Marco Beltrami - Soul Surfer

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Jak oceniacie ten score?

1
0
Brak głosów
1.5
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
2.5
0
Brak głosów
3
1
8%
3.5
2
17%
4
5
42%
4.5
3
25%
5
1
8%

Liczba głosów: 12

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

Re: Marco Beltrami - Soul Surfer

#46 Post autor: Arthur » pn maja 02, 2011 21:33 pm

Wracając do tematu, ktoś wspomoże mnie?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#47 Post autor: Koper » pn maja 02, 2011 23:21 pm

DanielosVK pisze:
bladu pisze:Beltrami nie zhańbił nazwiska
WTF? :lol:
:mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#48 Post autor: bladerunner » wt maja 03, 2011 00:02 am

czoug pisze:Wracając do tematu, ktoś wspomoże mnie?

Masz włączoną blokadę rodzicielską na google.pl ?

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#49 Post autor: Tomek » wt maja 03, 2011 11:13 am

Najlepszy Beltrami od lat, duże pozytywne zaskoczenie po serii anonimowych i zazwyczaj wtórnych ścieżek do thrillerów i horrorów ostatnich lat. "Soul Surfer" to chyba jego najlepsza praca w karierze obok "I am Dina". Muzyka bardzo tematyczna, inspirująca, atrakcyjne aranżacje z udziałem perkusji, elektroniki czy też tych hawajskich instrumentacji. Bardzo fajnie, że trwa 45 minut tylko, słucha się tego bardzo dobrze, zapewnia dobrą rozrywkę plus są też ładne, emocjonalne utwory. Można to porównać np. z poledourisowskim "Big Wednesday", ale "Soul Surfer" jest raczej ciekawszy i lepszy. Mocne ****.
Obrazek

Mefisto

#50 Post autor: Mefisto » wt maja 03, 2011 14:29 pm

Podpisuję się - duże zaskoczenie i cholernie dobra, a przy tym dająca dużo frajdy i w miarę świeża, oryginalna praca. Beltrami pozamiatał 8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#51 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 04, 2011 15:29 pm

Bardzo mnie cieszy, że nie jestem osamotniony w mej opinii na temat tej ścieżki dźwiękowej. :) Beltrami sporo zyskał u mnie tym scorem, oby więcej takich tworzył.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#52 Post autor: DanielosVK » sob maja 14, 2011 21:44 pm

Na razie jestem tylko po jednym (!) odsłuchu i już mi się ta muzyka podoba. Muzyka z klimatem i duszą, przy tym ujmująca i przyjemna w słuchaniu. Na razie bardzo mocne 4/5, z mocnymi perspektywami na 4,5/5 po większej ilości odsłuchów.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#53 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 17, 2011 03:49 am

I bardzo dobrze :) Im więcej osób pozna ten bardzo ładny score, tym lepiej. Boję się tylko, że film sam w sobie jest za mało znany i też nie wiem, na ile dobry, aby krytycy mogli zwrócić uwagę na tę muzykę. Jak dla mnie to ten score jest zdecydowanie lepszy od tych, za które do tej pory Beltrami dostał nominacje do Oscarów.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#54 Post autor: muaddib_dw » wt maja 17, 2011 10:18 am

Całkiem ładna ta muza, ale żeby jak Tomek stawiać wyżej od Big Wednesday Poledourisa to już lekka przesada.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#55 Post autor: Tomek » wt maja 17, 2011 10:24 am

Nie stawiam dużo 'wyżej' ;) , "Soul Surfer" był po prostu przyjemniejszym odsłuchem. Nie czarujmy się - "Big Wednesday" nie jest żadnym wiekopomnym dokonaniem Basila, czuć jeszcze niedopracowanie stylu, na dodatek na nie korzyść też przemawia długaśne wydanie FSM. "Soul Surfer" daje mi po prostu więcej satysfakcji.
Obrazek

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#56 Post autor: muaddib_dw » wt maja 17, 2011 10:24 am

Ok :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#57 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 17, 2011 13:23 pm

To tutaj ja też zaliczam się do tych "przesadzonych", gdyż mnie też "Soul Surfer" bardziej się podoba :) Oczywiście podoba pod tym względem, że milej mi się muzyki Beltramiego słucha i w ogóle bardzo dobrze ona na mnie działa.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#58 Post autor: Koper » wt maja 17, 2011 21:27 pm

Tomek pisze:Nie stawiam dużo 'wyżej' ;) , "Soul Surfer" był po prostu przyjemniejszym odsłuchem. Nie czarujmy się - "Big Wednesday" nie jest żadnym wiekopomnym dokonaniem Basila, czuć jeszcze niedopracowanie stylu, na dodatek na nie korzyść też przemawia długaśne wydanie FSM. "Soul Surfer" daje mi po prostu więcej satysfakcji.
Tylko obie napisane są nieco inaczej, więc ciężko porównywać. Mi też się słucha lepiej SS w sumie, ale tak oceniając ogólnie, pytanie jak oba scory działają w filmie. :) Jakoś bardziej wierzę w lepsze wyeksponowanie Poledourisa u Miliusa niż Beltramiego u ... kogoś tam. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#59 Post autor: Arthur » wt maja 17, 2011 21:43 pm

Nie wchodzi zupełnie mi ten score. Co odpalę to zajmę się czymś i patrze, że od początku leci...Może kiedyś znowu spróbuję.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#60 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 18, 2011 01:00 am

Koper pisze:Mi też się słucha lepiej SS
Od taki nie do końca trafny skrót :wink:
Koper pisze:w sumie, ale tak oceniając ogólnie, pytanie jak oba scory działają w filmie. :)
To jest dobre pytanie, na które ja nie mam odpowiedzi, niestety.
Koper pisze:Jakoś bardziej wierzę w lepsze wyeksponowanie Poledourisa u Miliusa niż Beltramiego u ... kogoś tam. ;)
Zdziwiłbym się, gdybyś wierzył inaczej :) Jakoś nie za bardzo mi się chce tego "Soul Surfera" oglądać. Ale w sumie myślę poważnie, aby napisać recenzję tej muzyki, gdyż szalenie mi się podoba i uważam, że należy promować takie score'y. Więc pewnie obejrzę film, tylko po to, aby się przekonać jak ta muzyka się w nim spisuje.

ODPOWIEDZ