zapędy wawrzyńcowe widzęMarek Łach pisze:Próbki brzmią mało ciekawie, gdyby to nie był Doyle, to dawno przestałbym się interesować.
PATRICK DOYLE - THOR (2011)
Re: Patrick Doyle - THOR (2011)
NO CD = NO SALE
-
bladerunner
kwestia nazwiska niejednemu rozum odebrała przy ocenianu patrz Bladu, Marek Łach , z naciskiem na to pierwszeAdam Krysiński pisze:zapędy wawrzyńcowe widzęMarek Łach pisze:Próbki brzmią mało ciekawie, gdyby to nie był Doyle, to dawno przestałbym się interesować."eee desplat pisze, to już mnie nie interesuje ten score bo mi się nazwisko nie podoba"
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Kiepskie klipy + nazwisko.Adam Krysiński pisze:"eee desplat pisze, to już mnie nie interesuje ten score bo mi się nazwisko nie podoba"
a jakież to Doyle ma nazwisko?
przecież to liga B, a była by C gdyby nie jeden projekt w postaci Pottera cyzli blockbustera 
NO CD = NO SALE
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Nawet patrząc tylko po tytułach trudno uznać za ligę B nadwornego kompozytora Branagha. Tyle że ja nie patrzę na tytuły i projekty, ale na jakość muzyki, a ta nieraz u Doyle'a była ligą A.
ale ligę się ustala od zawsze po projektach
zresza niewazne
zabolało mnie, to co napisałeś bo to nieuczciwe
jakby te klipy były Djawadiego to byś już dał 1 i napisał że kupa
a tak jest: no wiecie rozumiecie nie jest fajnie ale to Doyle wiec trzeba przesłuchać wiecie rozumiecie i już bronienie i szukanie sposobów by wybronić 
NO CD = NO SALE
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ale co w tym nieuczciwego? Wiem jakie możliwości i umiejętności ma Doyle i jakie ma Djawadi (bazując na dotychczasowych projektach). Proste że osoba Doyle'a daje nadzieję, że zawartość albumu może będzie lepsza niż te klipy (choć tak naprawdę u mnie ta nadzieja jest nikła), natomiast gdyby to był Djawadi to trudno byłoby się spodziewać czegokolwiek dobrego. To jest zawsze kombinacja nazwiska + umiejętności, jakie z tym nazwiskiem się wiążą - nie udawaj, że tego nie łapiesz.
Wyżej napisałem, że temat przewodni brzmi żenująco i że próbki są mało ciekawe - więc Doyle chyba już oberwał.
Poza tym, powiedzmy sobie szczerze: te klipy nie są tak słabe, jak klipy, którymi "reklamowano" ostatnie wypociny Djawadiego. Więc zupełnie nie ma porównania, na które Adam nieudolnie się sili.
Poza tym, powiedzmy sobie szczerze: te klipy nie są tak słabe, jak klipy, którymi "reklamowano" ostatnie wypociny Djawadiego. Więc zupełnie nie ma porównania, na które Adam nieudolnie się sili.
No to wychodzi, że Djawadi (Iron, Clash) i Streitenfeld (Robin) to kompozytorska liga A, nie to co ten Doyle piszący do francuskich filmów sportowych... No, ale Doyle ma 3 wielkie projekty na przyszłość (Thor, Rise of the Planet of the Apes i pixarowski Brave), także do tych panów pewnie niedługo dołączyale ligę się ustala od zawsze po projektach
Ostatnio zmieniony wt kwie 12, 2011 23:14 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojteł
- John Williams
Zarzuciłby ktoś Frankensteinem na priva? 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
A co? Google nie działają, czy cuś...?Wojtek pisze:Zarzuciłby ktoś Frankensteinem na priva?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A dla mnie Doyle to taka trochę sinusoida. Gdyż czasami tworzy naprawdę świetną muzykę, ale znowu w projektach do tzw. szerszej publiczności, jak na razie zawodzi: "Harry Potter", "Eragon" i niestety chyba oceniając po próbkach "Thor". Miejmy nadzieję, że z Pixarem sobie poradzi.
Nie jestem może wielkim miłośnikiem Doyle'a, ale za "Grand Central" ma u mnie spory szacunek.
Nie jestem może wielkim miłośnikiem Doyle'a, ale za "Grand Central" ma u mnie spory szacunek.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Film miał już premierę w Australii i krytykom bardzo się podoba, "Thor is the best Marvel film yet".
Jest też o muzyce o której też pisze się dobrze, troszkę tak reasumując, spisuje się świetnie, szczególnie muzyka akcji, ale liryka nieco przytłacza obraz.
"The score is absolutely exquisite. It’s funny because I’ve never been too impressed by Patrick Doyle’s scores in the past. In comparison to John Willams’ Harry Potter scores, Doyle’s was bland, but the score for “Thor” makes it clear as to why Branagh always uses him for his movies. It mixes a grand majestic style with a modern film score style"
Jest też o muzyce o której też pisze się dobrze, troszkę tak reasumując, spisuje się świetnie, szczególnie muzyka akcji, ale liryka nieco przytłacza obraz.
"The score is absolutely exquisite. It’s funny because I’ve never been too impressed by Patrick Doyle’s scores in the past. In comparison to John Willams’ Harry Potter scores, Doyle’s was bland, but the score for “Thor” makes it clear as to why Branagh always uses him for his movies. It mixes a grand majestic style with a modern film score style"
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A z ciekawości to jaki film Marvela był niby najlepszy wcześniej? Bo chciałbym mieć jakieś porównanie.Mystery Man pisze:Film miał już premierę w Australii i krytykom bardzo się podoba, "Thor is the best Marvel film yet".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Kaczor HowardKoper pisze:A z ciekawości to jaki film Marvela był niby najlepszy wcześniej? Bo chciałbym mieć jakieś porównanie.Mystery Man pisze:Film miał już premierę w Australii i krytykom bardzo się podoba, "Thor is the best Marvel film yet".
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No to poprzeczka za wysoko nie była zawieszona. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński