Jan Duszyński - Jack Strong (W. Pasikowski)
-
hp_gof
Re: Jan Duszyński - Jack Strong (W. Pasikowski)
Prawidłowo, świadomy konsument
Płacimy kompozytorom za dobrze wykonaną pracę 
nigdzie płyty ni ma w stacj.sklepach 
NO CD = NO SALE
I bez dialogów ciężko się tego słucha. Dużo akcji? Dużo to jest underscoru, z action scoru dosłyszałem się tylko jednego kawałka "Pracowałem dla obcego wywiadu". Ładne są solówki na trąbkę, ale ogólnie wszystko to jakieś średniawe i bez polotu, trochę taki Morricone dla ubogich.hp_gof pisze:Dość ciężko się tego słucha. Zwłaszcza, że naprzemiennie leci dialog i muzyka, dialog i muzyka... Gdybym miał w mp3 to bym sobie pousuwał śmieci i by było jakoś lepiej. Ale to już niestety dla mnie dyskwalifikuje płytę jeśli chodzi o zakup. Muzykę ciężko mi jest ocenić po jednym odsłuchu, na pewno nie jest jakaś super charakterystyczna, jest dużo akcji, oczywiście plusem jest to że jest na orkiestrę i ładnie brzmi, czego jak na warunki polskie często nie doświadczamy. Pokłosie jednak miało to coś, ale to był zupełnie inny film. Muszę chyba poczekać na sam score i obejrzeć film.
a ja już wiem czemu każdy utwór oddziela dialog
sprawa prosta - każdy track zaczyna się tak samo w zasadzie, albo akordy basu albo fortepian, i rozdzielenie dialogami to zabieg mający na celu oszukanie ucha że wszystko jest takie same.. jak ktoś nie ma doświadczenia to się na to złapie, ale tak? sorry Winnetou 
NO CD = NO SALE
-
Templar
W IMAKSie będzie ten filmu puszczany
Tylko nie mogę znaleźć informacji od kiedy, wszędzie się chwalą widownią z pierwszego weekendu i dodają info o tym IMAKSie.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
a zapomniałem, fajna muza, kiedyśgrześ style
z drugiej strony wydawnictwo z tymi dialogami koszmarne, dlatego koszmarne, bo dialogi koszmarne 
ps. jak ten oldschool sprawdza sie w filmie?
ps. jak ten oldschool sprawdza sie w filmie?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wszystko w ciągu najbliższej godziny się okaże
.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Dla zainteresowanych właśnie opublikowałem recenzję score i wywiad z kompozytorem, jaki przeprowadziłem kilka tygodni temu.