Snow White - Benji Pasek and Justin Paul

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Snow White - Benji Pasek and Justin Paul

#31 Post autor: Adam » pt mar 28, 2025 15:36 pm

Czy to fejk, czy real ?
Nie zdziwi mnie, jeśli real, bo jak w Syrence zamienili białego konia na czarnego, tak i tutaj ptaka musieli też na siłe zrobić czarnego :lol:

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#32 Post autor: Koper » pt mar 28, 2025 17:58 pm

Zamierzasz powielać absurdalne teorie wszystkich prawicowych kuców, szurów i foliarzy? :P

Filmu nie oglądałem i nie zamierzam, ale zakładam że to odpowiednik ptaka z animacji:

Obrazek

A ten z Twojego screena to najpewniej ptak złej królowej, który od "zawsze" był czarny:

Obrazek

Ja wiem, że Disney to durna i wstrętna korporacja, ale żeby to udowadniać nie trzeba się zniżać do propagowania jakichś nonsensów rodem z tik-toka Mem-tzena. ;) :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#33 Post autor: Adam » sob mar 29, 2025 07:40 am

dlatego zapytałem czy to fejk z pytajnikiem

zamiana celowa na czarnego konia w Syrence była faktem, więc :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#34 Post autor: swordfish » sob mar 29, 2025 09:42 am

Nie kojarzę wielkiego ptaszyska w nowej wersji. Zła królowa nie ma żadnych zwierząt (przynajmniej obok niej na pierwszym planie). Dużo zwierzątek kręci się przy Śnieżce. Wszystkie są sympatyczne - jeżyki, wiewiórki, jelonek i małe, kolorowe ptaszki. Animacje zwierząt są tymi, które najlepiej im wyszły.
Akurat ta wersja jest najbardziej klasyczna. Nie ma na siłę przekazywania propagandy lewicowej.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#35 Post autor: lis23 » wt kwie 01, 2025 15:35 pm

Okazuje się jednak, że Disney nie skreśli Rachel tak, jak skreślił chyba aktorkę z "Małej Syrenki", która pomimo kontrowersji zarobiła ok. pół miliarda USD: był jakiś news, że Rachel i Gadot mają trafić do MCU a dzisiaj wyskoczył news, że Rachel ma zagrać adeptkę Jedi i uczennicę Rey w nowym filmie z uniwersum SW, ma być też nowy Sith ;)
No i dałem się chyba nabrać na prima aprilis, całkowicie zapomniałem, jaki dzisiaj jest dzień ;) :lol: :mrgreen:
Swoją drogą, CD z piosenkami nie będzie? W Japonii jest ale z piosenkami po japońsku ;)

Tak w ogóle to za rok będzie już 30 lat odkąd filmy live action Disneya się pojawiają bo pierwszym takim filmem było "101 Dalmatyńczyków" z 1996 roku, ja tak sobie ułożyłem te filmy, które widziałem:

1: Mary Poppins Powraca
2: Cruella
3: Czarownica
4:Król Lew
5:Mufasa:Król Lew
6: Zakochany Kundel
7: Kopciuszek
8: 101 Dalmatyńczyków
9: Piękna i Bestia
10: Krzysiu, Gdzie Jesteś?
11: Mulan
12: Śnieżka
13: Mała Syrenka
14: Pinokio
15: Aladyn
16: Czarownica 2
17: 102 Dalmatyńczyki
18: Alicja po Drugiej Stronie Lustra
19: Alicja w Krainie Czarów

Nie widziałem jeszcze Dumbo i tego filmu o Wendy i o Piotrusiu Panie.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#36 Post autor: lis23 » śr kwie 02, 2025 09:41 am

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#37 Post autor: Adam » ndz kwie 06, 2025 22:15 pm

Właśnie przypadkowo przeczytałem, że Gerwig poprawiała scenariusz tej szmiry i to jeszcze potwierdziła w wywiadzie osobiście :roll:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#38 Post autor: Koper » wt kwie 08, 2025 00:04 am

lis23 pisze:
śr kwie 02, 2025 09:41 am

youtu.be/hZY9PyT8EUw
OMG, ona szerzej te usta otwiera jak Mick Jagger.
Sam nie wiem czy bardziej by pasowała do horroru czy do filmu dla dorosłych. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#39 Post autor: lis23 » wt kwie 15, 2025 14:55 pm

