Kobiety a muzyka filmowa

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#76 Post autor: Koper » czw sty 21, 2010 02:02 am

Producent scoru - Dziekan, jak już to wcześniej sugerowałem, za dużo pije. I stąd te nie najlepsze przydziały instrumentalistów. Ale co tam chłopaki, dajemy radę. ;) Skomponowałem takie cudo, że nawet głuche beztalencie tego nie spieprzy. Gorzej z tą additional music od Babucha. Jakieś radiomaryjne smęty. Ale Eastwood chciał, to ma. I wybaczcie mi tego czteronutowca. Eastwood "Willow" podłożył jako temptrack i mimo, że skomponowałem 73 inne motywy zagrożenia, uparł się by zostawić hornerowy. :(

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#77 Post autor: Ghostek » czw sty 21, 2010 05:52 am

A ja bym też sobie pograł.
Mogę zasadzić solówki na fujarze :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#78 Post autor: Łukasz Wudarski » czw sty 21, 2010 08:44 am

Koper pisze:Producent scoru - Dziekan, jak już to wcześniej sugerowałem, za dużo pije. I stąd te nie najlepsze przydziały instrumentalistów. Ale co tam chłopaki, dajemy radę. ;) Skomponowałem takie cudo, że nawet głuche beztalencie tego nie spieprzy. Gorzej z tą additional music od Babucha. Jakieś radiomaryjne smęty. Ale Eastwood chciał, to ma. I wybaczcie mi tego czteronutowca. Eastwood "Willow" podłożył jako temptrack i mimo, że skomponowałem 73 inne motywy zagrożenia, uparł się by zostawić hornerowy. :(
Radiomaryjne nie radiomaryjne Eastwood sam chciał żeby był chór moherowych beretów podłożony pod scenę nawrócenia Walta. To dostał (chór śpiewa Ave Maria w tonacji B-mol). Tylko mój protektor - Koper - stwierdził, że brzmi to jakoś tak zbyt naturalnie więc dodał masywne brzmienie swoich syntezatorów i dzięki temu wyszedł taki interesujący Radio Maryja Anthem...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#79 Post autor: Adam » czw sty 21, 2010 09:20 am

Łukasz Wudarski pisze:taki interesujący Radio Maryja Anthem...
No u Morozowskiego i Sianeckiego też widziałem ostatnio niezły anthem ojczulka ;-)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#80 Post autor: Koper » czw sty 21, 2010 11:04 am

Tomasz Goska pisze:A ja bym też sobie pograł.
Mogę zasadzić solówki na fujarze :D
Nawet specjalnie z myślą o Tobie przygotowałem utwór na Fletnię Pana ale reżyser nie zgodził się na coś takiego. Ale jak nagrasz, to dorzucimy do promo i wypuścimy do sieci. ;)
Łukasz Wudarski pisze:Radiomaryjne nie radiomaryjne Eastwood sam chciał żeby był chór moherowych beretów podłożony pod scenę nawrócenia Walta. To dostał (chór śpiewa Ave Maria w tonacji B-mol). Tylko mój protektor - Koper - stwierdził, że brzmi to jakoś tak zbyt naturalnie więc dodał masywne brzmienie swoich syntezatorów i dzięki temu wyszedł taki interesujący Radio Maryja Anthem...
Nie moich, tylko Wawrzyńca. A syntezatory dodałem bo Eastwood mi powiedział, że chce ukazać takie "polskie" podejście do religii - takie "mechaniczne", fałszywe. Stąd zaproponowałem te syntezatory i to w pewnych momentach grające w kontrapunkcie. Myślę, że pod względem ilustracyjnym wyszło to na dobre.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#81 Post autor: Łukasz Wudarski » czw sty 21, 2010 11:33 am

Obiecana okładka Gran Torino 2

Obrazek

Score w sklepach od lutego... Na soulu ma być już jutro...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#82 Post autor: Bucholc Krok » czw sty 21, 2010 11:37 am

To chyba jakiś pirat. A gdzie jest logo Intrady??? :o

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#83 Post autor: Koper » czw sty 21, 2010 11:38 am

Babuch - Czemu moje nazwisko przekręcili a Twojego nie? Producent ma wpierdziel. :P

A score na torrentach podobno jest od wczoraj.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#84 Post autor: Mystery » czw sty 21, 2010 12:22 pm

"Walt Kowalsky Disco Mix" jest już w sieci :P

http://w699.wrzuta.pl/audio/art97VYjNJD ... _disco_mix

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#85 Post autor: Łukasz Wudarski » czw sty 21, 2010 12:56 pm

Mystery Man pisze:"Walt Kowalsky Disco Mix" jest już w sieci :P

http://w699.wrzuta.pl/audio/art97VYjNJD ... _disco_mix
W weekend postaram się wstawić cały score. We flacu. Także nie sciągajcie z torrentów, ani z soula. Warto poczekać bo będzie też dołączona książeczka gdzie są dwa arcyciekawe wywiady....
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#86 Post autor: Koper » czw sty 21, 2010 13:00 pm

