HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#826 Post autor: hp_gof » śr sty 14, 2015 22:01 pm

No ale taka prawda. Nie ma co z siebie robić uciśnionego biednego małego człowieczka! Kupujesz, wysyłają Ci, masz. Jak nie masz za co kupić, to idziesz do pracy, odmawiasz sobie czegoś, bierzesz kredyt, nie wiem co jeszcze jesteś w stanie zrobić w akcie desperacji - i kupujesz. Ja miałem dużo kosztowniejsze fanbojskie przedsięwzięcie pod koniec zeszłego roku, ale odpowiednio się do niego przygotowałem, uzbierałem kasę i spełniłem swoje marzenie. I jestem wzorem przykładnego fanboja ;) Wawrzek, mogłeś zawczasu pomyśleć i pooszczędzać na tych biletach do kina, a wówczas kasę na to pudełeczko byś miał. A jak kasę masz, to nie wiem na co czekasz i czemu marudzisz? :roll:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#827 Post autor: Adam » śr sty 14, 2015 22:03 pm

najlepsze że za te bilety które on płacił w szkoplandii to by ze 2 te boxy kupił :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#828 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 15, 2015 01:43 am

hp_gof pisze:Wawrzek, mogłeś zawczasu pomyśleć i pooszczędzać na tych biletach do kina, a wówczas kasę na to pudełeczko byś miał.
Proszę co za rozwaga. Wnioskuję, że bilet do IMAXA w Londynie na Imitation Game był ulgowy? :wink:
Plus nie cierpię, jak ktoś przelicza przyjemności. :x Na tej zasadzie to najlepiej nic tylko siedzieć w domu i zbierać grosze na czarną godzinę. Niedawno nawet w ZARZe widziałem fajną skórzaną kurtkę, tylko nowa kolekcja to cena zabójcza. I oczywiście osoba mi towarzysząca też wypaliła: "Za te siedem biletów byś sobie ją kupił". :x
Niektórych rzeczy się nie przelicza i nie żałuję ani jednego z tych 7 wypadów i jedynie czego żałuję, że nie było ich 7 razy więcej :!:

Je Ne Regrette Rien
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#829 Post autor: Templar » czw sty 15, 2015 04:03 am

Żeby sobie pozwolić na wszystko czego pragnę to bym musiał chyba kilkaset tysięcy złotych miesięcznie zarabiać :mrgreen: Także łatwo mówić "idziesz do pracy, odmawiasz sobie czegoś, bierzesz kredyt, nie wiem co jeszcze jesteś w stanie zrobić w akcie desperacji - i kupujesz" :P Pozostaje tylko wyżalenie się na jakimś forum :D I marzenie o tym, że EuroMillions stanie się u nas dostępne i podczas kumulacji na ponad 100 milionów euro trafię wszystkie liczby :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#830 Post autor: Adam » czw sty 15, 2015 09:46 am

jeszcze 5h, way to go Hans! 8)
#FUCKVINYL

hp_gof

#831 Post autor: hp_gof » czw sty 15, 2015 09:46 am

No dobra, to wiadomo, że jest jakaś hierarchia i są rzeczy ważne i ważniejsze. Ja też mam długą listę rzeczy, które czekają na realizację :P Ale tu chodzi o fanbojstwo! Wawrzek, Zimmer jest dla Ciebie Bogiem, więc w ogóle nie powinno być dyskusji nad zakupem Matki Boskiej Interstellarowskiej!!! Nie żadne ciuszki i fatałaszki, tylko właśnie to świecące pudełeczko powinno być priorytetem.
A jeśli chodzi o mój bilet na TIG, to ok, był drogi, ale zapłaciłem raz (nie idę teraz w Polsce kolejnych 6 razy do kina), bo chciałem obejrzeć miesiąc wcześniej i w miłych okolicznościach. Ok, można iść drugi i trzeci - spoko. Dalej wypadałoby pomyśleć już nad innymi potrzebami. Ale generalnie spoko - Twoje życie, Twoja kasa, mnie to nie dotyczy, ja się nie wtrącam. Tylko błagam, nie wygłaszaj tu jęczących monologów, bo to brzmi, jakby ktoś podrzynał gardło małemu dziecku albo prosiakowi... Wyluzuj :)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#832 Post autor: Tomek » czw sty 15, 2015 12:46 pm

