PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: PIRATES OF THE CARIBBEAN 4 - HANS ZIMMER

#496 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 12, 2011 00:08 am

Ostre słowa. Oj, chyba będę musiał sam przesłuchać ten score i to przed oglądnięciem filmu, aby samemu sobie wyrobić zdanie. W sumie na filmie mi nie zależy, to czemu nie.
Czasami niektóre soundtracki zyskują za drugim, trzecim razem jak je przesłuchamy. Przynajmniej tak u mnie jest :) Więc może warto spróbować :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#497 Post autor: hp_gof » czw maja 12, 2011 00:16 am

No właśnie przesłuchałem już kilka razy i faktycznie, trochę lepiej. Ale nadal słabo w stosunku do oczekiwań...

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#498 Post autor: Marek Łach » czw maja 12, 2011 00:48 am

O matko, nawet fani RCP po tym jadą? Czyli to by było na tyle, jeśli chodzi o rzekomy powrót Zimmera do formy... :(

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#499 Post autor: Ele » czw maja 12, 2011 00:58 am

Marek Łach pisze:O matko, nawet fani RCP po tym jadą? Czyli to by było na tyle, jeśli chodzi o rzekomy powrót Zimmera do formy... :(

No niestety, nawet fani. Okropny score. Nie zamierzam drugi raz w ogóle nawet do tego podchodzić. Wolę słuchać muzyki która nie wywołuje u mnie odruchu wymiotnego.

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#500 Post autor: Arthur » czw maja 12, 2011 00:59 am

Zimmer sobie żarty robi, dawno takiego gówna nie słuchałem.
Początek i koniec to ctrl+c i ctrl+v. Gitarowy duet nie pasuję po prostu, może do innego rodzaju muzyki ewentualnie. On Strager Tides to każdy kompozytor w pół dnia by wymyślił. Marmaids też katastrofalne, Blackbeard i Mutiny już zapowiadają technoklęskę. Pare lat zajmie mu naprawienie reputacji.

Ele, tak właśnie też chciało mi się żygać słuchając tego. Wahałem się czy iść na film, teraz już jestem pewien.

1/5 niech się wstydzi
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#501 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 12, 2011 01:05 am

czoug pisze:Pare lat zajmie mu naprawienie reputacji.
Rety nie dramatyzujmy, już za rok mamy "The Dark Knight Rises", po drodze "Sherlock Holmes 2" i już pozamiatane. Każdemu się trafiają gorsze score'y. Jakoś reputacja Shore'a po ostatnim roku wielce nie ucierpiała.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#502 Post autor: Adam » czw maja 12, 2011 09:08 am

a Wawrzyniec będzie znów wszystkim udowadniał że wiecie rozumiecie to są dobre scory i Hans nie schodzi poniżej dobrego poziomu przecież i co Wy od niego chcecie :mrgreen:
A jak już będzie w totalnym osamotnieniu w swoich tezach to będzie że no dobra jeden projekt średni.. :mrgreen:

ja jeszcze nie słuchałem, więc powrócę z moją opinią za niedługo :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#503 Post autor: Mystery » czw maja 12, 2011 09:55 am

No, no, myślałem, że ja zareagowałem za ostro, a tu proszę, gówno i wymiociny :wink: Czyż trzeba lepszej rekomendacji :) Nie wiem jak tam w filmie, ale pomysł z Latynosami w tym scorze raczej tu Hansowi nie wypalił.

Awatar użytkownika
Ele

#504 Post autor: Ele » czw maja 12, 2011 11:02 am

Akurat Hansa reputacja dużo na tym nie straci, bardziej Margesson.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#505 Post autor: Tomek » czw maja 12, 2011 11:11 am

Tak, akurat ktoś poza kilkoma maniakami filmówki zna nazwisko Matthew Margesona... Na tym właśnie polega ghostwriting.
Wawrzyniec pisze: Rety nie dramatyzujmy, już za rok mamy "The Dark Knight Rises", po drodze "Sherlock Holmes 2" i już pozamiatane. Każdemu się trafiają gorsze score'y. Jakoś reputacja Shore'a po ostatnim roku wielce nie ucierpiała.
Ale nie rozumiem, w jakim celu jest tu przytaczany Howard Shore, twórca wokół którego oczekiwania i baza fanów jest zupełnie inna.

Nie dramatyzujmy... Skoro fani RCP twierdzą, że to kupa, to jedyne co można powiedzieć, to to że mamy do czynienia z dramatycznym regresem formy Zimmera. A z resztą, mówię to przecież (i się powtarzam jak głupi :) już od kilku sezonów.

Obawiam się Wawrzek, że pozostaniesz sam na placu boju tym razem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#506 Post autor: Mystery » czw maja 12, 2011 11:35 am

Ele pisze:Akurat Hansa reputacja dużo na tym nie straci, bardziej Margesson.
Ale i tak dla 99% słuchaczy będzie to muza Hansa. Zresztą Hans przecież wszystko tam kontroluje i zatwierdza, także wiedział co tam Margesson pichci i sam przypieczętował to swoim nazwiskiem.

Awatar użytkownika
Ele

#507 Post autor: Ele » czw maja 12, 2011 12:13 pm

Zdaje sobie z tego sprawę... I nie mam zielonego pojęcia jak HZ mógł to zatwierdzić.

Daję trzecią czy nawet czwartą szansę temu score-owi. Ja pieprzę... wydaje mi się nawet że jedynka lepiej brzmi! I chyba tylko to gitarowe granie nie męczy w porównaniu do reszty. Z kolei utwór Mermaids pokazuje jak w prosty sposób zepsuć dobry utwór. Początek, pierwsze minuty - świetne. A ta rąbanka na końcu to po prostu masakra. Sam Margesson przecież pisał lepsze utwory akcji.

Po dłuższym zastanowieniu, to 1/5 mogę dać.

Pokemon
Parkingowy przed studiem nagrań

#508 Post autor: Pokemon » czw maja 12, 2011 12:56 pm

Wtrącę swoje dwa, zupełnie nieistotne gorsze, jeżeli pozwolicie. Czuję po prostu taką potrzebę. Zatem, oto grosze: muzyka do nowych piratów to gówno. Wielkie, dymiące gówno. Słuchając tego czegoś, czułem się jak Laura Dern, grzebiąca w wielkiej kupie triceratopsa. Koszmarny, beznadziejny, asłuchalny rzyg, brzmiący jak syntetyczne demo i to takie w bardzo wczesnym etapie produkcji. Najgorszy score jaki słyszałem od dawien dawna, bełt nad bełty. 1,5/5. Ani grama więcej. A ta połówka za gitarki, których nie lubię, ale z szacunku do muzyków daje.

Omijać szerokim łukiem! Posłuchać "Priesta", albo któregokolwiek Sato. Kurde, czegokolwiek, nawet Modern Talking. Wybaczcie tę agresję, ale naprawdę jestem zły na to, jaki shit próbuje się ludziom wcisnąć. A jak widziałem na kilku forach - łykany jest one ze smakiem. Damn.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#509 Post autor: Adam » czw maja 12, 2011 12:57 pm

:o :mrgreen: Pokemon zniszczył 8) ejj Panowie bo mi smaka psujecie na ten score :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#510 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 12, 2011 13:11 pm

Jest na prawde ostro i fekalnie, musze przyznac. Oj, chyba bede musial ten score przesluchac przed ogladnieciem filmu, aby moc samemu obiektywnie ocenic co i jak jest na rzeczy. Chociaz wiadomo rola muzyki w filmie tez jest wazna i tez wplywa na ocene koncowa.

ODPOWIEDZ