Alan Silvestri - The Avengers

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Alan Silvestri - The Avengers

#526 Post autor: Templar » ndz maja 06, 2012 20:43 pm

441,5 mln $ w pozostałych krajach :o :o :o W sumie 641,8 mln $ po 3 dniach, ale miazga, jest szansa na wynik Titanica.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#527 Post autor: Mystery » ndz maja 06, 2012 20:46 pm

Avengersi pobiją Titanica i Avatara ? bez żartów :shock:
Po 4 dniach będą już mieli 1/3 wpływów Titanica, więc zobaczymy, a że konkurencja słaba, a opinie i recki dobre, więc może być ciekawie. Na razie, ogromnym sukcesem i pewnie celem, będzie wejście do pierwszej trójki filmów, które przekroczyły 600 mln, później się zobaczy czy dojdzie do sytuacji pogoni za Titanikiem. Oczywiście, mowa tu tylko o rynku w Stanach.
jak mówiłem , że to będzie najlepszy hero film to się wszyscy śmiali :shock:
To, że zarobił taką kasę, to nie znaczy, że jest najlepszy :P

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#528 Post autor: Tomek » ndz maja 06, 2012 20:51 pm

Widzisz Bladu, bo wszystko na tym świecie ma swoją przeciwwagę i widocznie na tym forum tą rolę muszę pełnić ja :mrgreen:

A tak na poważnie, to nie podoba mi się, że w obecnych czasach wartość filmu mierzy się jego box-officem. Ta moda przyszła z USA, gdzie film mierzy się jego wynikiem pierwszo-weekendowym.
Obrazek

Mefisto

#529 Post autor: Mefisto » ndz maja 06, 2012 21:25 pm

Tomek pisze: Ciekawe jakie to będzie miało znaczenie jak za 2-3 lata nikt o tym filmie nie będzie już pamiętał ;-)
Tjah, szczególnie jak za 2-3 lata będą wchodziły jego kolejne sequele :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#530 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 07, 2012 01:59 am

Tomek pisze:A tak na poważnie, to nie podoba mi się, że w obecnych czasach wartość filmu mierzy się jego box-officem. Ta moda przyszła z USA, gdzie film mierzy się jego wynikiem pierwszo-weekendowym.
Wiń za to Lucasa i Spielberga, gdyż to od nich się zaczęło. A co do wyniku "Avengersów" to wcale się nie zdziwię jak w Europie i reszcie świata już takiego hiper szału nie będzie. Chociaż wszystko zależy od Templara. :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#531 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 02:04 am

Wawrzyniec pisze:A co do wyniku "Avengersów" to wcale się nie zdziwię jak w Europie i reszcie świata już takiego hiper szału nie będzie. Chociaż wszystko zależy od Templara. :P :wink:

No napisałem wcześniej, że poza USA ma już 440 mln $ (+200 z USA), w 12 krajach padły rekordy, będzie grubo 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#532 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 07, 2012 02:16 am

To wiem. Chodzi mi o to, że Tomek zarzuca Tobie, że napędzasz machinę hollywoodzką. Więc jestem ciekaw czy w tych wszystkich 12 krajach byłeś w kinie? :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#533 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 02:28 am

Wawrzyniec pisze:To wiem. Chodzi mi o to, że Tomek zarzuca Tobie, że napędzasz machinę hollywoodzką. Więc jestem ciekaw czy w tych wszystkich 12 krajach byłeś w kinie? :P :wink:
No dobra, przyznaję się, zrobiłem sobie małą wycieczkę po świecie i w każdym mieście oglądałem Avengersów :mrgreen: W tym tygodniu jadę kolejne kraje pozwiedzać, także obserwujcie wyniki boxoffice'u ;) :mrgreen:

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#534 Post autor: kiedyśgrześ » pn maja 07, 2012 04:08 am

