Howard Shore - Hobbit

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#46 Post autor: Adam » ndz gru 05, 2010 11:31 am

pewnie żeś nawet ze 4 jego scorów nie słuchał więc co miałem obrzydzać? :) wszyscy wiemy że posłuchasz trójki narni i powiesz że beznadziejne że HGW rulez :P
NO CD = NO SALE

bladerunner

#47 Post autor: bladerunner » ndz gru 05, 2010 11:33 am

Adam Krysiński pisze:pewnie żeś nawet ze 4 jego scorów nie słuchał więc co miałem obrzydzać? :)
sory ale ja się nie ograniczam tak jak Bucholc do Age'u .

bladerunner

#48 Post autor: bladerunner » ndz gru 05, 2010 11:36 am

Adam Krysiński pisze:pewnie żeś nawet ze 4 jego scorów nie słuchał więc co miałem obrzydzać? :) wszyscy wiemy że posłuchasz trójki narni i powiesz że beznadziejne że HGW rulez :P
Wcale nie, szczerze to nawet już w tej chwili myślę , że lepsza ta narnia od jedynki Gregsona. Ale muszę odsłuchać :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#49 Post autor: Koper » ndz gru 05, 2010 12:58 pm

Przestaniesz czy trzeba Cię zbanować? :?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#50 Post autor: bladerunner » ndz gru 05, 2010 12:59 pm

Koper pisze:Przestaniesz czy trzeba Cię zbanować? :?
ja !? :D

bladerunner

#51 Post autor: bladerunner » ndz gru 05, 2010 13:01 pm

Adam Krysiński pisze: wszyscy wiemy że posłuchasz trójki narni i powiesz że beznadziejne że HGW rulez :P

Mefisto

#52 Post autor: Mefisto » ndz gru 05, 2010 13:42 pm

lis23 pisze:" Drużyna Pierścienia " to akurat najlepsza część filmowej trylogii a w wersji reżyserskiej jest jeszcze lepsza
Oczywiście, że najlepsza, co nie znaczy, że nie ma wad - a w wersji reżyserskiej już się ostro dłuży niestety, sporo scen dodanych jest o kant dupy potłuc.
nie ma tam aż tyle efektów żeby się miały zestarzeć
zdziwiłbyś się ile tam jest efektów :)
może nie patosu jako takiego ale bardziej pewnej rycerskości,jakby większego szacunku - brakuje rycerzy walących mieczami o tarcze,takowych właśnie jeźdźców Rohanu,Gondorczyków
Zgadzam się - tylko, że to nijak nie ma się do tego patosu, tych wielkich, napuszonych słów i przemów jakie mamy co 5 minut. Incepcja jest przy tym taka malutka
Jackson w wielu momentach pokazał brak poszanowania dla literackiego pierwowzoru,który starał się na siłę uwspółcześnić.
Jackson w wielu momentach pokazuje przede wszystkim jakim naprawdę jest reżyserem. Szacunek dla niego za udźwignięcie tak wielkiego przedsięwzięcia i sprzedanie innym swojej wizji, ale to tylko dobry rzemieślnik, który nigdy nie wyjdzie poza Braindeady i inne obrzydliwości. Udowodnił to zresztą później King Kongiem, w którym celebruje i ciągnie w nieskończoność wszelkie robactwo, nadmierną przemoc i walkę.
Tak samo jak Raimi z tym swoim Spiderkiem - ścierwo straszne, może i miliony zarobiło, ale Raimi to jednak mistrz wesolutkiej grozy i tyle, do wielkiego kina się nie nadaje.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#53 Post autor: Koper » ndz gru 05, 2010 14:15 pm

Raimi:
Evil Dead II, Army of Darkness, DarkMan - megakulty
Jackson:
Bad Taste, Braindead - megakulty
a te ich wysokobudżetowe filmy się do tego nie umywają.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#54 Post autor: bladerunner » ndz gru 05, 2010 14:18 pm

martwica mózgu bardzo dobry film :shock:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#55 Post autor: Koper » ndz gru 05, 2010 14:25 pm

MEGAKULT kurwa, a nie jakieś Twoje akcyjniaki z muzą wiadomo-kogo

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#56 Post autor: Mystery » ndz gru 05, 2010 14:28 pm

Chyba ze wszystkich filmów świata słowo Megakult najbardziej pasuje do Martwicy Mózgu :mrgreen:

bladerunner

#57 Post autor: bladerunner » ndz gru 05, 2010 14:40 pm

Koper pisze:MEGAKULT kurwa, a nie jakieś Twoje akcyjniaki z muzą wiadomo-kogo
Zgadzam się megakult . Nie chciałem używać tego słowa, bo nie wiem co ono oznacza bazuje tylko na opini internautów czyt Adama :) .

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#58 Post autor: Koper » ndz gru 05, 2010 18:54 pm

Mystery Man pisze:Chyba ze wszystkich filmów świata słowo Megakult najbardziej pasuje do Martwicy Mózgu :mrgreen:
Hmm... Filmy Raimiego z Ashem też megakult pełną gębą. 8)

http://www.youtube.com/watch?v=M7fWOHsO4GE

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#59 Post autor: muaddib_dw » ndz gru 05, 2010 19:23 pm

Mystery Man pisze:Chyba ze wszystkich filmów świata słowo Megakult najbardziej pasuje do Martwicy Mózgu :mrgreen:
Akcja z kosiarką do trawy - megakult :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#60 Post autor: Koper » ndz gru 05, 2010 19:26 pm

A spacer z dzieckiem? 8)

ODPOWIEDZ