Rise of the Guardians - Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Mefisto

Re: Rise of the Guardians - Alexandre Desplat

#346 Post autor: Mefisto » pt lis 23, 2012 01:36 am

hp_gof pisze:No proszę Cię, tylko nie "ziew" :P
'zieeew' w sensie, że nie ma większego szału, a co do emocji - szczerze, to już War Horse wywołał u mnie większe :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#347 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 23, 2012 02:44 am

Zważywszy, jaki ma Mefisto stosunek do "War Horse" to to naprawdę jest mocny kontrargument. :)

Ale fajnie, że nie jestem sam w ekipie zieeewaczy. Nawet Adam porzucił Desplata na Dannę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#348 Post autor: Adam » pt lis 23, 2012 08:31 am

proste. Danna nie jest generic. płyty oceniam podobnie, ale Guardiani dają tylko fun i niezobowiązującą rozrywkę dla popkornmózga, a ja czasem lubię się odmóżdżyć na czymś ambitniejszym - stąd ten Danna jest wyżej.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#349 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 23, 2012 14:56 pm

Adam pisze:Guardiani dają tylko fun i niezobowiązującą rozrywkę dla popkornmózga.
Ale Markowi chyba się podoba? :P :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#350 Post autor: Adam » pt lis 23, 2012 16:46 pm

a co mnie to? :P ja pisałem o sobie :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#351 Post autor: Adam » ndz lis 25, 2012 13:30 pm

nowy wywiad z Desplatem o Guardianach - http://spinoff.comicbookresources.com/2 ... guardians/
NO CD = NO SALE

hp_gof

#352 Post autor: hp_gof » śr lis 28, 2012 01:05 am

W necie jest już dużo nowych klipów z filmu, zarówno oficjalnych, jak i nagrywanych z kina, niektóre są zajebiste, a w niektórych animacja jest nieco dziwna. Jestem cholernie ciekaw filmu, czekam do piątku, plakaty już się pojawiły na przystankach w całym mieście :D Klipów nie będę wrzucał, bo nie chcę spojlerować, ale np. Tooth Collection świetnie się sprawdza :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#353 Post autor: Adam » śr lis 28, 2012 23:40 pm

przyznam że zaskoczyli mnie z tym Makiem. te zabawki w tych zestawach ładnie przyciągną dzieciarnię do produktu. ale z drugiej strony ten marketingowy fail z TAKĄ piosenką przewodnią... dziwny jest ten Hollywood :)
NO CD = NO SALE

hp_gof

#354 Post autor: hp_gof » śr lis 28, 2012 23:52 pm

Gdzieś w jakiejś recenzji czytałem właśnie taki komentarz, że wiesz, kończy się film (Oath of the Guardians) - pierdolnięcie fanfarą, a potem piosenka jak gdyby do innego filmu :mrgreen: odbiegająca od bombastycznego score'u Desplata ;) No ale cóż, zwyciężyło plumkanie, yeah! 8)
W ogóle po napisach końcowych chyba jeszcze jest jakaś dodatkowa scena, z tego co wyczytałem, ale to dopiero sprawdzę. Coś czuję, że to mogą być moje elfy :D

hp_gof

#355 Post autor: hp_gof » czw lis 29, 2012 00:06 am

No ale to Desplat! I animacja, święta się zbliżają, wyluzuj! Nie wszystko co się podoba musi być hambitne! Ja już wiem, że do filmu będę miał mnóstwo zastrzeżeń i na pewno o nich w piątek poinformuję, ale na razie skupiam się na pozytywnych stronach ;)

By the way, don't mess with my elves! 8)

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw lis 29, 2012 00:49 am przez hp_gof, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#356 Post autor: Wojteł » czw lis 29, 2012 00:08 am

Ale ja jestem wyluzowany, co nie oznacza, że nie mogę być zdziwiony :P Jarasz się, to się jarasz i ja Ci tego nie bronię, zwyczajnie tego nie czaję :P O ile nie wyjdzie z tego jakaś kupa, a Ty nie będziesz chodził i obwieszczał to filmem roku, to jest ok :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#357 Post autor: Mystery » czw lis 29, 2012 12:19 pm

hp_gof zalew nas tutaj newsami, a jakoś nie wspomniał o rozczarowującym starcie filmu w US&A (drugie od końca otwarcie komputerowej animacji Dreamworksa), jednak zwiastun i plakaty nie tylko nas odstraszyły :wink:

hp_gof

#358 Post autor: hp_gof » pt lis 30, 2012 04:19 am

W ogóle zabawny jest ten moment z Marsylianką w filmie, taki szczegół, a cieszy :P Nie precyzuję, żeby nie spoilerować ;) Zresztą i tak nikogo to nie obchodzi :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#359 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 30, 2012 04:24 am

Film już widziałeś? Możesz zawsze napisać w spoilerze co by niektórzy nie wiedzieli. Ja sam do kina się nie wybieram, więc mogę usłyszeć o co chodzi z Marsylianką. :)

hp_gof

#360 Post autor: hp_gof » pt lis 30, 2012 09:05 am

Nie widziałem, dopiero po południu idę, ale mogę klip zarzucić, z którego się dowiedziałem :D Miodzio! Konkretny moment ok. 2:25, ale polecam obejrzeć całość, żeby pośmiać się z Mikołaja na dopalaczach :P
http://www.youtube.com/watch?v=z0q9WwZ0aho

ODPOWIEDZ