CD z piosenkami to w ogóle wyjdzie, czy tak się przestraszyli, że zrezygnowali? To byłby chyba pierwszy taki przypadek w historii ...
Ciekawe, kiedy film trafi na D+? Na razie nie zarobił nawet 200 milionów na świecie a już są prognozy, że "Lilo i Stich" ma przekroczyć miliard z kin ;)
Zabawne jest jeszcze to, że Ludzie piszą, iż aktorka okazała brak szacunku do oryginału, bo go nie lubi ... No, dobra, Garry Oldman zagrał Syriusza Blacka tylko dla kasy, podobnie Anthony Hopkins grał dla pieniędzy w MCU i w Transformersach, Billy Connolly grający w "Hobbicie" Daina mówił, że nie cierpi Tolkiena, czy to wszystko to jest brak szacunku? Ja nie lubię kina gangsterskiego, nudzi mnie, więc nie lubię takiego klasyka, jak "Ojciec Chrzestny", to też jest brak szacunku? Z drugiej strony, bardzo lubię filmy typu "Tańczący z Wilkami", "Bez Przebaczenia", "Wyatt Earp", "Braveheart" a moja siostra żadnego z tych filmów nie widziała i nie jestem w stanie zmusić Jej do seansu, to też brak szacunku?
Aktor po prostu wykonuje swój zawód, ma robotę do wykonania, musi zagrać daną postać a to, czy Mu się to podoba czy nie to nie ma znaczenia, powinien się zastanowić przed przyjęciem roli i tyle a tu mamy przypadek, że aktorce nie podoba się pierwowzór a nie Jej rola.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#40 Post autor: lis23 » wt maja 06, 2025 20:44 pm

13 maja film na D+, przynajmniej w USA a płyta z piosenkami tylko po japońsku ... :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#41 Post autor: Koper » wt maja 06, 2025 22:08 pm

lis23 pisze:
wt maja 06, 2025 20:44 pm
13 maja film na D+
Ostatnio jakoś mnie nie ciągnie do picia, a na trzeźwo ruszać tego nie zamierzam, więc chyba będę musiał odpuścić. :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#42 Post autor: Mystery » czw cze 05, 2025 10:57 am

Śnieżka na Disney+ 11 czerwca, czyli szybciej, niż 100 dni po kinowej premierze. Ogólnie z kin udało się wyciągnąć 205,5 mln $, czyli mniej, niż każdy wariant budżetu jaki podawano. Film porównywano do Marvels (206 mln) i faktycznie zarobił bliźniacze pieniądze.

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#43 Post autor: qnebra » czw cze 05, 2025 13:39 pm

Więc, Disney zgarnął około 100 mln z kin, po odjęciu tego co biorą kina i państwa, tak szacunkowo. Jeżeli uwzględnić wyłącznie oficjalny budżet i nie uwzględnić promocji, są stratni na Śnieżce mniej więcej 170 mln.

Tylko, to Disney i to projekt Disney z dokrętkami, czyli budżet wyjebało na orbitę. Można więc spokojnie podejrzewać koszt rzędu 350 mln, co by dawało straty rzędu 250 mln dolarów. I to jest imponujące osiągnięcie, Disney ma obecnie podium największych klap w historii kina i zawzięcie zapełniają miejsca w Top10.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#44 Post autor: Mystery » czw cze 05, 2025 13:50 pm

qnebra pisze:
czw cze 05, 2025 13:39 pm
Tylko, to Disney i to projekt Disney z dokrętkami, czyli budżet wyjebało na orbitę. Można więc spokojnie podejrzewać koszt rzędu 350 mln, co by dawało straty rzędu 250 mln dolarów. I to jest imponujące osiągnięcie, Disney ma obecnie podium największych klap w historii kina i zawzięcie zapełniają miejsca w Top10.
Tak, mówi się, że film mógł kosztować 350 mln, a do tego należało by jeszcze dodać jakąś stówkę na promocję, tak więc mocno stratny będzie tu Disney, choć odbije sobie na Stitchu :wink:
https://www.worldofreel.com/blog/2025/3 ... -cost-350m

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#45 Post autor: qnebra » czw cze 05, 2025 15:18 pm

Tak szacunkowo, zakładając że "Lilo i Stitch" kosztowało 100 mln i optymistycznie wydano na promocję 50 mln, film musi zgarnąć coś około 300 - 350 mln by wyjść na zero. Żeby odbić straty na Śnieżce, musi hawajski kosmiczny eksperyment zarobić w kinach coś rzędu 600 mln dolarów, czyli Stitch, przebieraj łapkami. Co też, jak sobie sprawdziłem, film właśnie zgarnął, więc szacunkowo "Lilo i Stitch" odbiło straty na Śnieżce.

Oczywiście jest jeszcze merch, gdzie "Lilo i Stitch" zgarnia najwięcej pieniędzy, tylko tu szacuje się wyłącznie kina.

Choć, mamy jeszcze przecież "Capitan America 4" oraz "Thunderbolts", które też były potężnymi wtopami i można je liczyć pod Disney, bo Marvel przecież należy do nich. Szczególnie Kapitan Ameryka, bo tam były ze trzy rundy potężnych dokrętek i burdel w postprodukcji.

ODPOWIEDZ