Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#871 Post autor: Koper » ndz lis 14, 2010 18:42 pm

No to teraz Wawrzek będziesz miał dylemat. Kochać Hansa za to, że znów stworzy coś pokroju TDK, czy nienawidzić za olanie tematu Williamsa. 8)
Ja tam w ogóle nie wiem po co Nolan rusza tego Supermana. Toż to najnudniejszy z wszystkich komiksowych superbohaterów. Mógłby Wolverine'a wziąć na tapetę, bo ostatni film o nim to padaka.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#872 Post autor: Marek Łach » ndz lis 14, 2010 18:47 pm

Mystery Man pisze:Całość trwa 1:11:27, a oto klipy:
http://www.amazon.com/Music-Motion-Pict ... 40&sr=1-27

Może coś z tego będzie :)
Dobra muza się zapowiada!

A co do Hansa i jego projektów - ja jakoś w tego Supermana nie mogę uwierzyć, nie wierzę po prostu że go zatrudnią. Ale to byłby ciekawy materiał poglądowy - jak Wawrzyniec potraktowałbyś score Zimmera, który zerwałby zupełnie z dotychczasowym dorobkiem muzycznym serii? ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#873 Post autor: Mystery » ndz lis 14, 2010 18:52 pm

O bollywood nie słyszałem, ale jestem w stanie uwierzyć :) Co do Supermana to Hans już dawno potwierdził swój angaż przy tym projekcie, choć jeszcze w nim nie jest. Jak będzie to prawda to tematu Williamsa raczej nie usłyszymy. Póki co nie ma na razie odtwórcy głównej roli, a co tu dopiero mówić o kompozytorze. Zatem poczekajmy.

Ciekawe kto skomponuje do Kapitana Ameryki? :) Evans podpisał kontrakt na 6 filmów, dwie trylogie, "The Avengers" i "Kapitana Amerykę" właśnie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#874 Post autor: Koper » ndz lis 14, 2010 18:55 pm

Marek Łach pisze:Ale to byłby ciekawy materiał poglądowy - jak Wawrzyniec potraktowałbyś score Zimmera, który zerwałby zupełnie z dotychczasowym dorobkiem muzycznym serii? ;)
Ciekawe czy byłby tak samo surowy jak dla Desplata. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#875 Post autor: Adam » ndz lis 14, 2010 18:57 pm

Koper pisze:
Marek Łach pisze:Ale to byłby ciekawy materiał poglądowy - jak Wawrzyniec potraktowałbyś score Zimmera, który zerwałby zupełnie z dotychczasowym dorobkiem muzycznym serii? ;)
hehe ale Myster nam Wawrzka zagiął 8) zaraz się nam będzie rozdrabniał że będzie miał rozdarcia ;-)
Ostatnio zmieniony ndz lis 14, 2010 18:58 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#876 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 14, 2010 18:57 pm

Koper pisze:No to teraz Wawrzek będziesz miał dylemat. Kochać Hansa za to, że znów stworzy coś pokroju TDK, czy nienawidzić za olanie tematu Williamsa. 8)
Z bólem serca muszę przyznać, że mnie masz.
Koper pisze:Ja tam w ogóle nie wiem po co Nolan rusza tego Supermana. Toż to najnudniejszy z wszystkich komiksowych superbohaterów. Mógłby Wolverine'a wziąć na tapetę, bo ostatni film o nim to padaka.
To fakt, że Superman jest nudny, więc nawet jak to ma być reboot to wątpię, aby coś z tego wyszło. Nolan jest tylko jednym z producentów wykonawczych. Reżyserią zajmie się Zack Slomotion Snyder. A więc może to być gejowski i poruszający się w slowmotion Superman. :P Ale fakt faktem, ze z komiksowych bohaterów/ek sam kilka tytułów, które wolałbym ujrzeć od tego Supermana.
A Wolverinem to sie Aranfoksy zajmuje i ciekawe co z tego wyjdzie. Jedno jest pewne na pewno muzyka będzie lepsza od poprzedniej części. :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#877 Post autor: Koper » ndz lis 14, 2010 19:00 pm

