PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: PIRATES OF THE CARIBBEAN 4 - HANS ZIMMER

#451 Post autor: Adam » pn maja 09, 2011 14:35 pm

a kompozytor powinien być uniwersalny ;-) ;-) :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#452 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 09, 2011 14:37 pm

Przecież napisałem, że video nie dla każdego.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#453 Post autor: Adam » pn maja 09, 2011 14:38 pm

a ja że szkoda że nie ;-) ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#454 Post autor: Mystery » pn maja 09, 2011 23:19 pm

Kolejny kawałek do odsłuchu "On Stranger Tides":
http://www.indabamusic.com/opportunitie ... pportunity

WTF :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#455 Post autor: Koper » pn maja 09, 2011 23:22 pm

Pomijając fakt, że brzmi jakby był pisany do kolejnego sequela "Kodu da Vinci" :P i zero w nim klimatu pirackiego to nie jest taki najtragiczniejszy. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#456 Post autor: DanielosVK » pn maja 09, 2011 23:27 pm

Co to ma być? Za grosz w tym klimatu. Da się posłuchać, bo jest i patos i melodia, ale ogólnie to to nie jest nic specjalnego...
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#457 Post autor: Mystery » pn maja 09, 2011 23:35 pm

Jestem wręcz zniesmaczony miałkością utworu noszącego w dodatku nazwę samego filmu :) To nie może być utwór Hansa. Na jego stronie widnieje wpis "Most of the credits go to Matthew Margeson" i już słychać, że to raczej prawda....

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#458 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 09, 2011 23:37 pm

O to ten gość od Tylera, to powinniście być raczej zadowoleni :mrgreen: :wink:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#459 Post autor: Tomek » pn maja 09, 2011 23:43 pm

Mystery ostatnio pisał, że Battle LA to jednak nie przejdzie do klasyki filmówki ;-)

A tak na serio, to jakiś okrutny żart z tym Margesonem? Hans niedługo będzie tylko błogosławił swoim nazwiskiem filmy i albumy, a muzyki będzie tworzył coraz mniej. Czyżby moja teoria o zupełnym wypaleniu twórczym była prawdą?
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#460 Post autor: Paweł Stroiński » pn maja 09, 2011 23:48 pm

Piraci zawsze byli w mniejszości pracami Hansa. Od pewnego czasu tak jest z wszystkim Bruckheimerami. Okazuje się, że Król Artur to w zasadzie Rupert Gregson-Williams i Steve Jablonsky.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#461 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 09, 2011 23:49 pm

Tomek pisze:Czyżby moja teoria o zupełnym wypaleniu twórczym była prawdą?
Odpowiedź: NIE! To tylko niepotrzebny sequel serii, do której w sumie i tak Zimmer nie za bardzo chciał wracać, ale pewnie ze względu na znajomość z Bruckheimerem się za to zabrał, ale bez jakiejś szczególnej motywacji.

Przy "Inception" był zmotywowany i proszę jaki rewelacyjny efekt otrzymaliśmy. Teraz zaś pewnie myślami jest już przy "The Dark Knight Rises". Wszystko zależy od projektów, o jakimś wypaleniu twórczym nie ma mowy!

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#462 Post autor: Mystery » pn maja 09, 2011 23:54 pm

Tomek pisze:A tak na serio, to jakiś okrutny żart z tym Margesonem? Hans niedługo będzie tylko błogosławił swoim nazwiskiem filmy i albumy, a muzyki będzie tworzył coraz mniej. Czyżby moja teoria o zupełnym wypaleniu twórczym była prawdą?
W Additional Music widnieje, Matthew Margeson, Geoff Zanelli, Tom Gire, John Sponsler, Jacob Shea, Nick Phoenix, Thomas Bergersen i Guillaume Roussel, z czego najwięcej wg jednego z forumowiczów miał zrobić ten pierwszy :D
Ogólnie ekipa słabsza niż przy "trójce", nie ma Balfe, Jackmana, Örvarssona czy Glennie-Smitha i efekty tego niestety słychać.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#463 Post autor: Tomek » pn maja 09, 2011 23:59 pm

Ej, no Wawrzyńcze, tak rzeczy nie można tłumaczyć :) Bez przesady :) Wychodzi na to z Twojej logiki, że Zimmerowi udaje się jeden score na 2-3 lata a resztą nie trzeba się przejmować, bo to rzeczy, które Zimmera "nie zainspirowały" i to była taka robota na odwał.

Wiesz co by Goldsmith albo Poledouris zrobili, jakby dostali do zrobienia taki film (nawet jak jest niepotrzebny i dajmy na to nie udany) jak "Piraci 4"? Zmiażdżyli by konkurencję :) A oni byli urobieni po pachy pracując przy wielu projektach rocznie tak jak Hans a może i bardziej. Różnica jest chyba tylko taka, że oni tworzyli całe kompozycje, Hans w dobie obecnej robi jakiś tam temat, zaprasza do współpracy prominentną postać ze świata muzyki rozrywkowej, pozostaje w światłach fleszów, udziela wywiadów, pokazuje się na premierze, przykleja swoje nazwisko na okładce płyty a całą resztę brudnej roboty zostawia takim Margesonom dzisiejszej filmówki. Ot cały mechanizm manufaktury.
Mystery Man pisze: W Additional Music widnieje, Matthew Margeson, Geoff Zanelli, Tom Gire, John Sponsler, Jacob Shea, Nick Phoenix, Thomas Bergersen i Guillaume Roussel, z czego najwięcej wg jednego z forumowiczów miał zrobić ten pierwszy :D
Ogólnie ekipa słabsza niż przy "trójce", nie ma Balfe, Jackmana, Örvarssona czy Glennie-Smitha i efekty tego niestety słychać.
Przy tylu luda za Chiny ludowe nigdy nie powstanie spójna wizja muzyki. Nie ma na to szans :) W ogóle to są dla mnie zupełne anonimy. Sorry, dla mnie to już zupełne wypaczenie.
Obrazek

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#464 Post autor: DanielosVK » wt maja 10, 2011 00:02 am

Niestety muszę się poniekąd podpisać pod Tomkiem. :(
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#465 Post autor: Paweł Stroiński » wt maja 10, 2011 00:13 am

Czy ja jestem jedyną na tym forum osobą, której ten score w ogóle nie obchodzi? Przesłuchać przesłucham oczywiście, ale ja po prostu nie oczekuję nic dobrego i mam ten score zupełnie gdzieś od momentu, kiedy się o nim dowiedziałem... jakieś rok temu?

ODPOWIEDZ