BASIL POLEDOURIS - dyskografia
Re: BASIL POLEDOURIS - dyskografia
prędzej Jesus znów zstąpi na nasz ziemski padół, niż wyjdzie na nowo jakaś płyta wydana przez MCA 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie, "wiernych fanów". I ja tak np. usłyszałem wiele pozytywnego o "Quigleyu" czy jak to tam się nazywa, że taka super kultowa praca i... Score w porządku i nic więcej. A ten jakiś score o surferach o którym Koper wspominał, to dla mnie zdecydowanie gorszy od "Soul Surfera" Beltramiego.Mystery pisze:Bez przesady, myślę, że taki Polowanie na Czerwony Październik czy Robocop również mają swoich wiernych fanów.Paweł Stroiński pisze:I to tak naprawdę przez słownie jedną ścieżkę w historii kina...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Zapewne chodzi o Big Wednesday. Sam score trochę nudny i męczący (ale to wina montażu płyty, chociaż ja miałem jakiegoś complita od Kopra. Nie wiem w sumie co to za wydanie było, ale polowa tracków wydawał mi się zbędna), ale tematy i muzyczny finał bardzo przyjemne i stosunkowo często doń wracam 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak to było "Big Wednesday". Byłem wtedy w fazie na "Soul Surfera" i tego typu klimaty to mi to Koper podsunął i właśnie byłem raczej zawiedziony z tego co usłyszałem.
Ale bałem się do tego przyznać.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
A mnie zawiódł Soul Surfer, bo dla niektórych geniusz i score roku, a dla mnie ładna i klimatyczna muzyka. I tylko tyle. Taka tam ciekawostka, o której za dwa lata nikt nie będzie pamiętał.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A to ciekawe, bo Big Wednesday to porządna symfonika, której dane było powstać też dzięki williamsowym Star Wars - po ich sukcesie symfonika powróciła do łask i Millius mógł u producentów przepchnąć pomysł na taki score, jaki jest (im się marzyli Beach Boys etc.). Jasne, że wydanie jest za długie i psuej pozafilmowy odbiór, ale to jedyne jakie jest. A sam score ma tak fajne kawałki, że źle by się stało, gdyby w ogóle nie został wydany.Wawrzyniec pisze:Tak to było "Big Wednesday". Byłem wtedy w fazie na "Soul Surfera" i tego typu klimaty to mi to Koper podsunął i właśnie byłem raczej zawiedziony z tego co usłyszałem.Ale bałem się do tego przyznać.
To inne klimaty niż delikatny, hawajsko-dziewczęcy

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rpU#t=200s
czy tu:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Vp8#t=139s
A co do Farewell to the King, na które narzekałeś. Cóż: Main Title + Battle Montage + War is Over i dla mnie nie ma więcej pytań.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Tutaj!Mystery pisze:Bez przesady, myślę, że taki Polowanie na Czerwony Październik ma swoich wiernych fanów.

PS. Nie zapominaj, że dla Pawła i tak lepsze jest Crimson Tide

Reszta muzyki (spoza oficjalnego albumu) jest ewidentnie słabsza, głównie tzw. filler, więc nie wiem czy kompletne/rozszerzone wydanie jest potrzebne. Jednak najpiękniejsze dla tej ścieżki, to fakt, że można ją kupić w PL od kilku lat za 19 złociszykiedyśgrześ pisze:Oczywiście, MegakultyPolowanie czeka na kompletne wydanie

Farewell to the King, Flesh + Blood, The Hunt For Red October, Lonesome Dove, Quigley Down Under.Paweł Stroiński pisze:I to tak naprawdę przez słownie jedną ścieżkę w historii kina...
zzamiast ostatniej robocop. i tak, to wtedy prawdziwa lista zasług.
#FUCKVINYL
Nie liczy się, nie ma mediamarktTomek pisze:Tutaj!Mystery pisze:Bez przesady, myślę, że taki Polowanie na Czerwony Październik ma swoich wiernych fanów.![]()

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ja chce mieć tego "fillera" na płycieTomek pisze:Reszta muzyki (spoza oficjalnego albumu) jest ewidentnie słabsza, głównie tzw. filler, więc nie wiem czy kompletne/rozszerzone wydanie jest potrzebne. Jednak najpiękniejsze dla tej ścieżki, to fakt, że można ją kupić w PL od kilku lat za 19 złociszykiedyśgrześ pisze:Oczywiście, MegakultyPolowanie czeka na kompletne wydanie

http://www.youtube.com/watch?v=UmMu8we5P8k&list=UL