IV Festiwal Muzyki Filmowej - kto z nas będzie?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: IV Festiwal Muzyki Filmowej - kto z nas będzie?

#616 Post autor: Wawrzyniec » sob cze 11, 2011 12:40 pm

Ale pewnie byli zmuszeni potem podróżować krakowską komunikacją miejską, a tego nie życzyłbym nawet największemu wrogowi :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#617 Post autor: Ghostek » sob cze 11, 2011 14:18 pm

A może samochodami się dotłukli? Wtedy to dopiero byłby fail! :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#618 Post autor: Koper » sob cze 11, 2011 15:59 pm

Wawrzyniec pisze:Ale pewnie byli zmuszeni potem podróżować krakowską komunikacją miejską, a tego nie życzyłbym nawet największemu wrogowi :wink:
Desplatowi? :wink:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#619 Post autor: Adam » ndz cze 12, 2011 06:10 am

Paweł Stroiński pisze:Nie mają, co się wkurzać, z tego, co się orientuje, zagra dokładnie to samo, co u nas.
chodziło mi o fakt że robili tripa do nas jak się okazuje niepotrzebnie bo w Paryzu koncert będzie w lepszym miejscu i jak piszesz raczej to samo.
Marek Łach pisze:I wydali pewnie zawrotne 80 euro za bilet lotniczy, a lecieli zawrotne 2 godziny do Polski... Normalnie błąd życia popełnili. :P
jak ja bym miał teraz 80E to bym se życie inaczej ułożył :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#620 Post autor: Wawrzyniec » pn cze 13, 2011 13:20 pm

Koper pisze:
Wawrzyniec pisze:Ale pewnie byli zmuszeni potem podróżować krakowską komunikacją miejską, a tego nie życzyłbym nawet największemu wrogowi :wink:
Desplatowi? :wink:
O rety :) A czy ja gdzieś napisałem, że Desplat jest moim wrogiem :) Nic do niego nie mam, po za tym zdaje się być sympatyczną osobą. Ale muzyką swą mnie nudzi, niestety, ale to nie czyni go jeszcze wrogiem :)
Ale jakby co i jemu też bym nie życzył podróżowania krakowską komunikacją miejską. W sumie jazda samochodem też do przyjemnych nie należy. Nie uwłaczając Krakowiakom goszczącym na tym forum oczywiście, którzy zapewne są bardzo dobrymi i kulturalnymi kierowcami :wink:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#621 Post autor: Tomek » pn cze 13, 2011 13:27 pm

Komunikacja miejska jak wszędzie w Polsce, ni gorsza, ni lepsza... No chyba, że przyrównujesz do berlińskiej to na pewno gorsza :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#622 Post autor: Adam » pn cze 13, 2011 15:12 pm

Wawrzyniec pisze:Ale jakby co i jemu też bym nie życzył podróżowania krakowską komunikacją miejską. W sumie jazda samochodem też do przyjemnych nie należy. Nie uwłaczając Krakowiakom goszczącym na tym forum oczywiście, którzy zapewne są bardzo dobrymi i kulturalnymi kierowcami :wink:
ke? :? mieszkam tu od 27 lat i nie narzekam. do pracy jadę 10 minut, a autem 30. także come on, wszystko zależy z jakiego rejonu się jedzie i czym. no i trzeba znać kruczki typu pośpieszne, czy przesiadki, oraz gdzie busy i tramwaje mają swój pas wydzielony gdzi śmigają 100/h i im nic nie podskakuje w tym żaden korek.. czasem z przesiadką zajedziesz krócej niż bez. ale wystarczy trochę pomieszkać, choć fakt że nowo przybyłym do miasta okazjonalnie może się wydać trudno.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#623 Post autor: Wawrzyniec » pn cze 13, 2011 15:30 pm

Ale mnie nie chodzi tylko o pory dzienne. Przecież to co się działo w nocy to był cyrk na kółkach :roll: Festiwal, Noc Muzeów, Juwenalia, wszystko w tym samym czasie i jeden krótki autobus na godzinę, załadowany ludźmi jak w Mombaiu.
A co do samego poruszania, to nie chodzi mi także tylko o same korki, ale ogólnie o kulturę na drogach. I niestety z moich obserwacji jako kierowca dostrzegam, że jazda po Krakowie do przyjemnych i lekkich nie należy. Takie są przynajmniej moje spostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#624 Post autor: Adam » pn cze 13, 2011 15:48 pm

to do Wawy pojedź i sprawdź jak jeżdżą :P :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#625 Post autor: Arthur » pn cze 13, 2011 16:26 pm

gdzi śmigają 100/h
Ech, te marzenia
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#626 Post autor: Koper » pn cze 13, 2011 16:48 pm

Widać, że Adam i Tomek nie wracali z koncertu do centrum autobusem więc nie wiedzą o czym Wawrzek mówi... 8) Dla mnie to też fail ze strony organizatorów. Chyba nie tak trudno przewidzieć, że wielu z uczestników koncertu będzie chciało opuścić Nową Hutę i udać się w kierunku centrum po imprezie, a jeśli mamy porę nocną i autobus kursuje co godzinę czy pół, no to sorry... tym bardziej, że i tak były wynajęte autobusy by wozić ludzi w obrębie zakładu, więc chyba można byłoby się jeszcze z zakładem komunikacji dogadać by i zwiększył liczbę kursów do centrum specjalnie na tę okazję. A tak autobusy biły rekordy ładowalności, zaś 3/4 ludzi i tak nie kasowało biletów bo do kasowników nie szło się dopchać. Przewoźnik więc nie zarobił, ludzie narzekali, a organizator konkursu dostał minusa. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#627 Post autor: Tomek » pn cze 13, 2011 17:10 pm

Ale ja nie pisałem o nocnych kursach, tylko ogólnie o komunikacji miejskiej :) A to co się działo w nocy to ma się rozumieć duży fail i ze strony organizatorów i władz Krakowa.
Obrazek

Mefisto

#628 Post autor: Mefisto » pn cze 13, 2011 17:43 pm

Adam Krysiński pisze:to do Wawy pojedź i sprawdź jak jeżdżą :P :D
kto jeździ? chyba sami przyjezdni :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#629 Post autor: Adam » wt cze 14, 2011 05:18 am

+ Mefi :P
#FUCKVINYL

Mefisto

#630 Post autor: Mefisto » wt cze 14, 2011 13:19 pm

ja używam komunikacji miejskiej i własnych nóg - jeżdżenie autem po zatłoczonym mieście jest dla lamerów, co robią w lecie zimne łokcie i szpanują swoimi subaru z drugiej ręki w komisie nabytymi :P

ODPOWIEDZ