Templar pisze:
Wawrzyniec pisze:To wiem. Chodzi mi o to, że Tomek zarzuca Tobie, że napędzasz machinę hollywoodzką. Więc jestem ciekaw czy w tych wszystkich 12 krajach byłeś w kinie? :P :wink:
No dobra, przyznaję się, zrobiłem sobie małą wycieczkę po świecie i w każdym mieście oglądałem Avengersów :mrgreen: W tym tygodniu jadę kolejne kraje pozwiedzać, także obserwujcie wyniki boxoffice'u ;) :mrgreen:
W takim razie jak będzie po mandaryńsku : Nie ruszaj się Loki i żuć broń :!: :?: :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#535 Post autor: Adam » pn maja 07, 2012 09:40 am

zakochany w sobie Cameron za chwile będzie chciał kręcić Avengersów tylko :mrgreen:

http://www.filmweb.pl/news/SZOK!+%22Ave ... cia!-84935
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#536 Post autor: swordfish » pn maja 07, 2012 10:08 am

Tomek pisze: A tak na poważnie, to nie podoba mi się, że w obecnych czasach wartość filmu mierzy się jego box-officem. Ta moda przyszła z USA, gdzie film mierzy się jego wynikiem pierwszo-weekendowym.
Patrzy się także na oceny wystawiane przez użytkowników - na imdb.com obecnie jest to 8.8/10 (ok. 95 tys. oceniających), z czego najbardziej podoba się dzieciom i młodzieży poniżej 18 roku życia (średnia ocen 9.3/10), a najmniej osobom powyżej 45 lat (średnia 8.4/10). Obecnie tytuł znajduje się na miejscu 29. TOP 250 najlepiej ocenianych filmów, a w zestawieniu najlepszych filmów dekady 2010-2019 znajduje się na drugim miejscu zaraz za "Incepcją" Nolana.

Czy jest możliwe, że ten wskaźnik został sztucznie podciągnięty na imdb.com przez zaledwie kilka dni?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#537 Post autor: Adam » pn maja 07, 2012 10:08 am

nie :)
#FUCKVINYL

Templar

#538 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 13:44 pm

Recenzje już przed premierą były bardzo dobre, na RT teraz 93%, a było 96%, także wyniki BO nic nie zmieniły.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#539 Post autor: kiedyśgrześ » pn maja 07, 2012 14:14 pm

swordfish pisze:Czy jest możliwe, że ten wskaźnik został sztucznie podciągnięty na imdb.com przez zaledwie kilka dni?
Oczywiście, że tak, z tym, że trzy dni temu ocena na IMDB była równie wysoka, 30 000 mniej oddanych głosów, na giełdzie to się nazywa High Frequency Trading i służy sztucznemu kształtowaniu cen akcji, nie widzę problemu w stosowaniu podobnych algorytmów na tego typu portalach, jeśli może się to przełożyć na pieniądze, a przecież się przekłada :)

Ile osób na tym forum orientuje się, że był pomysł, żeby na NASDAQu notować blockbustery, pomysł wróci :)

Niestety w tym wypadku mamy raczej do czynienia z fenomenem "reformy edukacyjnej Buzka", a przecież nie on wymyślił, że im podatnik (widz) mniej kuma tym lepiej, w stanach to się zaczęło za Reagana :)

Korzystając z okazji przypomnę się jeszcze raz, dla mnie jest to widowisko dla upośledzonych intelektualnie :)
Wcześniej zapomniałem wspomnieć, że to… chyba Bladu miał rację, grupę trzyma w kupie Kapitan Ameryka.

Na koniec dodam, że rozszerzone wydanie Intrady jest OK. Jak ktoś lubi Sylvestra to będzie miał z tych underscoreów jakąś frajdę, ja mam :) Do tego koszmarku i tak nic lepszego nie dało się napisać :) Nie da się napisać fajnej muzy pod scenę w której ruda laska wzywa nordyckiego boga okutego w rogi co by się nie ruszał i rzucił broń, ta broń to kij wyposażony w niebieskie świecidło na każdą okazję :) Do końca życia nie zapomnę tego tekstu :)
Obrazek

Templar

#540 Post autor: Templar » pn maja 07, 2012 21:54 pm

Mystery Man pisze:Batman nie ma szans na takie otwarcie.
Oj, myślę, że Batman pobije ten rekord, Mroczny Rycerz miał 158 mln, a teraz jeszcze większy hype będzie (już jest :P), także może być teraz ponad 200. A jeśli mu się to uda to wynik będzie robił jeszcze lepsze wrażenie, bo Avengersi są w 3D, a Batman w 2D ;)

ODPOWIEDZ