Klaus Badelt - Solomon Kane

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#61 Post autor: Koper » wt gru 08, 2009 17:34 pm

Wawrzyniec pisze:Chwileczkę, chwilęczkę, ale czegoś tutaj nie rozumiem :? Przecież z tego co chyba wiem (a może nie wiem) to lubisz np. muzykę do "Transformersów" :? A tu nagle ten sarkazm, ironia i lekkie szyderstwo :wink: W ogóle już nie raz o tym pisałem, ale mogę się powtórzyć, nie przesadzajmy z tym demonizowaniem MV/RC.
A "Solomon Kane" może jakoś nie poraża po tych pierwszych próbach, ale nie brzmi to przecież źle.
Nikt tu ich nie demonizuje, mówimy tylko prawdę, a że co niektórzy wyznawcy MV/RC nie chcą tego słuchać, to już inna bajka. ;):P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#62 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 08, 2009 18:44 pm

Koper pisze:Nikt tu ich nie demonizuje, mówimy tylko prawdę, a że co niektórzy wyznawcy MV/RC nie chcą tego słuchać, to już inna bajka. ;):P
I niby ja się mam do tych "wyznawców" zaliczać, tak? :wink: To, że lubię nie czyni mnie wyznawcą i jednak jeszcze na tyle obiektywizmu mam, że jestem w stanie napisać, że np. muzyka Djawadiego i Örvarssona, z którą miałem do czynienia jest do niczego, a czasami wręcz okropna. Ale pewne demonizowanie ja jednak dostrzegam, ale to już dyskusja na inny temat. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#63 Post autor: Koper » wt gru 08, 2009 18:55 pm

Wawrzyniec pisze:I niby ja się mam do tych "wyznawców" zaliczać, tak? :wink: To, że lubię nie czyni mnie wyznawcą i jednak jeszcze na tyle obiektywizmu mam, że jestem w stanie napisać, że np. muzyka Djawadiego i Örvarssona, z którą miałem do czynienia jest do niczego, a czasami wręcz okropna. Ale pewne demonizowanie ja jednak dostrzegam, ale to już dyskusja na inny temat. :wink:
Bo akurat Djawadi i Orvarsson to w kulcie MV/RC bożkowie pomniejsi. ;) Tak jak w starożytnej Grecji jakiś Pan. Nikt się do niego nie modlił a ofiary z kóz rezerwowano dla Zimmera... yyy... Zeusa. ;););)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#64 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 02, 2010 00:45 am

Dla zainteresowanych (a więc pewnie nie za duża grupka) znalazłem to na stronie Klausa:

http://www.klausbadelt.com/solomonkanepreview

Wygląda na to jednak, że to dalej nie cały soundtrack, o ile w ogóle się ukaże.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#65 Post autor: Adam » sob sty 02, 2010 09:01 am

Wawrzyniec pisze:o ile w ogóle się ukaże.
płakać nie będziemy.. ;-)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#66 Post autor: Marek Łach » sob sty 02, 2010 16:40 pm

Początek znośny (takie bezbolesne plumkadło), potem nuda nuda nuda. Ale sto razy lepsze niż ten mroczno-rycerzowy kawałek, który Wawrzyniec zapodawał parę stron wcześniej :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#67 Post autor: Koper » sob sty 02, 2010 17:47 pm

Zgadzam się. Dość przyzwoite ale też raczej kliszowe i trochę bez wyrazu. Wydadzą, nie wydadzą. W przypadku tego scoru to raczej bez znaczenia.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#68 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 02, 2010 18:14 pm

Marek Łach pisze:Ale sto razy lepsze niż ten mroczno-rycerzowy kawałek, który Wawrzyniec zapodawał parę stron wcześniej :wink:
Hej, ja to tylko zapodałem, a nie skomponowałem :wink: A zresztą to "mroczno-rycerzowe" mi się podobało, gdyż lubię "Mrocznego Rycerza".
A co do tych kawałków to też nie ukrywam, że niektóre mnie trochę umęczyły, ale pierwszy naprawdę niezły. Tylko patrząc, że mamy tutaj tylko 10 kawałków, a wcześniej zapodałem, zresztą Ele też, coś innego co znaczy, że o ile się soundtrack ukaże to raczej znajdzie się na nim chyba więcej materiału. Na razie najważniejsze pytanie brzmi: Kiedy w ogóle ten film w kinach się pojawi :?:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#69 Post autor: Koper » ndz sty 03, 2010 11:37 am

We Francji czy Rosji już jest, a u nas... pewnie prędzej będzie można ściągnąć DVDrip z internetu za parę miesięcy.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#70 Post autor: Wawrzyniec » ndz sty 03, 2010 13:15 pm

Koper pisze:We Francji czy Rosji już jest, a u nas... pewnie prędzej będzie można ściągnąć DVDrip z internetu za parę miesięcy.
Ale ja nie chcę tego filmu oglądać na komputerze, tylko w kinie zobaczyć. Z tego co widziałem na www.imdb.com to ma on całkiem dobre opinie. A w ogóle to co ta za namawianie do ściągania filmów z internetu? :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#71 Post autor: Koper » ndz sty 03, 2010 13:39 pm

Ja nie namawiam. Ja piszę, jak jest. Namawiają to rodzimi dystrybutorzy, sprowadzając filmy do Polski z czasem i kilkuletnim opóźnieniem. Gdy do naszych kinach łaskawie rzucono nowozelandzki komediohorror "Black Sheep" z dwuletnim opóźnieniem każdy kto chciał, mógłby sobie oryginialniutkie DVD sprowadzić z zachodu. O możliwościach, jakie daje internet już nie wspominam nawet, żebyś się nie burzył, panie porządny. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#72 Post autor: Wawrzyniec » ndz sty 03, 2010 14:16 pm

Ale ja się wcale nie burzę :? I też nie musisz mi pisać o polskich dystrybutorach, gdyż znam osobiście sytuację i ten ból. Uważam tylko, że z "Solomonem Kanem" postaram się jeszcze trochę poczekać, a jak nie, to wiadomo co uczynię :!:

"Black Sheep" - teraz ten film kojarzy mi się wyłącznie z Twoim avatarem. Jakby co to chyba byłem jedyną osobą, której się ten avatar podobał :P :wink:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#73 Post autor: lis23 » pt sty 08, 2010 20:05 pm

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#74 Post autor: Adam » pt sty 08, 2010 20:26 pm

uchowaj boże :( mam już całego promosa.. nic nowego niestety. 10 lat temu to by i dobre może było. ale i tak lepsze od sherlocka.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#75 Post autor: lis23 » sob sty 09, 2010 00:19 am

Sorki,nie zauważyłem,że już wcześniej ten link był ... :oops:

ODPOWIEDZ