Abraham Lincoln: Vampire Hunter - Henry Jackman
Re: Abraham Lincoln: Vampire Hunter - Henry Jackman
No właśnie, to nie jest jednak fantasy
Tym tropem pod fantasy podciągniemy Bravehearta, bo to epicki film historyczny a Horner symfonikę przyprószył tam sporą dozą instrumentów etnicznych i elektroniki. Jednak to raczej nie o to chodzi. Dlatego uparcie trwam przy swoim i będę się powtarzał, że fantasy rządzi się swoimi prawami i brzmienie tu po prostu musi być konserwatywne. Inaczej będzie to brzmiało i tanio i podróbkowo. Poza tym muzyka metalowa niech sobie będzie w kinie fantasy. Tylko pytanie jakiego pokroju kino będzie pod nią pasowało - albo jakaś parodia fantasy albo produkcja Uwe Bolla 

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Bzdurę totalną tutaj Tomku starasz się nam sprzedać. Zajrzyj chociaż na nasz rodzimy rynek i posłuchaj ścieżki Grześka Ciechowskiego do Wiedźmina. Film słaby, ale muzyka zacna. Ileż tam ciekawych rozwiązań niekoniecznie orkiestrowych było? No multum!
Bo generalnie rzecz biorąc nie ma się czym podniecać. Wydmuszka i tyle.Wawrzyniec pisze: I trochę się dziwię, że Adam tak krytykuje ten score zważywszy, że jest w nim trochę pumpinu.![]()
Pusty ten score. Ma kilka fajnych momentów, ale po całości jest nieco męczący. Chyba wolałem Man On A Ledge, które przynajmniej jako podkładkę do biegania mogło posłużyć. No ale film zweryfikuję kwestię funkcjonalności, która IMO jest najważniejsza w tym przypadku.Jestem jeszcze ciekaw co Tomek Goska napisze?

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nie musi.Tomek pisze:Dlatego uparcie trwam przy swoim i będę się powtarzał, że fantasy rządzi się swoimi prawami i brzmienie tu po prostu musi być konserwatywne.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Muzyka zacna, nie przeczęGhostek pisze:Bzdurę totalną tutaj Tomku starasz się nam sprzedać. Zajrzyj chociaż na nasz rodzimy rynek i posłuchaj ścieżki Grześka Ciechowskiego do Wiedźmina. Film słaby, ale muzyka zacna. Ileż tam ciekawych rozwiązań niekoniecznie orkiestrowych było? No multum!
Przykro mi, ale trwam przy swoim - fantasy to gatunek w filmówce, gdzie muzyce RCP-podobnej powinno się zakazać wstępu

-
Templar
W Wiedźminie w grze, szczególnie w dwójce jest sporo fajnych utworów gitarowych i tak jak na film można spokojnie narzekać, tak gra jest rewelacyjna i muzyka też się dobrze tam sprawdza 
Wawrzyniec pisze:I trochę się dziwię, że Adam tak krytykuje ten score zważywszy, że jest w nim trochę pumpinu.![]()
NO CD = NO SALE
Zastanawiam się któż to, poza Brianem T. i RCP-owskim lamami dostarcza nam w naszym ukochanym gatunku jeszcze wrażeń pumpinu? Jakoś nie mogę skojarzyć już nikogo z tą niskich lotów niszą 

ostatnio głównie Brajan. Ale nie tak dawno jak zwykle Arnold w ostatnim bondzie albo Howard w Turyście czy Debney w predatorsach i iron manie 2
było tego... za to pumpin lam z rcp to żaden pumpin. poza 3 transformersami, wyspą i iron manem, który miał temat hansa, nie ma nic.
NO CD = NO SALE
Howard w Turyście - chyba Ci się zdeksza pojęcia pomyliły
Tak, wiemy, że Turysta to u Ciebie mega-kult, ale podciąganie tego pod pumpin to jakieś nieporozumienie.
Arnold nawet na auto-pilocie jest lepszy od standardowego pumpinu o kilka klas. To samo Debney. Trochę sfailowałeś chcąc tych świetnych kompozytorów pod swój pumpin podciągnąć
Szukaj dalej, ale nie mieszaj do tej niszy tego rodzaju nazwisk 
Arnold nawet na auto-pilocie jest lepszy od standardowego pumpinu o kilka klas. To samo Debney. Trochę sfailowałeś chcąc tych świetnych kompozytorów pod swój pumpin podciągnąć

bo dla mnie dobry pumpin to takie traki jak np. Pursuit At Port Prince czy Monako Mayhem
jeśli więc dezawuuję pojęcie pumpinu to prosze o wybaczenie ale tak mam i dla mnie takie coś jest "tym pumpinem" i wystarczy
ale najlepszy pumpin ostatnich 2 lat to NFS: The Run jako całość. nie doceniałem tego scoru na początku ale po wniknięciu, analizie, zagraniu w grę na dobrym sprzęcie i śłuchaniu w aucie zmieniłem zdanie 
NO CD = NO SALE
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Tak, tak, podobijajcie offtopem wątek Wawrzyńca z kolejnym pseudodziełem tego lamiarza
Do moich super-ultra-mego-ekstra wątków to się nawet nie zagląda żeby podyskutować o pogodzie 
-
Templar
Bo Wawrzek to Człowiek-Zło, a zło przyciąga wszystkich ludzikiedyśgrześ pisze:Tak, tak, podobijajcie offtopem wątek Wawrzyńca z kolejnym pseudodziełem tego lamiarzaDo moich super-ultra-mego-ekstra wątków to się nawet nie zagląda żeby podyskutować o pogodzie
fakt, moja kulpa. temat o tej padlinie powinien od razu wlecieć do działu oftopu żeby go nie podbijać.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Templar pisze:Bo Wawrzek to Człowiek-Zło, a zło przyciąga wszystkich ludzi

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
a w filmie ta muzyka brzmi beznadziejnie.Tomek pisze:Muzyka zacna, nie przeczęGhostek pisze:Bzdurę totalną tutaj Tomku starasz się nam sprzedać. Zajrzyj chociaż na nasz rodzimy rynek i posłuchaj ścieżki Grześka Ciechowskiego do Wiedźmina. Film słaby, ale muzyka zacna. Ileż tam ciekawych rozwiązań niekoniecznie orkiestrowych było? No multum!Jeden z świeższych score'ów w filmówce, pewnie dlatego, że wziął się za to kompozytor spoza niej
Jednak to totalny wyjątek od reguły, takie nieco kuriozum bo i film nieco kuriozalny był.
Aha, może jednak opuśćmy ten temat bo na scory pokroju tego to lepiej zwyczajnie spuścić zasłonę milczenia.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński