie wypaliło, choć nadal słucha się przyjemnie i już chyba więcej spędziłem z tym czasu, niż z Inside Out.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Mi też słucha się tego dobrze i jest to jeden z trzech, słuchalnych dla mnie score'ów Giacchino do animacji - obok " Ratatuj " i ' Odlotu ".
A sam film jest świetny i zgadzam się, że nie potrzebował on nie wiadomo jakiej muzyki, to co jest, jest ok. W sumie to sam jestem zaskoczony, że ten film tak mi przypadł do gustu, gdyż na Disneyu po 2005 roku postawiłem już krzyżyk. Miałem (nie)przyjemność oglądać " Kurczaka Małego ", " Dżunglę ", " Poznając Robinsonów " i ciut lepszego " Pioruna " i tylko " Zaplatani " skłonili mnie do wizyty w kinie, ale podobnie jak w przypadku " Krainy Lodu " mamy tu do czynienia ze stereotypową baśnią z piosenkami. Pod tym względem " Zootopia " bije te filmy na głowę, a raczej na pysk
Lekko offtopując: obejrzałem sobie " Wielką Szóstkę ". To trochę " Iniemamocni " tyle, ze oblani w Japońskim sosie, czyli nic odkrywczego i nowatorskiego. Nadal uważam, że " Zootopia " wygrywa pod względem kreacji świata, tytułowego bohatera, fabuły i sympatycznych bohaterów. Jedyna przewaga " Big Hero 6 " to działanie muzyki w filmie, przynajmniej ją słychać.
A sam film jest świetny i zgadzam się, że nie potrzebował on nie wiadomo jakiej muzyki, to co jest, jest ok. W sumie to sam jestem zaskoczony, że ten film tak mi przypadł do gustu, gdyż na Disneyu po 2005 roku postawiłem już krzyżyk. Miałem (nie)przyjemność oglądać " Kurczaka Małego ", " Dżunglę ", " Poznając Robinsonów " i ciut lepszego " Pioruna " i tylko " Zaplatani " skłonili mnie do wizyty w kinie, ale podobnie jak w przypadku " Krainy Lodu " mamy tu do czynienia ze stereotypową baśnią z piosenkami. Pod tym względem " Zootopia " bije te filmy na głowę, a raczej na pysk
Lekko offtopując: obejrzałem sobie " Wielką Szóstkę ". To trochę " Iniemamocni " tyle, ze oblani w Japońskim sosie, czyli nic odkrywczego i nowatorskiego. Nadal uważam, że " Zootopia " wygrywa pod względem kreacji świata, tytułowego bohatera, fabuły i sympatycznych bohaterów. Jedyna przewaga " Big Hero 6 " to działanie muzyki w filmie, przynajmniej ją słychać.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo fajna i na swój sposób, szczególnie w Polsce odważna animacja. Gdyż pod przykrywką wielu dobrych gagów, filmu policyjnego kryje się jednak głębsza analiza na temat stereotypów, generalizowaniu kogoś na podstawie rasy i ogólnie to film o tolerancji i walki z uprzedzeniami. I też nie wiem czy do końca nie dla dzieci. Byłem na sali, gdzie wiadomo sporo rodziców z dzieciakami i patrząc po niektórych reakcjach,to wiele z tych maluchów było miejscami przerażone. Szczególnie sceny w opuszczonym szpitalu...
Mi się podobało, ale co do muzyki to za wiele się nie mogę wypowiedzieć. Była, nieźle w tle grała, ale jakoś wiele z niej nie pamiętam i na pierwszy plan wychodzi i tak piosenka Shakiry... znaczy Gazeli.
Mi się podobało, ale co do muzyki to za wiele się nie mogę wypowiedzieć. Była, nieźle w tle grała, ale jakoś wiele z niej nie pamiętam i na pierwszy plan wychodzi i tak piosenka Shakiry... znaczy Gazeli.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Dlaczego "szczególnie w Polsce"?
Jak pokazują sondaże, większość Niemców nie już chce emigrantów, a Zootopia jest na tyle uniwersalna, że śmiało można ją odnieść do różnych problemów ludzi na całym świecie.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Odważna? Seks, przemoc, kontrowersyjne podejście do tematów religijnych?Wawrzyniec pisze:Bardzo fajna i na swój sposób, szczególnie w Polsce odważna animacja.
A pozostali ankietowani to właśnie imigranci.Mystery pisze:Jak pokazują sondaże, większość Niemców nie już chce emigrantów
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Większość imigrantów, która zdążyła się już zadomowić w Niemczech też nie chce nowych imigrantów. 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przemoc to akurat jest, jakby co, plus klub dla nudystów.Koper pisze:Odważna? Seks, przemoc, kontrowersyjne podejście do tematów religijnych?
#WinaHansa #IStandByDaenerys