Obi-Wan Kenobi - Natalie Holt (Temat - John Williams)
Re: Obi-Wan Kenobi - Natalie Holt (Temat - John Williams)
W takim razie raczej nie był tym pozytywnym bohaterem bez skazy. Ale gdyby się czepiać ile czego widać na ekranie, to powrót Vadera na Jasną Stronę zajmuje kilka sekund, a o jego "dobrze" też jest nam tylko mówione ze strony Luke'a.
youtu.be/LqQ8xl1SpVo
youtu.be/LqQ8xl1SpVo
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
już nie przesadzajmy, oryginalna trylogia nie jest taka słaba
końcówka imperium
youtu.be/UnIsiQb2TDY
od 2:13 do 2:43, pół minutki bez słów, tylko obrazki i geniusz Williamsa, w kontekście co się działo wcześniej w tej historii, nawet drugie rzucenie okiem na okno/iluminator ktoś zaplanował budując całą ta Vaderową przemianę,
o tym, że wszyscy robią na mostku pod siebie nie wspominając, w podobnej sytuacji w pierwszym akcie filmu nasz bohater „zmienił dowództwo”, jednak nie tym razem,
potem trzeci film, gdzie Vader zupełnie nie przypomina siebie z pierwszego
W pierwszym filmie to na dobrą sprawę jeszcze nie był planowany jako alter ego Anakina. A w kolejnych jego celem jest panowanie nad Galaktyką z synem u boku.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
~ Jon Burlingame
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ale oni nie mieli PLANU na nic, to są mity, jednak
na ten przykład Imperator to pewnie najlepszy BIG BOSS w kinematografii, no moim zdaniem, wymyślony tak jak z filmu na film szło

na ten przykład Imperator to pewnie najlepszy BIG BOSS w kinematografii, no moim zdaniem, wymyślony tak jak z filmu na film szło

czy ja dobrze widziałem na napisach, że scenariusz do S1E5 napisał znany reżyser Andrew Stanton z Pixara ? 

#FUCKVINYL
Po Carterze chyba nie może się odnaleźć w kinie i ostatnio poszedł w seriale, wyreżyserował pojedyńcze odcinki Legion, Stranger Things, Better Call Saul, Tales from the Loop, trochę więcej For All Mankid, no i ma ten kredyt za scenariusz w ostatnim odcinku Kenobiego.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Zawsze mi się mylą Ci reżyserzy Pixara, jeden nakręcił "Johna Cartera" a drugi "Krainę Jutra", w takim razie ten drugi to Brad Bird?
Tak, to On ale Bird ma na koncie przynajmniej świetne MI4 Ghost Protocol.
Tak, to On ale Bird ma na koncie przynajmniej świetne MI4 Ghost Protocol.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Stenton i Bird to legendy Pixara, a Stenton 20 lat temu głównie odpowiadał za sukces i ekspansję tego Studia
#FUCKVINYL
- lis23
Jak jesteśmy w temacie SW to Taika Waititi wypowiedział się na temat swojego filmu w uniwersum:
https://filmozercy.com/wpis/zupelnie-no ... nych-wojenSłuchaj, ja myślę, że żeby się rozwijać, uniwersum „Gwiezdnych wojen” musi się dosłownie rozwinąć. Nie sądzę, bym się komukolwiek przydał w świecie „Gwiezdnych wojen”, gdybym zabrał się za film, w którym byłoby pełno rzeczy w stylu „hej, to przecież schemat Sokoła Millenium”, albo „to babcia Chewbakki”. To wszystko będzie odsunięte [od nowego filmu]. Chciałbym stworzyć coś nowego, nowe postacie i poszerzyć ten świat. W przeciwnym razie można by odnieść wrażenie, że cała ta historia jest tak naprawdę bardzo mała.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale właśnie to wszystko było kiedyś. Kiedyś to były czasy:
Tęsknię za takimi momentami.
youtu.be/PsZ-sZRLX40
P.S. Ta jedna laska co zginęła znowu powaliła jedną ręką szturmowca.

youtu.be/PsZ-sZRLX40
P.S. Ta jedna laska co zginęła znowu powaliła jedną ręką szturmowca.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Qui Gon to był najlepszy element prequeli, obok Palpatine'a i Obi Wana i szkoda, że było Go tak mało ...
To był jedyny fajny pojedynek w serii, ten pomiędzy Obi Wanem i Anakinem już tak dobry nie był, może to ze względu na scenerię, która mi trochę przeszkadzała.
To był jedyny fajny pojedynek w serii, ten pomiędzy Obi Wanem i Anakinem już tak dobry nie był, może to ze względu na scenerię, która mi trochę przeszkadzała.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mnie bardziej chodziło, że kiedyś zostanie przeszytym mieczem świetlnym coś znaczyło. I wiadomo tęsknię za tymi czasami.
Naturalnie w kolejnym odcinku Talw, czy jak jej tam znowu powaliła szturmowca goła ręką.
P.S. Dlaczego Vader na Hoth nie przywołał ręką Sokoła Millennium?
Naturalnie w kolejnym odcinku Talw, czy jak jej tam znowu powaliła szturmowca goła ręką.

P.S. Dlaczego Vader na Hoth nie przywołał ręką Sokoła Millennium?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
W 6 odcinku okaże się, że Qui-Gon Jinn żyjeWawrzyniec pisze: ↑pt cze 17, 2022 11:14 amAle właśnie to wszystko było kiedyś. Kiedyś to były czasy:Tęsknię za takimi momentami.
![]()
youtu.be/PsZ-sZRLX40
P.S. Ta jedna laska co zginęła znowu powaliła jedną ręką szturmowca.![]()

- lis23
Taa, zwłaszcza w kontekście Maula, a to wymyślono już dawno, bo chyba był już w "Wojnach Klonów".Wawrzyniec pisze: ↑pt cze 17, 2022 23:59 pmMnie bardziej chodziło, że kiedyś zostanie przeszytym mieczem świetlnym coś znaczyło.
Qui Gon nie ale od lat krąży teoria fanów, że Macam Winde - ekhm, Mace Windu, przeżył - w końcu Maul stracił całą dolną część ciała i przeżył a Mace tylko dłoń.W 6 odcinku okaże się, że Qui-Gon Jinn żyje
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John