Co to się kuźwa dzieje? Wszyscy się rozporządzają moim scorem, wrzucają go na sieć, a producent udaje, że nie wie o co chodzi i jeszcze coś się mnie czepia. Dość! Nigdy więcej nie będę współpracował z tym producentem i z panem Eastwoodem! No... może za jakieś kilkanaście lat jak będzie kręcił oscarowego blockbustera... ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#87 Post autor: Koper » czw sty 21, 2010 13:35 pm

dziekan pisze:Eastwood do mnie zadzwonil i powiedzial,że chce sciagnac ciebie Koper do Pragi.Chce zeby na poczatku filmu pojawil sie twoj motyw przewodni Walta w wykonaniu 'The City Of Prague Philharmonic Orchestra and Choir'.
Koper nie martw sie.Pod tym remixem moge sie podpisac,wiec nikt nie skojarzy cie z tym utworem.Wlasnie Varese Sarabande kupila ode mnie prawa do sprzedazy.To szczegoly techniczne,ale grunt,że bedzie zgodnie z planem.Dostaniesz obiecane 2000 $ za wykonaną prace dla Clinta oraz 1% zyskow ze sprzedazy krażków.Pozdrawiam
Dziekan
Chodzi Ci o to, co pierwotnie skomponowałem pod scenę pogrzebu chomika głównego bohatera w ogródku?
http://koper1981.wrzuta.pl/audio/8d91DE ... or_hamster
Ja to już z Prażanami nagrałem, tylko niech im Clint zapłaci, bo dyrektor Filharmonii od tygodnia do mnie wydzwania i mi wygraża, że jak muzycy kasy nie dostaną, to cała sekcja dęta spuści mi łomot.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#88 Post autor: Łukasz Wudarski » czw sty 21, 2010 14:07 pm

Koper pisze:
dziekan pisze:Eastwood do mnie zadzwonil i powiedzial,że chce sciagnac ciebie Koper do Pragi.Chce zeby na poczatku filmu pojawil sie twoj motyw przewodni Walta w wykonaniu 'The City Of Prague Philharmonic Orchestra and Choir'.
Koper nie martw sie.Pod tym remixem moge sie podpisac,wiec nikt nie skojarzy cie z tym utworem.Wlasnie Varese Sarabande kupila ode mnie prawa do sprzedazy.To szczegoly techniczne,ale grunt,że bedzie zgodnie z planem.Dostaniesz obiecane 2000 $ za wykonaną prace dla Clinta oraz 1% zyskow ze sprzedazy krażków.Pozdrawiam
Dziekan
Chodzi Ci o to, co pierwotnie skomponowałem pod scenę pogrzebu chomika głównego bohatera w ogródku?
http://koper1981.wrzuta.pl/audio/8d91DE ... or_hamster
Ja to już z Prażanami nagrałem, tylko niech im Clint zapłaci, bo dyrektor Filharmonii od tygodnia do mnie wydzwania i mi wygraża, że jak muzycy kasy nie dostaną, to cała sekcja dęta spuści mi łomot.
A propos chomika to wczoraj chomik zdechł mojemu bratu... Myślicie że to może być powiązane? Zemsta Prażan???
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#89 Post autor: Koper » czw sty 21, 2010 14:22 pm

Dla pewności zróbcie sekcje.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#90 Post autor: Bucholc Krok » czw sty 21, 2010 14:56 pm

dziekan pisze:Gran Torino 2 :
Bucholc Krok - Obój
Producent : Bucholc Krok, Althazan
Proszę mnie usunąć z tej listy. Nie chcę brać udziału w podobnej partaninie. :) Poważni ludzie z branży nie będą chcieli ze mną gadać jak zobaczą, że coś przy tym robiłem. :P
Łukasz Wudarski pisze: A propos chomika to wczoraj chomik zdechł mojemu bratu... Myślicie że to może być powiązane? Zemsta Prażan???
Może zapadł w sen zimowy? Albo zamarzł jeśli brat go wystawił za okno. Nie można ot tak sobie mówić, że ktoś zdechł.. Najpierw było zrobić usta-usta, albo szpilką nakłuć zwłoki, jak kto się brzydzi. No ale w końcu tyle lat pod jednym dachem to można bez żenady.. Czasem to pomaga i później jest co wspominać. Każdy chce sobie robić zdjęcia z chomikiem, występować w "Nie do wiary", "Gwiazdy na lodzie" i takie tam. Jak się dobrze wypromuje chomika to może się stać kurą znoszącą złote jaja. Jakby co to mogę się zająć promocją. Tylko najpierw go postawcie na nogi. Nie przysyłajcie mi denata, bo jestem okropnie brzydliwy. :)
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2010 14:59 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