TOP 10 (OST) - Joe Hisaishi

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: TOP 10 (OST) - Joe Hisaishi

#61 Post autor: Adam » pn gru 02, 2013 18:39 pm

a nie? przecież tam 95% to maxy. nie czepiajmy się śłówek, wiadomo że nie wszystkie ale strzelam z pamięci że na 10 recek z 7, 8 ma maxy. a przynajmniej tak było gdy były publikowane jakieś 3 lata temu hurtowo.. przecież z tego były pamiętne beki :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#62 Post autor: Kaonashi » pn gru 02, 2013 18:56 pm

Adam pisze:a nie? przecież tam 95% to maxy. nie czepiajmy się śłówek, wiadomo że nie wszystkie ale strzelam z pamięci że na 10 recek z 7, 8 ma maxy. a przynajmniej tak było gdy były publikowane jakieś 3 lata temu hurtowo.. przecież z tego były pamiętne beki :D
Lepszy rydz niż nic :P :mrgreen:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
ravaell
Asystent orkiestratora

#63 Post autor: ravaell » pn gru 02, 2013 21:21 pm

Ja raczej rezygnuje z topu, bo do piątku nie wyrobię się z nadrabianiem zaległości (zostało mi ponad dziesięć płyt Joe do przesłuchania). Na przyszłość skróćcie nieco przerwę pomiędzy poszczególnymi topami, bo jako zwykły słuchacz mający za sobą pięć razy mniej przesłuchanych płyt, niż niektórzy użytkownicy tego forum, próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#64 Post autor: Kaonashi » pn gru 02, 2013 21:22 pm

ravaell pisze:Ja raczej rezygnuje z topu, bo do piątku nie wyrobię się z nadrabianiem zaległości (zostało mi ponad dziesięć płyt Joe do przesłuchania)
A według jakiego kryterium zostało ponad 10? Z wszystkich płyt? To w takim razie przesłuchałeś naprawdę sporo i możesz spokojnie robić top :P

Awatar użytkownika
ravaell
Asystent orkiestratora

#65 Post autor: ravaell » pn gru 02, 2013 21:33 pm

Kaonashi pisze:A według jakiego kryterium zostało ponad 10? Z wszystkich płyt? To w takim razie przesłuchałeś naprawdę sporo i możesz spokojnie robić top
Sugerowałem się tą listą: http://filmmusic.pl/index.php?act=kompozytor&id=88, chociaż do wielu soundtracków nie ma w ogóle dostępu. Lub też nie zostały w ogóle wydane, bo nie siedzie za bardzo w temacie. Ogólnie zrobiłem listę 30 scorów, które trzeba przesłuchać. I brakuje mi 10.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#66 Post autor: Kaonashi » pn gru 02, 2013 21:39 pm

Czasem trzeba szukać score'ów po tytułach angielskich i odwrotnie ----> imdb.

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#67 Post autor: Marcin » pn gru 02, 2013 21:40 pm

ravaell pisze:Na przyszłość skróćcie nieco przerwę pomiędzy poszczególnymi topami, bo jako zwykły słuchacz mający za sobą pięć razy mniej przesłuchanych płyt, niż niektórzy użytkownicy tego forum, próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.
A to żeby top układać to trzeba znać całą dyskografię kompozytora?! WTF?! Całą dyskografię to tylko fanboje znają :D Ja swój top ułożyłem na podstawie tego co znałem i tyle 8)
ravaell pisze:Sugerowałem się tą listą: http://filmmusic.pl/index.php?act=kompozytor&id=88, chociaż do wielu soundtracków nie ma w ogóle dostępu. Lub też nie zostały w ogóle wydane, bo nie siedzie za bardzo w temacie. Ogólnie zrobiłem listę 30 scorów, które trzeba przesłuchać. I brakuje mi 10.
Widzę, że kolega 'ravaell' podchodzi do tematu top-ów tak jakby to była jakaś obowiązkowa praca domowa :wink:
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
ravaell
Asystent orkiestratora

#68 Post autor: ravaell » pn gru 02, 2013 21:47 pm

Żeby być kompetentnym raczej wypada znać całość prac ocenianych jako dobre bądź bardzo dobre. A u Hisaishiego trochę się tego uzbierało.

Awatar użytkownika
Marcin

#69 Post autor: Marcin » pn gru 02, 2013 21:59 pm

To w takim razie Kaonashi musisz mój top zignorować bo nie znam całej dyskografii Joe :oops:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#70 Post autor: Kaonashi » pn gru 02, 2013 22:02 pm

mrcn24 pisze:To w takim razie Kaonashi musisz mój top zignorować bo nie znam całej dyskografii Joe :oops:
Spoko, nikt tutaj wszystkiego nie zna, bo kilka score'ów jest po prostu nieosiągalnych (nie wierzyć jak ktoś opowiada, że zna calutką dyskografię). Wiadomo tyle, że były wydane.

Awatar użytkownika
Marcin

#71 Post autor: Marcin » pn gru 02, 2013 22:15 pm

Wiem, wiem, przecież nie sposób znać wszystko :) Układa się top na podstawie tego co się zna i lubi najbardziej i tyle w temacie :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#72 Post autor: Koper » pn gru 02, 2013 22:58 pm

ravaell pisze:Ja raczej rezygnuje z topu, bo do piątku nie wyrobię się z nadrabianiem zaległości (zostało mi ponad dziesięć płyt Joe do przesłuchania). Na przyszłość skróćcie nieco przerwę pomiędzy poszczególnymi topami, bo jako zwykły słuchacz mający za sobą pięć razy mniej przesłuchanych płyt, niż niektórzy użytkownicy tego forum, próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.
No to już wiemy kim jest Mieszko. :mrgreen: :wink:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
ludi
Gość od wnoszenia fortepianu

#73 Post autor: ludi » pn gru 02, 2013 23:29 pm

Dziś bez śledzenia całej dyskusji. Wrzucam 10, choć jakiś czasu temu kontakt z Panem Hisaishim mi się po prostu urwał:

1. Spirited Away
2. Dolls
3. Princess Mononoke
4. Little Tom Thumb
5. Hana-Bi
6. Kikujiro
7. Castle in the Sky
8. Welcome to Dongmakgol
9. Howl's Moving Castle
10. I Want to Be a Shellfish.

Awatar użytkownika
ravaell
Asystent orkiestratora

#74 Post autor: ravaell » wt gru 03, 2013 12:51 pm

Koper pisze:
ravaell pisze:Ja raczej rezygnuje z topu, bo do piątku nie wyrobię się z nadrabianiem zaległości (zostało mi ponad dziesięć płyt Joe do przesłuchania). Na przyszłość skróćcie nieco przerwę pomiędzy poszczególnymi topami, bo jako zwykły słuchacz mający za sobą pięć razy mniej przesłuchanych płyt, niż niektórzy użytkownicy tego forum, próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.
No to już wiemy kim jest Mieszko. :mrgreen: :wink:
Normalnie leżę i kwiczę ze śmiechu :wink:

Mefisto

#75 Post autor: Mefisto » śr gru 04, 2013 02:23 am

ravaell pisze:próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.
Na przyszłość: PM -> Mefi czy możesz przedłużyć czas trwania topu -> wyślij
I po sprawie :)

ODPOWIEDZ