Tyler Bates - Conan

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#31 Post autor: Koper » wt lis 16, 2010 19:40 pm

A uważasz je...
Koper pisze:za ósmy cud świata i filmy tak poważne, że skłaniają do zmiany swych paradygmatów myślowych oraz tak mroczne, ze widzowie boją się potem wyjść nocą z mieszkania
?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#32 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 16, 2010 19:43 pm

No nie, ale nie podoba mi się to, że na początku wszyscy się tym filmem zachwycali, a teraz nagle każdy z dumnie wypiętą piersią do przodu, ogłasza jak to mu się "The Dark Knight" nie podobał. Gdyż tak jest najwidoczniej trendy. Ech hipsterzy :roll:
Wy lepiej liczcie, aby ten metroseksualny "Conan", choć w 1/33 był tak dobry jak "Batman Begins" czy "The Dark Knight" :roll: O muzyce nie wspominając.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#33 Post autor: Paweł Stroiński » wt lis 16, 2010 19:44 pm

Przypomina mi się jedno z naszych spotkań redakcyjnych (nie wiem czemu, pewnie przez tę grecką wersję nazwiska Desplata), gdzie Tomek Goska przywiózł jakieś kompendium/encyklopedię muzyki filmowej. Sprawdziłem lata 80. i 90. i psioczyłem na brak jakiegoś, jak to ja, score'u Hansa, więc oceniłem książkę jako kiepską. Trochę się słusznie ze mnie pośmialiśmy, po czym Łukasz W. sprawdził indeks, by zobaczyć kompozytorów, o których piszą. W tekście głównym było dobrze, ale w indeksie pojawił się niejaki...

Boris Poledouris.

Zły brat bliźniak? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#34 Post autor: Koper » wt lis 16, 2010 19:46 pm

Paweł - ale offtop. :P:D
Wawrzyniec pisze:No nie, ale nie podoba mi się to, że na początku wszyscy się tym filmem zachwycali
Nigdy się tym nie zachwycałem. Czemu uogólniasz?
Wawrzyniec pisze:Wy lepiej liczcie, aby ten metroseksualny "Conan", choć w 1/33 był tak dobry jak "Batman Begins" czy "The Dark Knight" :roll: O muzyce nie wspominając.
Przecież wiadomo, że nie będzie, bo to będzie padaka. Nikt nie liczy na ten film, a Ty cwaniakujesz, że Nolany lepsze.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#35 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 16, 2010 20:07 pm

Koper pisze:Nigdy się tym nie zachwycałem. Czemu uogólniasz?
A to najmocniej przepraszam. Tylko po prostu ostatnio się z takim zjawiskiem spotykam, które zresztą nie jest nowe i podobne miało miejsce z "Titaniciem" i niedługo będzie miało miejsce z "Avatarem" czy też "Inception". W każdym razie strasznie mnie to wkurza, więc zareagowałem impulsywnie, za co najmocniej przepraszam, wybacz.
Koper pisze:Przecież wiadomo, że nie będzie, bo to będzie padaka. Nikt nie liczy na ten film, a Ty cwaniakujesz, że Nolany lepsze.
Sam na spółkę z Wojtkiem przywołaliście Nolana, więc wybaczcie, że zareagowałem impulsywnie, ale bardzo bardzo bardzo cenię tego reżysera.
A, że film będzie padaką to przynajmniej w jednej rzeczy się zgadzamy i jedynie co widzę w tym projekcie interesującego to Stephana Langa w obsadzie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#36 Post autor: Koper » wt lis 16, 2010 20:13 pm

Lang to chyba kasę z Avatara na kasynie przegrał, że w takim gównie występuje...

Co do Nolana, to Wojtek zaczął. ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#37 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 16, 2010 20:15 pm

Koper pisze:Lang to chyba kasę z Avatara na kasynie przegrał, że w takim gównie występuje...
A może z przyzwyczajenia, gdyż po za "Avatarem" i kilku wyjątków, to on zwykle w gównach grał. Chociaż będzie też grał w tym serialu Spielbergach o chyba dinusiach, o którym to Mystery wspominał.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#38 Post autor: Koper » wt lis 16, 2010 20:18 pm

Ale po Avatarze i Public Enemies mógłby zmienić przyzwyczajenia. ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#39 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 16, 2010 20:21 pm

Zerknął na imdb i raczej przyzwyczajenia nie zmienił :) A ten Mystery'ego serial o dinusiach z tego co czytałem w opisie to chyba jednak nie będzie miał dinusiów. :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#40 Post autor: Wojteł » wt lis 16, 2010 20:26 pm

Przepraszam bardzo, ja nic nie zacząłem! Nie powiedziałem nic o Batmanie, nic o Nolanie, mówiłem tylko o Hansie i mrocznych blockbusterach! Jak ktoś od razy myśli o Batmanach to niech na mnie nie zwala :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#41 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 16, 2010 20:32 pm

Skoro powiedziałeś o Zimmerze i mrocznych blockbusterach, to się rozumie samo przez sie, żeś do "Batmanów" pił, gdyż nic innego nie wchodzi w grę.
Ale dobra, darujmy już sobie, gdyż strasznie odbiegliśmy od tematu, mimo że ja próbuję trochę Langiem, sprowadzić go na właściwy tor.

A więc macie jeszcze na zachętę "nowego" Conana :roll:

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#42 Post autor: Wojteł » wt lis 16, 2010 20:34 pm

Jeszcze byli piraci :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#43 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 16, 2010 20:35 pm

Ale "Piraci" nie byli i nie próbowali być mroczni :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#44 Post autor: Koper » wt lis 16, 2010 20:36 pm

Wojtek pisze:Jeszcze byli piraci :P
Oni nie byli mroczni i poważni tylko przekombinowani i nafaszerowani wzniosłością.
Wawrzyniec pisze:A więc macie jeszcze na zachętę "nowego" Conana :roll:
Jakby wyciąć tego błazna z mieczem to by było całkiem klimatycznie. :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#45 Post autor: Wojteł » wt lis 16, 2010 20:40 pm

Miecz też można by zostawić :D

ODPOWIEDZ