Rise of the Guardians - Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Rise of the Guardians - Alexandre Desplat

#331 Post autor: hp_gof » śr lis 21, 2012 11:49 am

No to się Olo zaczyna poważnie promować ;) Coraz więcej wywiadów... Nawet załączali mini kawałek z sesji nagraniowej, choć w sumie słaby. Kurczę, czekam na jakiś oficjalny dodatek o muzyce od Dreamworksa!!!

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#332 Post autor: Mystery » śr lis 21, 2012 13:21 pm

Mimo magicznych klimatów, świetnych tematów czy absolutnie fantastycznego wykonania, mam pewien problem z tą ścieżką. Mianowicie nie potrafię na dobre wejść w interakcję z tą muzyką, ciężko mi się w niej odnaleźć i nie odczuwam tego flow, tej opowiadanej historii, toteż nie za dobrze mi się tej ścieżki Desplata słucha i nie czerpie takiej przyjemności, która pozwalała by mi nie doczekać się kolejnych pełnych odsłuchów na które po prostu nie mam za wielkiej ochoty, co ze scorem aspirującym do miana jednego z najlepszych w tym roku nie powinno mieć raczej miejsca, acz sądzę, że podobnie jak w przypadku "Odlotu" film może rozwiać te wszelkie wątpliwości. Mimo tego, jednak za takie pełne pomysłowości epickie granie z jajem i kawałki jak Calling The Guardians, Tooth Collection, Jack & Sandman czy Easter, mocna czwóreczka się należy. Dużo wrażeń, mniej emocji.

hp_gof

#333 Post autor: hp_gof » śr lis 21, 2012 13:57 pm

Nie może się wszystkim podobać. W końcu to Desplat :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#334 Post autor: Mystery » śr lis 21, 2012 14:25 pm

hp_gof pisze:Nie może się wszystkim podobać. W końcu to Desplat :mrgreen:
Nie no mi się podoba, w końcu to Desplat :wink: Jest to jedna najbardziej okazałych tegorocznych ścieżek, tyle, że nie jest tu tak różowo, jakby się mogło powszechnie wydawać :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#335 Post autor: Koper » śr lis 21, 2012 21:58 pm

hp_gof pisze:A poza tym mówię o moim szczebiotaniu - jaki to genialny score, w co dużo osób chciało chyba uwierzyć :mrgreen:
I teraz wszyscy uznają za rozczarowanie roku :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#336 Post autor: Mefisto » śr lis 21, 2012 22:07 pm

Mystery pisze:Mimo magicznych klimatów, świetnych tematów czy absolutnie fantastycznego wykonania, mam pewien problem z tą ścieżką. Mianowicie nie potrafię na dobre wejść w interakcję z tą muzyką, ciężko mi się w niej odnaleźć i nie odczuwam tego flow, tej opowiadanej historii, toteż nie za dobrze mi się tej ścieżki Desplata słucha i nie czerpie takiej przyjemności, która pozwalała by mi nie doczekać się kolejnych pełnych odsłuchów na które po prostu nie mam za wielkiej ochoty, co ze scorem aspirującym do miana jednego z najlepszych w tym roku nie powinno mieć raczej miejsca, acz sądzę, że podobnie jak w przypadku "Odlotu" film może rozwiać te wszelkie wątpliwości. Mimo tego, jednak za takie pełne pomysłowości epickie granie z jajem i kawałki jak Calling The Guardians, Tooth Collection, Jack & Sandman czy Easter, mocna czwóreczka się należy. Dużo wrażeń, mniej emocji.
AMEN

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#337 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 22, 2012 00:18 am

Koper pisze:
hp_gof pisze:A poza tym mówię o moim szczebiotaniu - jaki to genialny score, w co dużo osób chciało chyba uwierzyć :mrgreen:
I teraz wszyscy uznają za rozczarowanie roku :mrgreen:
Ja niestety jestem zawiedziony. Naprawdę liczyłem na coś innego. A otrzymałem technicznie bezbłędny, ale suchy score z jedną fanfarą i ukrytym tematem głównym i okropną piosenką. Przykro mi hp_gof, naprawdę bardzo mi przykro i najmocniej przepraszam. :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#338 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 22, 2012 00:22 am

Wiem. Jestem świadom, swoich słów i czynów i jestem gotów ponieść tego należyte konsekwencje.

hp_gof

#339 Post autor: hp_gof » czw lis 22, 2012 00:25 am

Jak tak piszecie, że jesteście zawiedzeni, to robicie krzywdę Desplatowi, bo to brzmi, jakby popełnił EPIC FAIL, podczas gdy możecie mówić co chcecie, ale to bardzo dobry score jest ;) A że nie w waszym zakresie wrażliwości, to już Wasz problem :P I nie musisz na każdym kroku przepraszać, że żyjesz, Wawrzyniec ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#340 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 22, 2012 00:36 am

hp_gof Nie do końca rozumiesz. Zresztą ten problem pojawiał się już wiele razy, także w ankietach filmmusic.pl gdzie wybierano Rozczarowania Roku i najczęściej nominowane były score'y złe i takie wygrywały. A rozczarowaniem nie zawsze muszą być totalnie słabe prace. Rozczarować można się czymś na co się bardzo czekało i wobec czego miało się wielkie oczekiwania. I w sumie po wertowaniu tego tematu, tak mój balon oczekiwań urósł do wielkości długu Grecji. Potem jeszcze pojawiły się teksty, że to "w stylu Williamsa" czy coś w tym stylu. I wtedy moje oczekiwania osiągnęły kosmiczny wymiar :!:
I koniec już znamy...

To jest dobry score, nie więcej, nie mniej. Tylko ja liczyłem na geniusza. :(

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#341 Post autor: kiedyśgrześ » czw lis 22, 2012 00:47 am

kiedyśgrześ pisze:Cóż, średnio mi się to podoba i to tyle
Ehh, ze 20 stron temu to napisałem, a teraz dopiero co drugi wychodzi zza krzaka, że coś tu nie halo, no nie halo :P
Moonrise Kingdom znacznie lepsze :P
Obrazek

Templar

#342 Post autor: Templar » czw lis 22, 2012 00:51 am

Cytując klasyka - "nie znacie się" :P

Mefisto

#343 Post autor: Mefisto » czw lis 22, 2012 02:07 am

hp_gof pisze:Jak tak piszecie, że jesteście zawiedzeni, to robicie krzywdę Desplatowi, bo to brzmi, jakby popełnił EPIC FAIL
Było tak nie hajpować, że urywa dupę, że najlepszy Desplat i inne pierdoły, to może inaczej by się to skończyło. A tak przesłuchałem i zieeeew - o to tyle krzyku?

hp_gof

#344 Post autor: hp_gof » czw lis 22, 2012 08:01 am

Mefisto pisze:
hp_gof pisze:Jak tak piszecie, że jesteście zawiedzeni, to robicie krzywdę Desplatowi, bo to brzmi, jakby popełnił EPIC FAIL
Było tak nie hajpować, że urywa dupę, że najlepszy Desplat i inne pierdoły, to może inaczej by się to skończyło. A tak przesłuchałem i zieeeew - o to tyle krzyku?
No proszę Cię, tylko nie "ziew" :P

ODPOWIEDZ