Kobiety a muzyka filmowa

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#31 Post autor: Adam » sob sty 16, 2010 14:49 pm

Bucholc Krok pisze:A tak w ogóle po co Ci GA? :)
jako exkluzywne podkładki pod kufle.. jak lans to lans ;-)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#32 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 16, 2010 15:01 pm

W takim razie stan zachowania nośnika nie ma żadnego znaczenia. Proponuję się rozejrzeć za jakimiś zjechanymi płytami po 5$ na Ebayu. U mnie za tyle byś nie dostał. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#33 Post autor: Althazan » sob sty 16, 2010 15:03 pm

Bucholc Krok pisze:W takim razie stan zachowania nośnika nie ma żadnego znaczenia. Proponuję się rozejrzeć za jakimiś zjechanymi płytami po 5$ na Ebayu. U mnie za tyle byś nie dostał. :)
Na eBayu to za centy takie podkładki się kupuje... :lol:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#34 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 16, 2010 15:06 pm

No i jeszcze lepiej.. po co komu akurat moje płyty? :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#35 Post autor: Althazan » sob sty 16, 2010 15:08 pm

Może dla kogoś mają wartość sentymentalną... ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#36 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 16, 2010 15:24 pm

Aha.. czyli Adam zbiera płyty od różnych znajomych? :) Rozumiem, że tego ostatniego Delerue mu podarowałeś? :) Adam, gdy SAE znowu coś spartoli, a Edek nie będzie chciał tego bubla, to masz go jak w banku. ;):P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#37 Post autor: Adam » sob sty 16, 2010 15:29 pm

Althazan mi żadnego Delerue nie podarował. Luknij na Allegro. :)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#38 Post autor: muaddib_dw » sob sty 16, 2010 15:59 pm

A ja gdy poznałem moja żonę zaprezentowałem jej kila płyt różnych autorów dodam tylko, że wcześniej nie miała styczności z tym tematem, no i numerem jeden od razu stał się u niej Williams. Teraz bez problemów potrafi wychwycić Goldsmitha czyli nr 2 , Poledourisa nr 3 czy JNHowarda nr 4 ;-) o Zimmerze nie pisze bo to nazbyt łatwe. Bardzo lubi dobrą muzykę filmową no i zawsze to już taka nasza tradycja kupuje mi na gwiazdkę czy urodziny płyty. Ostatnio dostałem od niej Merlina - Trevora Jonesa i I Want To Be A Shellfish - Hisaishiego - dobra żonka :D . Jej ukochaną muzą jest Lista Schindlera. A i jeszcze mi Avatara ostatnio sprezentowała po seansie w I-Maxie. Fakt przemysł filmowy jest zdominowany przez facetów i nic dziwnego z antropologicznego pkt. widzenia to mężczyźni maja predyspozycje do twórczego działania, nieograniczonej wyobraźni, tworzenia skomplikowanych rzeczy, kobiety natomiast podchodzą bardziej racjonalnie do życia. Np. artefakty jak malowana ceramika będące dziełem mężczyzn posiada skomplikowane, finezyjne wzory, cechą charakterystyczną zdobień wykonanych przez płeć piękną są wzory geometryczne. Inaczej my jesteśmy stworzeni do przedstawiania piękna kobiet a one, no cóż są po prostu piękne :wink: I niech tak zostanie!

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#39 Post autor: Bucholc Krok » sob sty 16, 2010 16:00 pm

Adam Krysiński pisze:Althazan mi żadnego Delerue nie podarował. Luknij na Allegro. :)
O, ciekawe czy się znajdzie chętny.. Można to było trochę inaczej rozegrać, ale zobaczymy. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#40 Post autor: Althazan » sob sty 16, 2010 16:12 pm

Bucholc Krok pisze:Aha.. czyli Adam zbiera płyty od różnych znajomych?
Raczej miałem na myśli, że Twoje płyty jako podstawki pod piwo nadawałyby się Adamowi lepiej... ;)
Bucholc Krok pisze:Można to było trochę inaczej rozegrać, ale zobaczymy. :)
Jak?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#41 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 16, 2010 16:25 pm

muaddib_dw pisze:A ja gdy poznałem moja żonę zaprezentowałem jej kila płyt różnych autorów dodam tylko, że wcześniej nie miała styczności z tym tematem, no i numerem jeden od razu stał się u niej Williams.
Pięknie :D
muaddib_dw pisze:Ostatnio dostałem od niej Merlina - Trevora Jonesa - dobra żonka :D

O, uwielbiam "Merlina" Trevora Jonesa. Obok "The Mighty" moja ulubiona płyta tego kompozytora :)
muaddib_dw pisze:Jej ukochaną muzą jest Lista Schindlera.

Bardzo dobry gust. Lubi "Wyznania Gejszy"? :)
muaddib_dw pisze:Inaczej my jesteśmy stworzeni do przedstawiania piękna kobiet a one, no cóż są po prostu piękne :wink: I niech tak zostanie!
Kobiety są piękne i dzięki temu też są muzami, inspriacjami do tworzenia do tworzenia czegoś tak pięknego jak muzyka.
Zresztą sama "Filmmuza" jest kobietą o czym zresztą Koper najlepiej sam wie. Chociaż niestety nie w moim typie :P :wink:
Ale nie należy też zapominać, że wiele kobiet jest uzdolnionych muzycznie i potrafią pięknie grać na przeróżnych instrumentach. A po za tym piękny jest widom kobiety grającej na jakimś instrumencie. Był chyba nawet taki utwór: "Przepiękna wiolonczelistka", czy coś w tym stylu? :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#42 Post autor: muaddib_dw » sob sty 16, 2010 17:05 pm

Czy lubi Wyznania Gejszy -oczywiście tak jak i Imperium Słońca, Amistad, Monachium, Siedem Lat W Tybecie, A.I. i wiele wiele innych. Racja piękna kobieta z wiolonczelą miedzy udami - widok zaiste apetyczny :D . Kobiety uzdolnione muzycznie oczywiście są nie śmiałbym w to wątpić. Zapomniałem wspomnieć o mojej ukochanej córuni która ma 7,5 roku i bez problemu rozpoznaje po liku sekundach z jakich filmów pochodzi muza. Przed chwilą właśnie zrobiłem test puściłem utwór Central Park z King Konga po 3 sekundach zgadła gdy zapytałem w jakiej scenie pojawia się ta muza to mnie zaskoczyła i odpowiedziała "gdy ta pani z King Kongiem siedzą na skale i patrzą na słońce" bingo! początek tego utworu istotnie wykorzystany jest w tej scenie jak i scenie z parku czy na budynku Empire - film widziała kilka razy ale dobre 0,5 roku wstecz. Potem zgadła Osadę, Znaki, - osadę widziała ponad rok temu raz! Bez problemu zgaduje Star Warsy i nie mówię tu o temacie gł., Indianę, Park Jurajski, E.T., Hooka,Home Alone-wiadomo :-), ale także Władcę Pierścieni, Dinozaura czy Piratów a wszystko to po paru sekundach. Jak to się mówi "czym skorupka za młodu nasiąknie ... Zdolne są te bestie oj zdolne :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#43 Post autor: Adam » sob sty 16, 2010 17:18 pm

Daniel, wszystkie płyty Ci te Kobiety wyprowadzą na stare lata! ;-) uważaj, bo jak sam piszesz zdolne są te bestie zdolne ;-)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#44 Post autor: muaddib_dw » sob sty 16, 2010 17:24 pm

:-) Racja racja. Żonka mi mówi że jak będę umierał to żebym określił mniej więcej za ile może je sprzedawać. Ostatnio się nad zamkami gablotowymi rozglądałem właśnie skoro moja pociecha się tak muzą interesuje. Na razie nie sięga jeszcze tak wysoko :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#45 Post autor: Wawrzyniec » sob sty 16, 2010 17:55 pm

muaddib_dw pisze:Czy lubi Wyznania Gejszy -oczywiście tak jak i Imperium Słońca, Amistad, Monachium, Siedem Lat W Tybecie, A.I. i wiele wiele innych.
Nice :D
muaddib_dw pisze:Racja piękna kobieta z wiolonczelą miedzy udami - widok zaiste apetyczny :D
A piękna kobieta i harfa? Też cudny widok :D
muaddib_dw pisze:Zdolne są te bestie oj zdolne :D
To może powinny wziąć udział w naszej zabawie. Wreszcie ktoś by stawił czoła Ele i Mystery'emu :P :wink:
A już bardziej na poważnie to naprawdę bardzo ładnie swoją córkę wyszkoliłeś. Od razu mi się to kojarzy jak moją młodszą siostrę od najmłodszych jej lat szkoliłem ją w tematyce "Star Wars". I później rysowała dla mnie R2D2, czy też rozwiązywała moje quizy "Star Wars" :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