Jaka to melodia? ODCINEK 2: It's A Mad, Mad, Mad, Mad World.

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#826 Post autor: Wawrzyniec » ndz wrz 27, 2009 22:41 pm

Mystery Man pisze:Nie wiem jak wy, ale ja już wystarczająco odpocząłem :wink: W ogóle proponuje uzgodnić wcześniej jakiś oficjalny termin startu, tak by na omówioną datę wszyscy stawili się zwarci i gotowi :)
To ja już od razu mogę złożyć moją rezygnację. Niestety mam dość obowiązków, przez jakieś najbliższe trzy tygodnie :( A niestety wiem jak to granie wciąga i uzależnia. A, że mam sporo do pisania to wiem, że gdyby ten konkurs trwał to bym nic nie napisał, gdyż tylko bym się nad zagadkami głowił i co chwila zaglądał na forum. Oczywiście możecie grać beze mnie, przynajmniej nie będzie problemu z łatwymi zagadkami :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#827 Post autor: Koper » pn wrz 28, 2009 17:10 pm

A może ustalimy 1 podpowiedź dziennie, a nie co 8 godzin ?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#828 Post autor: Bucholc Krok » pn wrz 28, 2009 20:13 pm

Ja bym był za tym, ale chłopaki wolą krótkie dystanse. Chcą wygrać konkurs w tydzień. ;) Więc najlepiej dawać podpowiedzi co 10 minut. :D Jednak im podpowiedzi będą częściej, tym więcej czasu będzie trzeba poświęcać na zabawę. Oczywiście jeśli będzie się chciało jakiekolwiek punkty zdobyć. Mnie te szybkie odgadywanki męczyły w poprzednim odcinku.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#829 Post autor: Mystery » wt wrz 29, 2009 18:18 pm

1 podpowiedź dziennie to dobry pomysł, szanse niewątpliwie by się wyrównały, tylko, że trzeba będzie wnieść poprawkę do mojej poprzedniej uchwały - podpowiedź w przeciągu 48 godzin, albo utrata zagadki :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#830 Post autor: Bucholc Krok » wt wrz 29, 2009 19:05 pm

Mystery Man pisze:1 podpowiedź dziennie to dobry pomysł
Tak? A kto próbował rozruszać konkurs dając łatwiejsze zagadki? ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#831 Post autor: Koper » wt wrz 29, 2009 19:09 pm

Mystery Man pisze:1 podpowiedź dziennie to dobry pomysł, szanse niewątpliwie by się wyrównały, tylko, że trzeba będzie wnieść poprawkę do mojej poprzedniej uchwały - podpowiedź w przeciągu 48 godzin, albo utrata zagadki :)
Ja jestem za.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#832 Post autor: Mystery » wt wrz 29, 2009 19:32 pm

Bucholc Krok pisze:Tak? A kto próbował rozruszać konkurs dając łatwiejsze zagadki? ;)
Na pewno nie ja :) Z tego co teraz oglądam, tylko Wawrzyniec (General) i Babuch (Restoration) uzyskali po moich zagadkach 5 punktów, a pragnę przypomnieć, że był to dopiero początek gry :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#833 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 29, 2009 19:38 pm

Mystery Man pisze:Z tego co teraz oglądam, tylko Wawrzyniec (General) i Babuch (Restoration) uzyskali po moich zagadkach 5 punktów, a pragnę przypomnieć, że był to dopiero początek gry :)
Rety, musisz to przypominać. Nie dość, że noszę to poczucie winy w moim sercu już od tak dłuższego czasu, to ta rana w ogóle się nie chce zabliźnić :cry: Mea Culpa! Mea Culpa! Mea Culpa! Ale możecie być spokojni, gdyż nie będziecie musieli zgadywać łatwych zagadek z mojej strony, z prostego powodu - mnie po prostu nie będzie :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#834 Post autor: Mystery » wt wrz 29, 2009 19:44 pm

A czego to się wstydzić. Z odgadnięcia moich klipów można być tylko dumnym :D A czemu Cię nie będzie, z te go co widzę, cały czas jesteś :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#835 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 29, 2009 21:43 pm

