Alexandre Desplat - Godzilla (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Alexandre Desplat - Godzilla (2014)

#586 Post autor: hp_gof » ndz maja 25, 2014 17:59 pm

Jeśli film Jolie będzie dobry, to obstawiam noma za "Unbroken". Jednak biorąc pod uwagę popularność "Grand Budapest Hotel", to jeśli nie przeszkodzi bardzo odległa od ceremonii premiera, to jest to perfekcyjnie zasłużona nominacja. I największe spośród nominacji Desplata w ostatnich latach szanse na wygraną. Ale wszystko zależy od konkurencji. Za wcześnie, żeby prorokować.
Za blockbustery nominacji za muzykę nie dają, chyba że jest to jeden z faworytów całej ceremonii, który zgarnia nomy za wszystko. Godzilla do takich tytułów z pewnością nie należy.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#587 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 25, 2014 18:04 pm

hp_gof pisze:Za blockbustery nominacji za muzykę nie dają, chyba że jest to jeden z faworytów całej ceremonii.
Bez przesady, a "Skyfall" czy "Inception" to co? Chociaż szczerze, rzeczywiście jeżeli chodzi o blockbustery to co do nominacji nie jestem 100% pewny. Ale też widzę, że ludzie jednak złapali jakiegoś bakcyla na ten score, a więc nom może być. Przy czym wiadomo na drodze, także do rewolucji, znowu może stanąć ON. Nie zapominajmy "Interstellar" (ja jakby co nie pozwolę) i jeżeli ma być wśród nominacji jedno wolne miejsce dla blockbusterów to liczę, że to Niemiec je zajmie. 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#588 Post autor: Paweł Stroiński » ndz maja 25, 2014 18:27 pm

Incepcja i Skyfall miały dużo lepsze recenzje od Godzilli.

hp_gof

#589 Post autor: hp_gof » ndz maja 25, 2014 18:32 pm

I miały po kilka nominacji w innych kategoriach. A Incepcja to nawet za najlepszy film. A internetowe komentarze dotyczące scoru się nie liczą. Przy Oscarach za muzykę nie liczy się na pierwszym miejscu muzyka, tylko film, nie wiedziałeś? ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#590 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 25, 2014 18:36 pm

Tak, tak wiem. Nie musicie mi przypominać. :P A zresztą nawet jak nie będzie nominacji to ta Godzilla jeden cel osiągnęła: Od pewnego czasu, ani nie Hans Zimmer, ani Brian Tyler, ale Alexandre Desplat jest najbardziej HOT nazwiskiem na forum. I wszędzie go pełno :D

hp_gof

#591 Post autor: hp_gof » ndz maja 25, 2014 18:39 pm

Sorry, Desplat jest HOT nazwiskiem nawet bez tej Godzilli. Zasłużył sobie na to wieloletnią pracą i dobrymi scorami ;) A 40 stron wątku Godzilli to nic w porównaniu z kilka razy większą ilością w grafomańskich wątkach Hansa... :roll:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#592 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 25, 2014 18:49 pm

Toż przecież napisałem, że chodzi mi o ten moment, a nie całokształt. Właśnie teraz Desplat jest najbardziej popularnym kompozytorem na forum. Nie tylko jego wątki są na szczycie forum, ale też zaczyna się nim offtopić w innych wątkach. I już zaczyna nawet służyć jako argument w piaskownicowych przepychankach. Wypisz wymaluj wszystko to są symptomy największej popularności na tym forum. :)

hp_gof

#593 Post autor: hp_gof » ndz maja 25, 2014 18:50 pm

No ale taki moment to jest ostatnio co drugi miesiąc, bo ciągle coś wydaje ;) Tyle, że tam gdzie jest więcej hejtu, tam temat nośniejszy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#594 Post autor: Adam » ndz maja 25, 2014 21:21 pm

hp_gof pisze:Adaś tak się przejął hejtowaniem Olka, że jego telegramy dochodzą z pięciodniowym opóźnieniem ;)
hp_gof pisze:Sony mi właśnie odpisało, że płytka będzie dostępna w Polsce dopiero od 10 czerwca...
"Adaś" umie czytać i dlatego napisał Ci korektę, że płyta będzie dopiero od 17.06, a nie od 10.06 :) także znów szpileczką nie trafiłeś :D ale temat o tej miernocie płytowej i filmowej podbity do góry, i to się liczy :P
#FUCKVINYL

hp_gof

#595 Post autor: hp_gof » ndz maja 25, 2014 22:08 pm

Excuse me? Napisałeś, że 10-ego. Masz niebywale krótką pamięć.
Adam pisze:telegram dla HPka i Pawła - score u nas od 10.06 w Sony za 4 dyszki.
Adam pisze:"Adaś" umie czytać i dlatego napisał Ci korektę, że płyta będzie dopiero od 17.06, a nie od 10.06 :) także znów szpileczką nie trafiłeś :D ale temat o tej miernocie płytowej i filmowej podbity do góry, i to się liczy :P
Ten temat to raczej Ty podbijasz, ja tylko dementuję niektóre wypowiedzi ;)

Templar

#596 Post autor: Templar » ndz maja 25, 2014 22:13 pm

Adaś widzę, że postanowił lisa przebić w failach w tym roku :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#597 Post autor: Adam » ndz maja 25, 2014 22:14 pm

a jakie lisu miał fejle? :)
#FUCKVINYL

Templar

Alexandre Desplat - Godzilla (2014)

#598 Post autor: Templar » ndz maja 25, 2014 22:18 pm

Adam pisze:a jakie lisu miał fejle? :)
Wpisz w wyszukiwarce "lisu fail" i trochę tego znajdziesz, ale spoko, Ty dziś przebijasz wszystko :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#599 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 26, 2014 23:02 pm

OK, gdyż widzę, że może w używaniu Godzilli jako maczugi stałem się w pewnym sensie specjalistą, więc jeżeli kogoś tym uraziłem to najmocniej przepraszam. Tym bardziej, że np. dzisiaj dwa razy słuchałem ten score. I zaczynam go w niektórych momentach doceniać. Początek i końcówka mi się naprawdę podoba i choć może nie tupię nóżką, a w garnku dalej nie ma ani jednego obranego ziemniaka, to jednak temat jest i jestem go w stanie wychwycić.

Bardzo mnie intryguje jak Wojtek poradzi sobie z tym trudnym zadaniem?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#600 Post autor: Wojteł » pn maja 26, 2014 23:06 pm

Mnie też to bardzo intryguje :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

ODPOWIEDZ