IV FESTIWAL MUZYKI FILMOWEJ - KOGO CHCECIE?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

KTO POWINIEN ZASZCZYCIC NAS SWOJĄ OBECNOŚCIĄ PODCZAS IV FESTIWALU?

ALEXANDRE DESPLAT
0
Brak głosów
JOE HISAISHI
7
26%
HANS ZIMMER
5
19%
HARRY GREGSON-WILLIAMS
2
7%
MICHAEL GIACCHINO
0
Brak głosów
JOHN WILLIAMS
7
26%
JAMES NEWTON HOWARD
6
22%
DANNY ELFMAN
0
Brak głosów
MARC STREITENFELD
0
Brak głosów
JOHN POWELL
0
Brak głosów

Liczba głosów: 27

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#76 Post autor: Adam » pt maja 28, 2010 13:12 pm

a czy ja się podniecałem? uważam że program (program, ale nie organizacja!) był gorszy niż rok temu. Dun był kompletnie niepotrzebny 2 raz zrzędu.. ale to moja opinia. Gdyby się okzało że Shore nie przyjedzie to byłby epic fail wg mnie.. Ale ogólnie festiwal uważam za bardzo udany bo nadrobił świetną organizacją ("olanie" ludzi na spotkaniu z Shorem w kawiarni wspominałem że uważam to za bład, ale to moja opinia).. ten Dun mi nie przeszkadzał, choc marketingowo 2 raz ten sam gość za dobre chyba nie jest..? niewiem.. nie mi oceniać..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#77 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 28, 2010 15:50 pm

Adam Krysiński pisze:ten Kryszard za którym tak Bucholc i Wawrzyniec tęskni (CIACH!)
Początek zdania i już kłamstwo. Jeśli już ktoś za Tobą tęskni to bladu i dziekan, a nie my. Dalej nie czytam, bo nie mam akwalungu. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#78 Post autor: Mystery » pt maja 28, 2010 15:55 pm

Bucholc, jesteś okrutny :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#79 Post autor: Adam » pt maja 28, 2010 15:55 pm

pójdę się normalnie biczować jak Wawrzek :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#80 Post autor: Mystery » pt maja 28, 2010 15:59 pm

Bucholc się zrobił hardy, jak Pudzian, przed walką z Silvą :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#81 Post autor: Adam » pt maja 28, 2010 16:00 pm

nooo a potem widać jak posty czyta a się udziala oftopem!
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#82 Post autor: Krelian » pt maja 28, 2010 17:01 pm

a Williams czemu dupy nie rusza ? za stary ?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#83 Post autor: Adam » pt maja 28, 2010 17:42 pm

też... ostatni raz w EU był na nagraniach w Londynie do Pottera w 2002/2003? i - podobno - ale to nie do końca mam pewne info - że przy Sithach też w 2005 - ale tutaj też widziałem info inne że tylko video przekaz miał tak jak Polański przy kręceniu w Londynie Ghostwritera.. No i nie daje koncertów i nie przyjeżdża poza stany - nawet w samym USA stara się nie przemieszczać na wielkie odległości - wiadomo że tam ze wschodu na zachód to jak u nas przez całą europę ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#84 Post autor: Łukasz Wudarski » pt maja 28, 2010 17:43 pm

Kryszard!
dwie rzeczy. Pierwsza wszystko co piszę to spekulację oparte na zasłyszanych informacjach, więc nie sądzę aby ktoś się obrażał. Zimmer I Hisaishi to takie kuluarowe ploteczki, w których pewnie sporo prawdy jest, ale wiadomo, że wszystko o kasę pójdzie.

Co do Coulaisa. Moim zdaniem to lepsze posunięcie marketingowe niż taki Umebayashi. Gość dzięki Chórzystom jest na serio nieźle znany, a jeśli dodatkowo udałoby się zaprosić kilku ciekawych instrumentalistów którzy wygraliby taką Himaleye, czy Travelling Birds (niech przyjedzie AFileta) to byłoby łatwiej wypromować niż UME.

I jeśli ty nazywasz Couliasa niszą to się chyba nie do końca znasz. Bo dla mnie większą niszą (mówię o zwykłych słuchaczach, a nie o fanach muzyki filmowej) jest Harry Gregson Williams niż właśnie Coulais. HGW może być kojarzony przez film, ale na pewno nie przez muzykę (cały czas piszę z punktu widzenia niefana).

Ale sądzę że chyba nie ma co deliberować. Trzeba czekać i trzymać kciuki żeby znalazły się pieniądzę od sponsorów na to żeby Hansu przyjechał. Byłoby great (chociaż ja bym bardziej się podniecił koncertem Coulaisa) :)
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#85 Post autor: Adam » pt maja 28, 2010 17:45 pm

a tutaj właśnie chodzi żeby ludzie film kojarzyli - żeby to był blockbuster - dlatego hagiewu, djawadi czy inne około-rcp'owe brzmienia mają największy szanse tutaj.. zresztą sam fakt tych nędznych Piratów daje Ci kolejny przykład :P
no i nie wypowiedziałeś się czy aż tak źle myśle :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#86 Post autor: Łukasz Wudarski » pt maja 28, 2010 17:51 pm

Ale promować możesz przez muzykę i przez film. Promocja przez film jest dosyć ryzykowana. Przez muzykę zapewni publiczność na bank. Dlatego ten Coulais to wcale nie taki z d pomysł. Natomias zgodzę się z Tobą że musi być machina pociągowa. Najlepiej żeby była to silna komercha (typu POTC) i Hans na trybunach. Dlatego w całych tych moich listach starałem się dać coś ambitniejszego i komercję.
Why So Serious !?

bladerunner

#87 Post autor: bladerunner » pt maja 28, 2010 17:53 pm

Łukasz Wudarski pisze:Ale promować możesz przez muzykę i przez film. Promocja przez film jest dosyć ryzykowana. Przez muzykę zapewni publiczność na bank. Dlatego ten Coulais to wcale nie taki z d pomysł. Natomias zgodzę się z Tobą że musi być machina pociągowa. Najlepiej żeby była to silna komercha (typu POTC) i Hans na trybunach. Dlatego w całych tych moich listach starałem się dać coś ambitniejszego i komercję.
O czym wy piszecie Hans i komercha ? nieamibtny? jezu 90% narodu polskiego nawet nie wie kto to jest.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#88 Post autor: Łukasz Wudarski » pt maja 28, 2010 17:54 pm

Nie przesadzałbym. A poza tym w przypadku Hansa to muzę z jego filmów kojarzą wszyscy, albo przynajmniej filmy z jego muzą... :P)
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#89 Post autor: Adam » pt maja 28, 2010 17:56 pm

dokładnie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#90 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 28, 2010 17:56 pm

Krelian pisze:a Williams czemu dupy nie rusza ? za stary ?
Może w innych krajach mają na niego nakaz aresztowania?
A na serio, to co się będzie telepał po świecie i tracił czas na jakieś objazdy? Na cholerę mu to? Lata lecą i trzeba jakoś sensownie spędzić resztę życia. Przynajmniej póki jest świadom tego co się dookoła niego dzieje.

ODPOWIEDZ