Terminator Salvation - kto komponuje?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#76 Post autor: Thedues » śr mar 11, 2009 17:47 pm

Oczywiście, że entuzjazm jest na 80%;) Chyba drogi Koprze nie myślimy tutaj kategoriami, że tenże projekt pobije T1 czy T2;) Tego nawet Cameron nie potrafiłby dokonać) Zobacz zresztą jak różnią się GW od siebie…(spójrz z perspektywy zwykłego widza jak Cię nie rajcują=) )
No tak kłania się Blade Runner, niemniej nie sądzę by fabuła skupiała się wyłącznie na dylemacie moralnym Marcusa i całego ruchu oporu. Nawet cieszę się, że taki wątek pojawi się w T4 a nie będzie zwykłą nawalanką dla rozkapryszonych gimnazjalistów. Może wyjdzie z tego bełkot filozoficzny może ciekawa historia to się niebawem okaże.
Gdzie te psy;>? Tego nie wiem;) jeszcze nie oglądałem filmu, może będzie fragment gdzie ukażą jak rozpoznaje się blaszaka aczkolwiek zauważ, że to jest sam początek tej walki, Terminatory nie są jeszcze idealnie dopracowane, przez co nie potrzeba maga/czarownicy żeby domyśleć się iż maszeruje na wprost nas kupa żelaza!=) A pierwszy model ze „skórą z gumy” chyba widzimy choćby w nowym zwiastunie 1:34 jak dobrze patrzę…
Nie chce mi się nawet komentować tych wypowiedzi, że ktoś jest wielkim fanem:D tak samo wmawiali nam reżyserzy AvP 2 niestety nie każdy posiada warsztat, aby podźwignąć nawet przy szczerych chęciach jak się kręci wyłącznie reklamówki.

Dobra a czy ktoś ma jakieś wzmianki o muzyce? Są wieści od Elfmana, że już coś tam skrobnął albo czy wykorzysta fragmenty muzyki T2??
psychiczny redaktor & admin portalu filmmusic.pl

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#77 Post autor: Koper » śr mar 11, 2009 23:27 pm

Mnie nic nie wiadomo. Ale żeby tylko ten cieć McG żadnych raperskich (ani jakichkolwiek) piosenek do filmu nie powtykał.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#78 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 13, 2009 18:32 pm

Koper pisze:Mnie nic nie wiadomo. Ale żeby tylko ten cieć McG żadnych raperskich (ani jakichkolwiek) piosenek do filmu nie powtykał.
Nie należy aż tak bardzo sugerować się "pseudonimem" McG aby twierdzić, że w filmie pojawi się hip-hop/rap. Patrząc, że McG chciał Santaollalę i członka zespołu Radiohead to należy oczekiwać raczej czegoś rockowego. A w sumie w T2 mieliśmy utwór Guns & Roses, więc tutaj bym się aż tak bardzo nie czepiał.
Co nie zmienia faktu, że ja w 70% jestem sceptyczny wobec tego czegoś co ma się zwać Terminatorem. I jako fan Gwiezdnych wojen nie zgodzę się do konca ze stwierdzeniem o różnicach między starą a nową Trylogią. Oczywiście różnica jest i można różne rzeczy o "nowej" Trylogii myśleć, ale przynajmniej dla mnie zawsze wiedziałem i czułem, że oglądam "Gwiezdne wojny". Zapewne wielka w tym rola muzyki Johna Williamsa :wink:
Przy T3 nie do końca wiedziałem co oglądam :? I pamiętam dobrze jak to Mostow mówił jakim to on wielkim fanem Terminatora jest. Opowiadał jak to zaglądał na najróżniejszych stronach fanowskich itd. Tylko skoro takim wielkim fanem jest to dlaczego dał tak "nieterminatorowe" napisy początkowe :?: Pracę McG ocenię już po napisach początkowych.

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#79 Post autor: Koper » pt mar 13, 2009 18:37 pm

Wawrzyniec pisze:Nie należy aż tak bardzo sugerować się "pseudonimem" McG aby twierdzić, że w filmie pojawi się hip-hop/rap. Patrząc, że McG chciał Santaollalę i członka zespołu Radiohead to należy oczekiwać raczej czegoś rockowego. A w sumie w T2 mieliśmy utwór Guns & Roses, więc tutaj bym się aż tak bardzo nie czepiał.
Tak, ale akcja T2 rozgrywała się w czasach współczesnych, a utwór Guns'N'Roses leciał z radia kolegi Johna. :) Natomiast w T4 jak pamiętam występuje jakiś raper, stąd moje obawy.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#80 Post autor: Mystery » pt mar 13, 2009 18:53 pm

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#81 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 16, 2009 14:25 pm

Oj, rzeczywiście są powody do obaw skoro McG zaprosił jakiegoś MC na plan. Rzeczywiście Guns'n Roses lecieli z radia Johna. I w sumie na płycie z muzyką otrzymujemy czysty score Brada Fiedela. Nie mam za bardzo pojęcia jak miałby hip-hop, rap pasować do Terminatora :? W sumie możemy otrzymać równie przerażającą scenę jak tą z Johnem Connorem i amerykańską flagą, która wyglądałaby tak, że ocalali ludzie słuchają hip-hopu jako jedynej muzyki, która pozostała :wink:
Zobaczymy co to powstanie, ale naprawdę mocno się zastanawiam czy pójść na ten film do kina :?

Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#82 Post autor: Thedues » pn mar 16, 2009 17:25 pm

Czy pójść do kina? a czy w tym czasie będzie coś interesującego do zobczenia na polskich ekranach? Ja uważam, że bilet w granicach 15zł to nie jest majątek. Przecież jak idziemy do kina często kierujemy się plakatem albo trailerem wiec zawsze jest jakies ryzyko...
Ja traktuje kino jako czystą rozrywkę a taki film jest mi to w stanie zapewnić;) jeśli idę na coś ambitniejszego wybieram kina studyjne, gdzie film wyświetlany jest jeszcze na starych projektorach(klimat dawnych lat!!:D) i płace groszowe pieniądze;)

Nie wiem czemu was ten hip-hop przeraża? Wolelibyście jakiś POP tudzież Techno;>? Jeśli nawet powstanie piosenka może ewentualnie promować teledysk tego rapera a nie sam film;) Może sam Elfman cosik skomponuje jak choćby do Wanted;]
psychiczny redaktor & admin portalu filmmusic.pl

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#83 Post autor: Koper » pn mar 16, 2009 19:16 pm

Thedues pisze:Wolelibyście jakiś POP tudzież Techno;>?
TECHNO? TECH-NOir :P JA tam bym nie chciał żadnych piosenek w miejsce score'a.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#84 Post autor: Łukasz Wudarski » pt mar 20, 2009 22:06 pm

A mnie w sumie zawsze brakowało na soundtracku z T2 tego utworu Gunsów (You Could Be Mine :). Ech to były czasy. Skowyt Axla i ta gitara Slasha. Piosenka która idealnie zgrała się z filmem. Szkoda że dziś już tak nie ma...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#85 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 21, 2009 01:16 am

Łukasz Wudarski pisze:A mnie w sumie zawsze brakowało na soundtracku z T2 tego utworu Gunsów (You Could Be Mine :). Ech to były czasy. Skowyt Axla i ta gitara Slasha. Piosenka która idealnie zgrała się z filmem. Szkoda że dziś już tak nie ma...
Muszę się przyznać, że kiedy zakupiłem płytę i stwierdziłem, że nie ma na niej piosenki "You Could Be Mine" to doszedłem do wniosku, że chyba jakąś wybrakowaną płytę zakupiłem :lol:

Co do T4 to do kina się pewnie wybiorę, gdyż raczej nie będę walczył z systemem na zasadzie: "nie pójdę do kina to mniej zarobią i nie będą dalej bezsensownych sequeli kręcić". Chociaż na prawdę za wiele dobrego po tym filmie się nie spodziewam i na prawdę, ale z całym moim szacunkiem dla Danny'ego Elfmana, ale im bliżej premiery coraz mniej mi on pasuje do Terminaotra. Chociaż z drugiej strony czy to co otrzymamy będzie miało coś wspólnego z Terminatorem :? Chociaż ostatnio podobno sam Schwarzenegger dołączył do obsady :shock:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#86 Post autor: Koper » sob mar 21, 2009 17:28 pm

Łukasz Wudarski pisze:A mnie w sumie zawsze brakowało na soundtracku z T2 tego utworu Gunsów (You Could Be Mine :). Ech to były czasy. Skowyt Axla i ta gitara Slasha. Piosenka która idealnie zgrała się z filmem. Szkoda że dziś już tak nie ma...
A "Bad" czy jak się nazywa ten utwór (co leci, jak Arnie wychodzi z baru z nowymi fatałaszkami) Ci nie brakowało? :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#87 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 21, 2009 22:32 pm

Koper pisze:
A "Bad" czy jak się nazywa ten utwór (co leci, jak Arnie wychodzi z baru z nowymi fatałaszkami) Ci nie brakowało? :)
"Bad to the Bone" - George Thorogood & The Destroyers 8) W T4 to pewnie usłyszymy jakiś utwór a la 50 Cent, kiedy się Terminator pojawi, aby zasymbolizować jaki on "bad" jest :lol: Chociaż nie wiem na ile by się coś takiego Elfmanowi spodobało :?:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#88 Post autor: Marek Łach » ndz mar 22, 2009 12:48 pm

Ale Sweet Child of Mine zjada ją na śniadanie 8) tyle że jest bardziej osłuchany...

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#89 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 25, 2009 16:32 pm

Marek Łach pisze:
Ale Sweet Child of Mine zjada ją na śniadanie 8) tyle że jest bardziej osłuchany...
"Sweet Child of Mine" to oczywiście klasyk 8) Ja jeszcze lubię "Welcome to the Jungle" (chyba taki jest tytuł)
Ale to już zupełnie oddzielna dyskusja.
Chociaż tak sobie pomyślałem, że może Danny Elfman skomponowałby jakąś piosenkę dla T4 i najlepiej sam ją zaśpiewał. Zwłaszcza, że ile razy sobie słucham "The Little Things" tym bardziej jestem za jakąś piosenką Elfmana do T4.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#90 Post autor: Mystery » śr kwie 01, 2009 19:16 pm

ODPOWIEDZ