Wawrzek robi aferę i standardowe wokół siebie zamieszanie, bo musi płytę z USA kupić. Te jęczenie, płacz (to są zachowania godne faceta?) to jest jakaś piaskownica. Nie irytuje Was to? Bo mnie mega.
Obrazek

hp_gof

#833 Post autor: hp_gof » czw sty 15, 2015 12:50 pm

A o czym innym piszę od kilku postów? :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#834 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 15, 2015 12:58 pm

Już dobrze, dobrze po prostu te 3 miesiące czekania są strasznie męczące. Ale dobrze teraz będę się starał grzecznie czekać.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#835 Post autor: Wojteł » czw sty 15, 2015 14:31 pm

aaa, o to chodzi :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#836 Post autor: Wawrzyniec » czw sty 15, 2015 16:48 pm

Without a shadow of doubt, the score for ‪#‎INTERSTELLAR‬ was Chris and I at our most collaborative. Even in this modern world of texting and emailing, sometimes all you need is a simple, type-written letter from your director to spark what undoubtedly became one of the most personal scores I've ever written. Chris and I make movies family-style - so much of the film's music was written with our children in mind, and that's what makes this honor by the Academy really special. This is as much his score as it is mine.
- Hans, Best Original Score Nominee, Interstellar Movie
Klasa.

hp_gof

#837 Post autor: hp_gof » czw sty 15, 2015 17:00 pm

Wawrzyniec pisze:Klasa.
Tia. Pierwsza podstawówki 8)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#838 Post autor: Tomek » czw sty 15, 2015 20:14 pm

Wawrzyniec pisze:Klasa.
Klasa chyba zdolności marketingowo-PR-owych. Ileż można powtarzać (jak zdarta płyta) tą samą historyjkę o tym, że początkiem ich współpracy była kartka napisana przez Nolana i że to jeden z jego najbardziej osobistych projektów (czyż nie jest nim każdy gdzieś co drugi jego projekt? ;-) Wawrzek kolejny raz myli PR i reklamę z rzeczywistością.
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#839 Post autor: Koper » czw sty 15, 2015 21:10 pm

Wawrzek od dłuższego czasu nie ma kontaktu z rzeczywistością niestety. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#840 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 16, 2015 00:08 am

A czym tak naprawdę jest rzeczywistość? Czy rzeczywistością jest forum na którym piszemy, czy jest nim otaczający nas świat? Czy jest w ostateczności kompozytor i to co ma do powiedzenia, na piśmie, ale też przez jego muzykę?
Wy możecie uważać to za PR i traktować wszystko jako jedną wielką reklamę. Tak samo jak i muzykę filmową można traktować przedmiotowo, a kompozytorów jako bezduszne roboty, które muszą coś podłożyć pod film. A jak podłożą dobrze i z dużą ilością kontrapunktów, to znaczy, że są dobrzy technicznie i dobrze zaprogramowani.

Ja jednak wolę żyć w świecie nierealnym i lekceważę reklamy ubika i najlepiej dalej żuję Chew-Z i ja wierzę i biorę na poważnie to co Hans Zimmer pisze i mówi, szczególnie jeżeli chodzi o filmy Christophery Nolana. Macie prawo się śmiać i szydzić, ale ja naprawdę wierzę, że "Interstellar" był dla Zimmera projektem osobistym. Czy też dokładniej, dla nich obydwu. A co mi pomaga w to wierzyć? Powiecie pewnie "ślepe fanbojstwo". Nie, mnie wystarczy słuchać tej muzyki, tylko tyle mi wystarczy, aby wierzyć, że to co napisał Zimmer to prawda.

ODPOWIEDZ