Hans Zimmer - Sherlock Holmes

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#301 Post autor: Adam » ndz sty 17, 2010 13:54 pm

no normalnie.. :)

http://www.dp30.com/media/2010/hanszimmer.mov

zatem dokładniejszy link ;P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#302 Post autor: Paweł Stroiński » ndz sty 17, 2010 15:25 pm

Adam Krysiński pisze:Duży i b.ciekawy video-wywiad z Hansem w jego domu:

http://www.dp30.com/blog/2010/01/14/she ... ns-zimmer/

Jakość HD DVDRiP - 36 minut, można sobie ściągnąć ten plik mov (560 mega).

Mówi o Sherlocku, a później o karierze, sposobach komponowania, relacjach z reżyserami, i, co jest u niego ewenementem, o sprawach prywatnych.. Możemy się dowiedzieć (ja np nie wiedziałem, a nie wiem czy to info było kiedykolwiek gdzieś podane), że gdy Hans miał 6 lat, to zmarł mu ojciec.
Zimmer wspominał o tym, jak rozmawiał z Danielem Schweigerem o komediach i filmach animowanych. Powiedział, że następnego dnia po śmierci ojca poszedł do szkoły i naprawdę poradzić sobie z tym pomógł mu Król lew.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#303 Post autor: Wawrzyniec » ndz sty 17, 2010 17:26 pm

Bardzo dobry wywiad, naprawdę miło mi się słuchało tego co Hans mówił :) No i z tego co mówił, to mimo, że ma tych pomagierów, to jednak to on dalej komponuje tę muzykę :P :wink:

P.S. Oprócz samej treści wywiadu zwróciłem też szczególną uwagę na tę lampkę naszej lewej stronie. A dokładnie na to co było pod nią. Mnie to tam wygląda na jakąś czaszkę. I o ile to jest taka czaszka to mogę tylko napisać, że szalenie mi się ona podoba i też chciałbym taką :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#304 Post autor: Adam » pn sty 18, 2010 10:12 am

Wawrzyniec pisze:No i z tego co mówił, to mimo, że ma tych pomagierów, to jednak to on dalej komponuje tę muzykę :P
Noo, Hansu jest papieżem.. :) A co miał Ci powiedzieć innego, zastanów się? Że mu się nic nie chce i tylko odcina kasę od biznesu, firmując projekt(y) swoim nazwiskiem dla lepszej promocji i sprzedaży? :)

A z czaszką to mam taką samą :) No prawie.. prawie robi różnicę może, ale moja jest z czegoś porcelanowego, a druga wyrzeźbiona w ciemnym wosku heh, wielkośći te same. Także Hansu szału nie robi :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#305 Post autor: Koper » pn sty 18, 2010 13:25 pm

Wawrzyniec pisze:P.S. Oprócz samej treści wywiadu zwróciłem też szczególną uwagę na tę lampkę naszej lewej stronie. A dokładnie na to co było pod nią. Mnie to tam wygląda na jakąś czaszkę. I o ile to jest taka czaszka to mogę tylko napisać, że szalenie mi się ona podoba i też chciałbym taką :P
To jest czaszka jednego z kompozytorów Golden Age. Hans ją wykopał i przy pomocy obrzędów Voodoo stara się przejąć wszelkie moce i talenty jakie drzemały w tym kompozytorze. Niestety w Voodoo jest początkujący, myli jeszcze zaklęcia no i stąd taki a nie inny "Sherlock Holmes"...

;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#306 Post autor: Adam » pn sty 18, 2010 13:36 pm

Sherlock tylko? A gdzie Anioły, gdzie Complicated, gdzie Madagascar 2, gdzie Simsonowie? Szity takie że głowa boli. To już taki Dark Knight się najlepiej prezentuje głównie z powodu 1 czy 2 utworów. A jeden dobry Frost Nixon w przeciągu 3 lat to zdeczka maławo..

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#307 Post autor: Ele » pn sty 18, 2010 14:43 pm

A gdzie Anioły
Anioły były w moim odczuciu nawet fajne.
gdzie Complicated
Przedłużenie Holiday, ale też dało się słuchać
gdzie Madagascar 2, gdzie Simsonowie
Daj spokój, to bardziej prace RCP, niż Hansa. O ile dobrze mi się wydaje, Hans nie napisał tam ani jednego tracka. Dokumentacja ma tyle additional kompozytorów że głowa boli... nawet nie zamieszczę tych score-ów w moim RCP-owym temacie, to materiał nawet na nowy temat.
A jeden dobry Frost Nixon
Moim zdaniem Dark Knight jest lepszy od Frosta.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#308 Post autor: Adam » pn sty 18, 2010 14:45 pm

Ele pisze:gdzie Madagascar 2, gdzie Simsonowie

Daj spokój, to bardziej prace RCP, niż Hansa. O ile dobrze mi się wydaje, Hans nie napisał tam ani jednego tracka. Dokumentacja ma tyle additional kompozytorów że głowa boli... nawet nie zamieszczę tych score-ów w moim RCP-owym temacie, to materiał nawet na nowy temat.
A jeden dobry Frost Nixon
Ele bo zaczynasz mnie dobijać :) Toż tych prac też Hansu nie robił? :lol: Świetnie, ekstra - Hansu na prezydenta :) Się mi zrymowało 8)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#309 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 18, 2010 16:42 pm

Koper pisze:To jest czaszka jednego z kompozytorów Golden Age. Hans ją wykopał i przy pomocy obrzędów Voodoo stara się przejąć wszelkie moce i talenty jakie drzemały w tym kompozytorze. Niestety w Voodoo jest początkujący, myli jeszcze zaklęcia no i stąd taki a nie inny "Sherlock Holmes"...
;)
Może nie myli, tylko ktoś mu sprzedał czaszkę wmawiając, że to czaszka jakiegoś mistrza? Hans uwierzył, a tymczasem czaszka została trochę "przystosowana" przez oszusta i de facto może należeć do innych naczelnych. Dowodem na to mogą być ostatnie dokonania Zimmera. Hansu próbuje z niej wyciągnąć moce, no ale co można wyciągnąć od takiego np. goryla? Kompozycje na pusty konar i pałkę? A może tylko wyciągnął cechy fizyczne i np. porósł szczeciną w miejscach zakrytych.. ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#310 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 18, 2010 19:06 pm

A z czaszką to mam taką samą No prawie.. prawie robi różnicę może, ale moja jest z czegoś porcelanowego, a druga wyrzeźbiona w ciemnym wosku heh, wielkośći te same. Także Hansu szału nie robi
E no to świetnie i gratuluję :P Zresztą gdyby taką samą czaszkę miał np. Desplat czy Rahman to też bym napisał, że "fajna czaszka" :P
Jeśli można spytać to skąd masz te czaszki? Tylko proszę nie pisz mi, że z Ameryki Południowej :P :wink:
To jest czaszka jednego z kompozytorów Golden Age. Hans ją wykopał i przy pomocy obrzędów Voodoo stara się przejąć wszelkie moce i talenty jakie drzemały w tym kompozytorze. Niestety w Voodoo jest początkujący, myli jeszcze zaklęcia no i stąd taki a nie inny "Sherlock Holmes"...
Good :P

P.S. O "Angels & Demons" i "The Dark Knight" się nie będę znowu wypowiadał, gdyż me poglądy są wszystkim dobrze znane :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#311 Post autor: Adam » pn sty 18, 2010 19:34 pm

Wawrzyniec pisze:Jeśli można spytać to skąd masz te czaszki? Tylko proszę nie pisz mi, że z Ameryki Południowej :P :wink:
To czaszka Tutenchamona. Zrezygnowałem dla jej kupna z wyjazdu do studia Hansa.. A tak poważnie to Wawrzyniec... Od czego jest Allegro.. Kto szuka nie błądzi :) 2 sekundy szukania - wpisujesz słowo czaszka i cały dom możesz mieć w czaszkach mniejszych lub ogromnych lub nawet z pendrivem :) Dla każdego typu zboczeństwa coś się znajdzie.. I zawsze możesz potem sam ewentualnie ją przemalować, wybrokatować, wytuningować czy co tam będziesz chciał.. Przykłady niżej..

http://www.allegro.pl/item877470686_lud ... iarow.html

http://www.allegro.pl/item887874435_ozd ... ka_26.html

http://www.allegro.pl/item879264835_szo ... esign.html

http://www.allegro.pl/item891084916_odl ... zedaz.html

A tak kończąc, po co komu czaszka? Moja się kurzy, kupiona raz na imprezkę halloween w pubie i tyle..

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#312 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 18, 2010 23:30 pm

Tak nie uwłaczając, ale dość słabe te przykładowe czaszki na allegro :wink: Ale spokojnie na pewno teraz nie jest moim priorytetem znalezienie takiej czaszki jak ma Zimmer u siebie w domu. Zresztą gdybym miał wybierać to od czaszki wolałbym dom Zimmera :P
A tak kończąc, po co komu czaszka? Moja się kurzy, kupiona raz na imprezkę halloween w pubie i tyle..
Ja na Halloween to nie kupuję czaszki, ale sam z dyni takie robię, o czym zresztą chwaliłem się w temacie "The Horror... The Horror". A taka czaszka to po prostu taka ozdoba. Np. u Zimmera pod tą lampką przy sofie bardzo fajnie się komponuje, u mnie w pokoju by raczej nie pasowała, a nie jestem też typem co to lubi mieć mnóstwo gratów i śmieci na półkach. A z tym, że się kurzy to najmniejszy problem. Zawsze można wziąć ściereczkę i przetrzeć kurz :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#313 Post autor: Łukasz Wudarski » wt sty 26, 2010 08:51 am

Myślę, że źle interpretujecie tą czaszkę. Dla mnie to nawiązanie do barokowej filozofii vanitas, no i do Hamleta oczywiście :) Zresztą mam nadzieję że ktoś kiedyś zapyta o nią Hansa. :)
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#314 Post autor: Adam » wt sty 26, 2010 08:56 am

być albo nie być Hanus.. przydało by sie by ktos się o to zapytał :P
#FUCKVINYL

bladerunner

#315 Post autor: bladerunner » czw lut 11, 2010 12:35 pm

obejrzę gale oskarów na żywo. ciekawe czy Hans pokona w końcu Turbodymomena:)

jak tak to dowiecie się o tym pierwsi :D

ODPOWIEDZ