Gdyby wyciąć to ujęcie byłoby jak najbardziej ok.
Proszę Lisu, nawet jak Władca Jacksona miał swoje problemy i nikt z tym nie dyskutuje, tak nie było tam nic tak żenujacego jak ta scena na koniu, no błagamlis23 pisze: ↑sob wrz 10, 2022 13:29 pmLegolas lepsze rzeczy wyczyniał, najgorzej wspominam surfowanie na tarczy, które wybijało z poważnego klimatu bitwy i jeden Elf vs jeden MumakilW "Hobbicie" był już inny klimat i inna konwencja i można już mu wybaczyć
Nie wiem, czy nie pierwszy raz pokazano reakcję Orków na światło słoneczne?
Hello there! Ja to znam jako fan Star Wars krytykujący Disney'a. Gdzie zawsze na krytykę odpowiada się krytyką Lucasa i prequeli.Michał Turkowski pisze: ↑sob wrz 10, 2022 13:33 pmProszę Lisu, nawet jak Władca Jacksona miał swoje problemy i nikt z tym nie dyskutuje, tak nie było tam nic tak żenujacego jak ta scena na koniu, no błagamlis23 pisze: ↑sob wrz 10, 2022 13:29 pmLegolas lepsze rzeczy wyczyniał, najgorzej wspominam surfowanie na tarczy, które wybijało z poważnego klimatu bitwy i jeden Elf vs jeden MumakilW "Hobbicie" był już inny klimat i inna konwencja i można już mu wybaczyć
Nie wiem, czy nie pierwszy raz pokazano reakcję Orków na światło słoneczne?I nie brońmy ciągle serialu Amazona przez pryzmat wad filmów Jacksona.
Przypominam że to temat o Rings of Power Lisie a zamiast skupiać się na serialu Amazona, skupiasz się na krytyce filmów Jacksonalis23 pisze: ↑sob wrz 10, 2022 14:01 pmDla mnie scena z mumakilem była żenująca, łopata też + uproszczenie i sprowadzenie armii ze Ścieżki Umarłych do roli zielonej pasty do zębów, która zabija chyba przez dotyk
Ogólnie, widać u Jacksona pozostałości po filmach klasy B i niżej: śmierć Sarumana, śmierć Denethora, całkowicie pozbawiona godności + to, co już pisałem o Samie: żenująca scena z przepędzeniem Go przez Frodo i Golluma i brak tego, że Sam był Powiernikiem Pierścienia.
Lisu nie czepiam sie, kazdy moze miec swoja opinie, ale to juz jest troche nudne, bo za kazdym razem jak ludzie wyciagaja jakis kretynizm w tym nowym serialu Amazonu ty zaraz wyjezdzasz, ze Legolas to na tarczy jechal i ze sam Mumakila ubil. Masz swiadomosc, ze na cale 12 godzin materialu filmowego w LOTR masz doslownie kilka takich momentow - przy czym one maja w pewnym sensie uzasadnieniew fanule bo on reprezentuje rase Elfow, ktora za Tolkienem ma cechy bycia bardzo sprawnym fizycznie, lekkim i czesto majacym jakies specjalne zdolnosci.lis23 pisze: ↑sob wrz 10, 2022 14:01 pmDla mnie scena z mumakilem była żenująca, łopata też + uproszczenie i sprowadzenie armii ze Ścieżki Umarłych do roli zielonej pasty do zębów, która zabija chyba przez dotyk
Ogólnie, widać u Jacksona pozostałości po filmach klasy B i niżej: śmierć Sarumana, śmierć Denethora, całkowicie pozbawiona godności + to, co już pisałem o Samie: żenująca scena z przepędzeniem Go przez Frodo i Golluma i brak tego, że Sam był Powiernikiem Pierścienia.