Wawrzyniec pisze:To fakt, że Superman jest nudny, więc nawet jak to ma być reboot to wątpię, aby coś z tego wyszło. Nolan jest tylko jednym z producentów wykonawczych. Reżyserią zajmie się Zack Slomotion Snyder. A więc może to być gejowski i poruszający się w slowmotion Superman. :P
Czemu gejowski? Co ma Snyder do gejostwa?
Wawrzyniec pisze:A Wolverinem to sie Aranfoksy zajmuje i ciekawe co z tego wyjdzie.
To już nie RoboCopem? :roll:
Wawrzyniec pisze:Jedno jest pewne na pewno muzyka będzie lepsza od poprzedniej części. :mrgreen:
Powiedz to bladu'owi. 8)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#878 Post autor: Koper » ndz lis 14, 2010 19:12 pm

Please shut up, to Ty sobie możesz mówić do lustra.
Tak się składa, że oglądałem ten marny film i muzyka działała w nim przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo: tak na 2, w porywach na 3. Zatem nic ona dla mnie po seansie nie zyskała.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#879 Post autor: Adam » ndz lis 14, 2010 19:14 pm

dziekan pyskuje i prosi sie o bana :D a ten Wolverin to był lepszy w tej wersji co wyciekła 3 msc przed premierą, bez efektów specjalnych, niż to co w kinie puścili :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#880 Post autor: Adam » ndz lis 14, 2010 19:17 pm

idź se popaś konika.. wróciłeś po banie po to żeby znów się o niego prosić :? gdzie tu logika? bez Ciebie jest nudno a Ty się sabotujesz teraz znów..
#FUCKVINYL

bladerunner

#881 Post autor: bladerunner » ndz lis 14, 2010 19:25 pm

dziekan pisze: Za to X-Men Origins Gregsona jest naprawde dobrą ilustracją,którą można w pełni docenic tylko po obejrzeniu filmu.Naprawde dużo zyskuje!!

Ty Koprze z Wawrzyńcem nie widzieliscie tego filmu,więc please shut up!! :P
Dokładnie Wolverine zyskuje po seansie :!: :) a i nawet bez zapoznania z filmem kilka utworów jest mega 8) .

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#882 Post autor: Koper » ndz lis 14, 2010 19:28 pm

Obrazek

Przestańcie offtopić z tym fajansiarzem wreszcie. :?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#883 Post autor: Mystery » ndz lis 14, 2010 19:30 pm

I tak z "Supermana Zimmera" doszliśmy do Wolverina HGW :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#884 Post autor: Koper » ndz lis 14, 2010 19:31 pm

Sam nie wiem co gorsze... :?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#885 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 14, 2010 19:34 pm

Adam Krysiński pisze:
Koper pisze:
hehe ale Myster nam Wawrzka zagiął 8) zaraz się nam będzie rozdrabniał że będzie miał rozdarcia ;-)
Myster :? Chyba Marek i Koper, jak już :? Ale i tak mnie aż tak bardzo nie zagięli. Po za tym przykład z Desplatem jest nietrafiony. Ten Superman to nie sequel tylko re-boot. Zupełnie nowe podejście. Nie to co 7 część Harry'ego Pottera, czyli kontynuacja, nie nowe podejście, nie re-boot. Dlatego też dla Desplata będę dalej surowy za olanie Williamsa.

A co do tego Supermana, to sam nie wiem czy w ogóle zostanie temat Williamsa wykorzystany, czy też tak jak w Batmanach otrzymamy nowy temat. Wiadomo, że zadanie nie jest łatwe mając jeden z najbardziej wyrazistych i mega-super-hyper-wypasionych tematów w dziejach kinematografii. I jestem świadom, że jak Zimmer się za to zabierze to i tak będzie rozliczany względem tematu Maestro Williamsa.
Rzeczywiście dla mnie sytuacja dziwna i niezręczna i jestem świadom, że radochę macie sporą. Ale to i tak dopiero w 2012 roku, a i tak nie do końca wiadomo czy Zimmer na pewno będzie.

Czemu gejowski? Co ma Snyder do gejostwa?
Może to, że sam jest gejem, a film pt. "300" jest jednym z najbardziej gejowskich produkcji jakie w ostatnim czasie powstały, bijące na łeb na szyję "Brokeback Mountain". I weź sobie jeszcze Doctora Americę z "Watchmenów" :wink:

Ciekawe kto skomponuje do Kapitana Ameryki?
Reżyserem jest Joe Johnston, który może wielkim reżyserem nie jest, ale jak na razie to na dobrych kompozytorów w swoich filmach stawiał. Dlatego też wcale bym się nie zdziwił i byłoby mile widziany, gdyby kompozytorem okazał się być Danny Eflman :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