MARC STREITENFELD - PROMETHEUS (2012)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Ridley Scott & Streitenfeld - PROMETHEUS (2012)
Wiadomo,że minusów jest tam sporo łącznie z dzieciakami na bitwie.
Ale mimo wszystko jak to u Scotta zawsze bywa, pod względem wizualnym film był bez zastrzeżeń. Ba, posiadał naprawdę dobre zdjęcia. I w sumie patrząc na zwiastuny i fotki z "Prometeusza" widać, że jeżeli chodzi o oprawę wizualną to jednak Scott dalej trzyma wysoką formę i tego nie zapomniał, ani się nie oduczył. Tylko to podejście do oprawy muzycznej martwi, gdyż regres jest i to spory.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Starcze zwapnienie błon bębenkowych, szkoda.Wawrzyniec pisze:
To, że Sir Ridley ma gdzieś nasze opinie to wiadomo.Dziwić może jedynie fakt, że po "Robin Hoodzie", który był po prostu źle zilustrowany Scott dalej pozostaje przy Streitenfeldzie i najwyraźniej podoba mu się jego muzyka. Tym bardziej, że filmy Ridley mogły się zawsze bardzo dobrymi, jak nie genialnymi i wybitnymi oprawami muzycznymi pochwalić.
Skąd nagle taka zmiana, to jest niepokojące.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Strasznie to przykre.
I niestety chyba rodzinnego, gdyż też trudno mi sobie skojarzyć, kiedy ostatnio jakiś dobry podkład muzyczny słyszałem u jego brata.

A tym bardziej przykre, że Ridley mimo wszystko dalej zajmuje 4 pozycję na mojej liście moich naj naj naj reżyserów.

A tym bardziej przykre, że Ridley mimo wszystko dalej zajmuje 4 pozycję na mojej liście moich naj naj naj reżyserów.
w 95Wawrzyniec pisze:Strasznie to przykre.I niestety chyba rodzinnego, gdyż też trudno mi sobie skojarzyć, kiedy ostatnio jakiś dobry podkład muzyczny słyszałem u jego brata.
![]()
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Crimson Tide" ma się rozumieć, ale "Spy Game" miało w sumie całkiem fajny score.
Spy Game było świetne, jeden z najlepszych soundtracków HGW.Wawrzyniec pisze:"Crimson Tide" ma się rozumieć, ale "Spy Game" miało w sumie całkiem fajny score.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Od 13 minuty Ridley ściemnia trochę na temat muzyki do "Prometeusza":
http://www.youtube.com/watch?v=610TmUyG ... embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=610TmUyG ... embedded#!
O będą jaja jak Lindelof odwali fuszerkę z Kowbojów i obcych 

- Wojteł
- John Williams
Fajny akcent. Marc has done very nice scoooo fo us
A tak w ogole, to załamka: Z Goldsmithem dwa filmy, a ze Streitenfeldem juz piąty
a z Hansem takie ładne efekty mieli, to musi wziąć tę lamę 

A tak w ogole, to załamka: Z Goldsmithem dwa filmy, a ze Streitenfeldem juz piąty

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Hannibal... Black Hawk Down... 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
i tym sposobem prowokujecie tutaj kolejny oftop i elaborat Pawła pod tytułem "dlaczego to biedny Hans już nie pracuje z tyranem Ridlejem" 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale dlaczego wprowadzasz w błąd
Przecież Zimmer wcale się jakoś ze Scottem nie pokłócił, nie są na siebie obrażeni. Zimmer dalej uważa go za swojego przyjaciela. Po prostu Zimmer przy "Królestwie Niebieskim" chyba sam doszedł do wniosku, że będzie lepiej, aby ktoś inny stworzył tę muzykę. Dlaczego później te drogi się znowu nie zeszły, tego nie wiem i ubolewam każdego dnia i każdej nocy. Ale nie ma w tym nic z wielkiej sprzeczki, obrażania się, jakby to Adam sobie widział.
A po za tym na razie o muzyce wiemy tylko, że jest "nice", więc akurat poofftopić nie zaszkodzi.

A po za tym na razie o muzyce wiemy tylko, że jest "nice", więc akurat poofftopić nie zaszkodzi.

a gdzie ja napisałem że się ktoś obraził i czym niby w błąd wprowadzam?
a to czy tak było, to ewentualnie wyjaśni Paweł 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to co ja napisałem nie wystarcza? Jam słyszał taką wersję. A co w ostateczności przekonało Scotta do Streitenfelda, pozostanie taką samą zagadki jak te tajemnice związane z Mary Celeste.
Wiadomo, że Streitenfeld pracował przy wcześniejszych score'ach do filmów Scotta, więc ten go znał. Ale więcej nie wiadomo i nigdy się nie dowiemy

Wiadomo, że Streitenfeld pracował przy wcześniejszych score'ach do filmów Scotta, więc ten go znał. Ale więcej nie wiadomo i nigdy się nie dowiemy