Mystery Man pisze: A czemu Cię nie będzie, z te go co widzę, cały czas jesteś :)
A bo napisanie krótkiej odpowiedzi to co innego od zaangażowania się w wielkie zgadywanie, wyszukiwanie zagadek itd. A na to na razie niestety z wielkim żalem stwierdzam, nie mam czasu :( A po za tym, aby potem znowu nie wynikły jakieś niemiłe sytuacje, postanowiłem się dobrze do kolejnego konkursu przygotować. Dlatego też wyruszę w podróż, w nieznane zakamarki muzyki filmowej. Udam się także do dalekich krajów, gdzie będę wydawał moje pieniądze przeznaczone na soundtracki moich ulubionych kompozytorów, na zakup mało znanych, unikatowych score'ów. Soundtrack do dramatu kazachskiego, jakiś niezły score z komedii z RPA, płyta z muzyką do horroru kanadyjsko-bułgarskiego, czy też ambientowa muzyka do kina niezależnego z Ekwadoru. Posiadawszy takie zbiory i taką wiedzę stanę się dopiero godnym wziąć udział w tych zaszczytnych zawodach :!: :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#836 Post autor: Bucholc Krok » sob paź 10, 2009 20:38 pm

Jeszcze jedno mi się przypomniało. Co do narodowości to już chyba ustaliliśmy, że powinien się liczyć kraj urodzenia kompozytora, a nie jego rodziców?
Poza tym jeszcze taka oczywistość, która nie dla wszystkich może być oczywista. :) Jeśli piszemy, że jakiś kompozytor jest Amerykaninem (lub nie jest Amerykaninem), to mamy na myśli tylko obywatela USA, a nie całej Ameryki Płn. czy obu Ameryk.
Są jeszcze jakieś uwagi co do narodowości? A może ogólnie do podpowiedzi?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#837 Post autor: Mystery » sob paź 10, 2009 21:47 pm

Co do narodowości to za główne źródło proponuje przyjąć miejsce urodzenia podane na IMDB.

Jeśli chodzi o podpowiedzi to dobrze by było gdyby mówiły nieco więcej niż "imię kompozytora to jednocześnie imię popularnego bohatera gry komputerowej", szczególnie przy wydłużonej częstotliwości ich podawania.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#838 Post autor: Bucholc Krok » ndz paź 11, 2009 07:41 am

Mystery Man pisze:Co do narodowości to za główne źródło proponuje przyjąć miejsce urodzenia podane na IMDB.
Może być.
Jeśli chodzi o podpowiedzi to dobrze by było gdyby mówiły nieco więcej niż "imię kompozytora to jednocześnie imię popularnego bohatera gry komputerowej", szczególnie przy wydłużonej częstotliwości ich podawania.
No tak, ale przecież mamy 3 podpowiedzi. Ja wiem, że każdy chciałby odgadnąć po pierwszej, ale... :)
A co do Mario, do którego nawiązujesz, to przecież odgadłeś jego imię. :) Odgadnięcie nazwiska, mając spis w SC, to była kwestia czasu, szczególnie że zagadka dotycząca nazwiska była banalna. :) Wciąż nie rozumiem, dlaczego mając imię nie odgadłeś kompozytora. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że miałeś taką kalkulację. ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#839 Post autor: Mystery » ndz paź 11, 2009 08:11 am

Nie odgadłem, ale wpadło mi do głowy, że to mógł być on, lecz to troszkę za mało żeby przeszukiwać cały SC, tym bardziej, że mogło się okazać, że to jakaś Lara :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#840 Post autor: Bucholc Krok » ndz paź 11, 2009 09:43 am

Mystery Man pisze:Nie odgadłem, ale wpadło mi do głowy, że to mógł być on, lecz to troszkę za mało żeby przeszukiwać cały SC,
Przy samym imieniu to może i mało, ale z nazwiskiem..
tym bardziej, że mogło się okazać, że to jakaś Lara :)
Na SC są 3 'Lary' (choć to mógł być też Larry ;) ) i w 3 przypadkach są to nazwiska. :) Zresztą, była zagadka dotycząca nazwiska. Jak mam imię to co za problem wpisać w wyszukiwarkę na SC i zweryfikować pod kątem nazwiska? :) Nie wiem czy jest jakiś inny kompozytor, który ma takie nazwisko, że po usunięciu 2 liter dostanie się 'okrągłą sumę'. Wątpię.

ODPOWIEDZ